back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Τσίπρας από Φλώρινα: Με τη Συμφωνία των Πρεσπών η Ελλάδα έγινε φάρος της φιλίας και της ενότητας των βαλκανικών λαών

Διαβάστε επίσης

Από την ακριτική Φλώρινα ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, επιτέθηκε στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, και τον κατηγόρησε ότι όπως με τη Συμφωνία των Πρεσπών έτσι και τώρα υποκρίνεται και προσπαθεί να κρύψει το πραγματικό του σχέδιο, «που είναι να γυρίσει την Ελλάδα πίσω στις μαύρες μέρες των Μνημονίων, του ΔΝΤ και του κ. Σαμαρά, γι’ αυτό και αποφεύγει τον διάλογο μαζί του στην τηλεόραση».

Απευθυνόμενος στα «περήφανα γηρατειά», ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΖΑ έδωσε το δώρο Πάσχα με τη μορφή 13ης σύνταξης και σκοπεύει να τη μονιμοποιήσει και να τη διπλασιάσει, ενώ ο κ. Μητσοτάκης σκοπεύει να την καταργήσει.

Όσον αφορά το ενδιαφέρον της ΝΔ για τη μεσαία τάξη, παρατήρησε πως αυτοί που τη λεηλάτησαν εμφανίζονται τώρα ως σωτήρες της και σχολίασε: «Ο Λύκος τρίχα αλλάζει, το χούι δεν το αλλάζει. Ο λύκος δεν γίνεται αρνί όσες προβιές κι αν φορέσει».

Από τη Φλώρινα, σε μικρή απόσταση από τις Πρέσπες, όπου πριν από ένα χρόνο υπογράφτηκε η ομώνυμη Συμφωνία με τη Βόρεια Μακεδονία, ο πρωθυπουργός εξέφρασε τη χαρά του που βρέθηκε στην περιοχή και είπε ότι η Ελλάδα γίνεται «φάρος της φιλίας και της ενότητας των βαλκανικών λαών».

«Με την ιστορική Συμφωνία των Πρεσπών αποκαθίσταται η ιστορία της αρχαίας Μακεδονίας και τελειώνουμε με τον αλυτρωτισμό και τον εθνικισμό» επισήμανε.

Αναφέρθηκε στη φωτογραφία του πρωθυπουργού της Βόρειας Μακεδονίας Ζόραν Ζάεφ με τον αρχηγό του ελληνικού ΓΕΣ αντιστράτηγο Καμπά στη γειτονική χώρα που κάποιοι, όπως είπε, προσπάθησαν να κρύψουν και ξιφούλκισε κατά των μακεδονομάχων υπερπατριωτών, λέγοντας:

«Θυμήθηκα τους αλαλάζοντες εθνικιστές που καλούσαν το στρατό μας να πάει στα Σκόπια να πολεμήσει.

Ε, λοιπόν, όταν αυτοί οι υπερπατριώτες του γλυκού νερού που έβαζαν φούμο στα πρόσωπα τους για να σκορπίσουν μίσος και προπαγάνδα θα υπερασπίζονται τα πάτρια εδάφη κάνοντας βουτιές στη Χαλκιδική και ανεβάζοντας πύρινα post εθνικής επαγρύπνησης στο facebook ενάντια στου προδότες, ο ελληνικός στρατός θα είναι στη Βόρεια Μακεδονία όχι όμως για να πολεμήσει κάποιον αόρατο εχθρό, αλλά για να εγγυηθεί την ασφάλεια μιας φίλης γειτονικής χώρας».

Για τον κ. Μητσοτάκη είπε ότι «ξέχασε μέσα σε ένα βράδυ την εθνική γραμμή» για το Μακεδονικό και τη θέση της ΝΔ για να ψαρέψει ψήφους σε θολά νερά και σημείωσε:

«Πού πήγαν σήμερα οι μακεδονομάχοι υπερπατριώτες; Οταν τα τουρκικά γεωτρύπανα επιχειρούν στην Κυπριακή ΑΟΖ πού είναι κρυμμένοι οι Μακεδόνες υπερπατριώτες; Μας κατηγορούν που συγκαλούμε το ΚΥΣΕΑ Κυριακή, παραμονή του Αγίου Πνεύματος και τους ενοχλούμε από τις διακοπές τους στις παραλίες».

Ο κ. Τσίπρας απευθύνθηκε σε όσους το 2015 ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ και στις ευρωεκλογές απογοητευμένοι δεν πήγαν να ψηφίσουν ή προτίμησαν μικρότερα κόμματα και τους είπε πως το μήνυμα των ευρωπαϊκών εκλογών ήταν ηχηρό και το έλαβε.

Ομως αν υπάρχει μια πολιτική δύναμη που δημιούργησε την προσδοκία και μπορεί να τη δημιουργήσει και πάλι, αυτή είναι ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, υπογράμμισε.

Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος ενθουσιάστηκε από το πλήθος και τον παλμό των συγκεντρωμένων στην κεντρική πλατεία της Φλώρινας και αφού τέλειωσε την ομιλία του πήρε και πάλι τον λόγο για να πει: «Πριν έρθω εδώ στη Φλώρινα είχα κι εγώ αμφιβολίες. Ομως τώρα πια δεν έχω. Και όμως γυρίζει».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα