back to top
20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Βόλτα στους τουριστικούς δρόμους της Αθήνας – Τα best sellers και η εικόνα φέτος

Διαβάστε επίσης

Με ικανοποιητικούς ρυθμούς κινείται αυτή την περίοδο η κίνηση στους τουριστικούς δρόμους της Αθήνας σε Πλάκα και Μοναστηράκι ( Αδριανού, Πανδρόσου, Ηφαίστου κ.α.).

Συγκρατημένη αισιοδοξία καταστηματαρχών

Οι καταστηματάρχες δηλώνουν ικανοποιημένοι από την αυξημένη προσέλευση των τουριστών, τονίζοντας ωστόσο ότι ο τζίρος τους κινείται στα ίδια επίπεδα με πέρυσι. Ιδιαίτερη σημασία έχει πάντως το γεγονός ότι οι καταστηματάρχες εκφράζουν συγκρατημένη αισιοδοξία ενόψει των μηνών Ιουλίου και Αυγούστου εκτιμώντας ότι μέσα σε αυτό το διάστημα θα έρθουν μαζικά γκρουπ τουριστών και κατά συνέπεια θα αυξηθεί και ο τζίρος τους.

[su_slider source=”media: 108149,108148,108147″ width=”700″ height=”460″ title=”no”]

Άλλαξε το «προφίλ» των τουριστών

Η εικόνα της φετινής τουριστικής εικόνας είναι μια από τα ίδια με αυτή της περυσινής αντίστοιχης περιόδου. «Κίνηση έχουμε φουλ στα καταστήματα μας, αλλά από τζίρο κινούμαστε στα περυσινά επίπεδα», δηλώνουν με νόημα οι καταστηματάρχες. Στο ερώτημα «τι άλλαξε», απαντούν με νόημα: «Φετος, σε αντίθεση με πέρυσι, καταγράφονται πολλοί τουρίστες από την Αμερική, Λατινοαμερική, Καναδά και Αυστραλία, κάτι που μας έχει προκαλέσει μεγάλη εντύπωση αφού πέρυσι τέτοια περίοδο είχαμε πολλους τουρίστες από χώρες της Ευρώπης και Κινέζους».

Καταστηματάρχες: « Ελπίζουμε σε καλύτερη χρονιά»

Τουλάχιστον φετος για πρώτη χρονιά καταγράφονται τουρίστες που ψωνίζουν ποσά που φτάνουν μέχρι και τα 200 ευρώ, κάτι που δεν υπήρξε τα προηγούμενα χρόνια. Αυτό και μόνο μας δίνει ελπιδα ότι τους επόμενους δυο μηνες του Καλοκαιριού θα καταγραφεί μετα απο πολλα χρόνια αύξηση στα ποσοστά του τζίρου μας σε σύγκριση με την περυσινη περίοδο.

Τι προτιμούν οι τουρίστες

Οι τουρίστες ψωνίζουν σε μικροποσά κυρίως αναμνηστικά είδη ( αγαλματίδια από την αρχαία Ελλάδα, νομίσματα απομιμήσεις , Πανοπλίες, κράνη της τότε εποχής κ.α.) αλλά και ελληνικά παραδοσιακά προϊόντα ( ελαιόλαδο, μέλι, λικέρ ελληνικά οπως μαστίχα αλλά και συσκευασμένες ελιές Καλαμάτας). Σε μεγαλύτερα ποσά ψωνίζουν μπλούζες με στάμπες από την αρχαία Ελλάδα, κοσμήματα από χρυσό και ασημί πιστά αντίγραφα της τότε εποχής, δερμάτινες τσάντες και σπάνια ελληνικά πετρώματα.

Κώστας Κορέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα