back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Έως 5 Ιουλίου οι βαθμολογίες των πανελλαδικών – Μεγάλη αποτυχία αναμένεται σε Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία

Διαβάστε επίσης

Μέσα στις πέντε πρώτες ημέρες του Ιουλίου αναμένονται τα αποτελέσματα των φετεινών πανελλαδικών εξετάσεων. Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες από τα βαθμολογικά κέντρα, τα περισσότερα γραπτά στα Μαθηματικά, τη Φυσική και τη Χημεία είναι κάτω από τη βάση.

Η διαδικασία για τη συμπλήρωση των μηχανογραφικών δελτίων έχει ήδη ξεκινήσει από την Παρασκευή 21 Ιουνίου, καθώς οι υποψήφιοι παραλαμβάνουν τους ειδικούς κωδικούς τους. Μόλις ανακοινωθούν οι βαθμολογίες όλοι οι υποψήφιοι στην ειδική ηλεκτρονική διεύθυνση θα πρέπει να υποβάλουν το τελικό τους μηχανογραφικό, το αργότερο έως τις 15 Ιουλίου. Μετά την οριστικοποίηση, το μηχανογραφικό καταχωρείται στη βάση του υπουργείου Παιδείας και καμία τροποποίηση από τους υποψηφίους δεν είναι πλέον δυνατή, χωρίς τη μεσολάβηση της σχολικής μονάδας.

Σύμφωνα με ανεπίσημα στοιχεία που προέρχονται από βαθμολογικά κέντρα, η εικόνα των γραπτών σε ορισμένα μαθήματα δεν είναι καλή. Πιο συγκεκριμένα, μόλις το ένα στα τρία γραπτά είναι πάνω από τη βάση στα Μαθηματικά, τη Φυσική και τη Χημεία. Έως τώρα στα συγκεκριμένα βαθμολογικά κέντρα τα περισσότερα γραπτά της Βιολογίας και των Λατινικών είναι πάνω από 16, στο 13 με 15 κινείται ο μέσος στα υπόλοιπα μαθήματα, ενώ μεγαλύτερη του αναμενόμενου φαίνεται ότι θα είναι η αποτυχία στα Νέα Ελληνικά, παρά τις εκτιμήσεις περί βατών θεμάτων.

Ισίδωρος Ρούσσος

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα