back to top
21.6 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.6 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Κ.Μητσοτάκης: Αν δεν υπάρχει αυτοδυναμία, ξανά εκλογές τον Δεκαπενταύγουστο

Διαβάστε επίσης

“Εμείς είχαμε διάθεση να βρεθεί λύση και να γίνει debate και προτείναμε τρεις ημερομηνίες. Η εντύπωση που αποκομίζω είναι ότι ο κ. Τσίπρας δεν ήθελε να αναμετρηθεί με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς. Είναι κρίμα που δεν γίνεται”, δήλωσε την Τρίτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης επαναλαμβάνοντας πάντως ότι το debate θα ήταν χρήσιμο, “αλλά όχι καθοριστικό”.

Αναφερόμενος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ρ/σ Θέμα, στην υπόθεση Μοροπούλου τόνισε ότι δεν την γνώριζε λεπτομερώς και ότι η ίδια αποφάσισε να διευκολύνει. “Η υπόθεση έχει κλείσει και καλώς τελείωσε όπως τελείωσε”, υπογράμισε, σχολιάζοντας πάντως ότι “δεν ήταν περίπτωση όμοια με της κ. Λοίζου.

Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε σε ότι αφορά τις εθνικές εκλογές ότι “το ματς ξεκινά από την αρχή”, καθώς “η κάλπη θα είναι άδεια στις 7 Ιουλίου” και απηύθυνε έκκληση για μαζική συμμετοχή σημειώνοντας ότι “το αποτέλεσμα δεν είναι προεξοφλημένο, ούτε η νίκη της ΝΔ δεδομένη”. Έστειλε νέο εσωκομματικό μήνυμα κατά της προεξόφλησης του εκλογικού αποτελέσματος λέγοντας ότι τίποτα δεν τον απασχολεί περισσότερο από υποψήφιους που “διεκδικώντας τον σταυρό ξεφεύγουν από την κεντρική γραμμή και υπερβάλλουν”.

“Θέλω να προειδοποιήσω ότι δεν υπάρχουν υπουργικά κοστούμια έτοιμα. Όλοι κρίνονται όχι από το ποιος είναι πρώτος, αλλά από το πως πολιτεύεται διεκδικώντας τον σταυρό”, τόνισε.
Ζήτησε εκ νέου ισχυρή εντολή “για να αποφύγουμε τις περιπέτειες”, σημειώνοντας ότι αν δεν υπάρξει θα οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές τον Αύγουστο με απλή αναλογική. Ξεκαθάρισε πάντως ότι δεν μπορεί να φανταστεί με οποιονδήποτε τρόπο συνεννόηση ανάμεσα στη ΝΔ και στον σημερινό ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε οτι πρόθεσή του είναι να σχηματίσει την “καλύτερη δυνατή κυβέρνηση”, αξιοποιώτας και στελεχη από άλλους πολιτικούς χώρους, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι γίνεται συζήτηση για κοινοβουλευτική σύμπραξη. Έκανε λόγο εξάλλου και για αξιοποίηση τεχνοκρατών σε εξειδικευμένα χαρτοφυλάκια.

Ο πρόεδρος της ΝΔ καταλόγισε στον ΣΥΡΙΖΑ ότι η ρητορική του παραμένει “πολωτική, διχαστική και επιθετική”, ενώ υπογράμμισε οτι το πρόγραμμα που έχει εξαγγείλει η ΝΔ μπορεί να εφαρμοστεί και ότι “δεν υπάρχει καμία δικαιολογία την επόμενη ημέρα ότι “δεν ξέραμε”. Ξεκαθάρισε μάλιστα ότι έχει την εικόνα από το Γενικό Λογιστήριο, στο οποίο έχει εμπιστοσύνη.
Δεσμεύθηκε επίσης για αλλαγές στη ρύθμιση για τις 120 δόσεις, από τις οποίες δεν γίνεται να μείνουν έξω οι επιχειρήσεις.

Επανέλαβε ότι θα αλλάξει ο νόμος Κατρούγκαλου, ενώ αναφερόμενος στον Ποινικό Κώδικα που ψηφίστηκε προσφατα, υπογραμμισε οτι έχει “πολλά καλά σημεία, αλλά σε ζητήματα ποινικής αντιμετώπισης κακοποιών υπάρχουν μια σειρά άκρως προβληματικές διατάξεις” και γι’ αυτό θα υπάρξουν “σημειακές παρεμβάσεις” ενδεχομένως και στο πρώτο νομοσχέδιο.

Υπογράμμισε παράλληλα ότι ηγεσία του Αρείου Πάγου θα πρέπει να επιλέξει η επόμενη κυβερνηση.
Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη το υπουργικό συμβούλιο θα συνεδριάζει στο Μαξίμου και όχι στη Βουλή, θερινά τμηματα δεν θα υπάρξουν και το Κοινοβουλιο θα κλείσει μόνο το δεκαήμερο 10 έως 20 Αυγούστου. Σημείωσε ότι υπαρχουν έτοιμα νομοσχέδια που θα δοθούν στους υπουργούς για να βαλουν τις τελευταίες πινελιές και το πρώτο νομοσχέδιο θα αφορά στην συγκρότηση της κυβέρνησης.

Απόστολος Χονδρόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα