back to top
13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Τσίπρας κατά πάντων – Γιατί στοχοποίησε Φ. Γεννηματά και Γ. Βαρουφάκη

Διαβάστε επίσης

Σκληρή κριτική στον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Κ. Μητσοτάκη, αλλά και εναντίον της Φ. Γεννηματά και του Δ. Κουτσούμπα για την ευθύνη που φέρουν επειδή δεν βρέθηκε κοινή ημερομηνία για την διεξαγωγή της τηλεοπτικής αναμέτρησης μεταξύ των πολιτικών αρχηγών, άσκησε ο πρωθυπουργός Α. Τσίπρας στην εφ όλης της ύλης συνέντευξη που παραχώρησε την Τρίτη το βράδυ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Σταρ.

Συγκεκριμένα ο Α. Τσίπρας κληθείς να σχολιάσει την προειδοποίηση του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης πως εάν η Ν.Δ δεν κατακτήσει την αυτοδυναμία στην αναμέτρηση της 7ης Ιουλίου τότε η χώρα θα οδηγηθεί εκ νέου σε εκλογές τον Αύγουστο ο πρωθυπουργός απάντησε: «Το μόνο που δεν μας είπε είναι πως θα μας επισκεφτούν οι εξωγήινοι». Κατά τον πρωθυπουργό ο Κ. Μητσοτακης τα λέει αυτά για να δημιουργήσει κλίμα κινδυνολογίας προκειμένου να συσπειρώσει τους ψηφοφόρους της ΝΔ.

Η κινδυνολογία Μητσοτάκη
«Προφανώς κάτι βλέπει, ίσως κάποιες τάσεις αποσυσπειρωτικές προς τις διακοπές προς τη θάλασσα και γι αυτό και κινδυνολογεί. Όμως ο λαός που προσέρχεται να ψηφίσει πρέπει να ξέρει ότι το δίλλημα είναι ένα: εάν θα συνεχίσουμε μπροστά ή πισω» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο Α. Τσίπρας υπερασπίστηκε τη θέση που διατύπωσε προ ημερών πως το προεκλογικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας μυρίζει ανθρώπινο αίμα, λέγοντας ότι δεν μπορεί αυτοί που λεηλάτησαν την ελληνική κοινωνία και κυρίως τη μεσαία τάξη να έρχονται σήμερα να παριστάνουν τους σωτήρες και τους λυτρωτές.
Αναφερόμενος στο ναυάγιο της τηλεοπτικής αναμέτρησης μεταξύ των πολιτικών αρχηγών, καθώς και της άρνησης του Κ. Μητσοτάκη για μια κατ’ ιδίαν προεκλογική τους αντιπαράθεση, ο Α. Τσίπρας κατηγόρησε τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για ένδεια επιχειρημάτων και κυρίως επειδή φοβάται πως θα αποκαλυφθούν οι προγραμματικοί σκελετοί της διακυβέρνησης που επιφυλάσσει στον ελληνικό λαό.

Βολές κατά Γεννηματά και Κουστούμπα
Εξίσου αιχμηρός ήταν και εναντίον της Φ. Γεννηματά και του Δ. Κουτσούμπα, αφήνοντας να εννοηθεί πως η άρνηση τους να συμβάλλουν θετικά οφείλεται σε παρασκηνιακή συνεννόηση με τον Κ. Μητσοτάκη « πραγματικά έχω εκπλαγεί με το πως διαχειρίστηκαν σε συνεννόηση προφανώς με τον Κ. Μητσοτάκη μια αδυναμια που είχα εγώ ανθρώπινη διότι έπρεπε να είμαι στη σύνοδο κορυφής.
Άρχισαν να παίζουν ενα γαϊτανάκι για να ρίξουν την ευθύνη στο ΣΥΡΙΖΑ και είπα να έρθω κατευθείαν άγρυπνος από Βρυξέλλες και τότε έβγαλε το φίδι από την τρύπα το ΚΚΕ που είπε δεν έρχομαι γιατί δεν μπορώ να αλλάξω το πρόγραμμα μου, θυμίζοντας εκείνον τον παράγοντα του Εδεσαϊκού. Ειλικρινά σηκώνω τα χέρια ψηλα» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Στη συνέντευξη του ο πρωθυπουργός επιχείρησε να απαξιώσει την προοδευτική ταυτότητα του Κινήματος Αλλαγής υπό την καθοδήγηση της Φ. Γεννηματά όταν δέχτηκε ερώτηση για τα εγκωμιαστικά σχόλια που έκανε ανήμερα της επετείου του θανάτου του Ανδρέα Παπανδρέου. Αφού εξήγησε πως δεν το έκανε με διάθεση πολιτικής καπηλείας της ιστορικής του κληρονομίας ωστόσο υπενθύμισε πως έβαλε τις βάσεις και τα θεμέλια για την ανασύσταση της προοδευτικής παράταξης απέναντι στην δεξιά που είχε φέρει το διχασμό.

Το θολό στίγμα του ΚΙΝΑΛ
Και στο σημείο αυτό επέκρινε την επαμφοτερίζουσα στάση της ηγεσίας του Κινήματος Αλλαγής, που εκπέμπει θολό στίγμα όταν αφήνει να εννοηθεί πως μπορεί να αποφασίσει στο μέλλον την στήριξη ή την παροχή ψήφου ανοχής σε μια παράταξη και έναν αρχηγό από το τζάκι της δεξιάς. «Δεν μπορεί ένα κόμμα που προσδιορίζεται στον προοδευτικό χώρο να δουλεύει για την εγκαθίδρυση του Κ. Μητσοτάκη στην διακυβέρνηση της χώρας» σημείωσε μεταξύ άλλων, ενώ την ίδια στιγμή επιβεβαίωσε τις πληροφορίες, που εδώ και μήνες είχε αποκαλύψει ο Αθήνα 9.84, ότι το φλέρτ του ΣΥΡΙΖΑ με τους ευρωπαίους σοσιαλιστές μπορεί να οδηγήσει στην ένταξη των ευρωβουλευτών του κυβερνώντος κόμματος στην Σοσιαλιστική Ομάδα του Ε.Κ.

«Εγώ πηγαίνω στην Ευρώπη είμαι σε αγαστή συνεργασία με το ΕΣΚ. θέλουν να μπω στην ομάδα τους. Βλέπω όμως ότι όλη η σοσιαλδημοκρατία αγκαλιάζει το ΣΥΡΙΖΑ ενώ η Γεννηματά αγκαλιάζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη» σημείωσε ο Α. Τσίπρας, επικρίνοντας τη Φ. Γεννηματά και για την θέση της να συμβάλλει στην κατάργηση της απλής αναλογικής. « και πάλι σηκώνω τα χερια ψηλά. Τα λόγο έχει ένα κόμμα του 6-7% να την καταργήσει. Τι λογική μπορεί να έχει αυτός ο αυτοχειριασμός αυτή η αυτοκαταστροφική θέση».

Ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ
Η κλιμάκωση της επιθετικής ρητορικής εναντίον της Φ. Γεννηματά συνεχίστηκε με ένα γενναίο άνοιγμα προς τους παραδοσιακούς ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ που δεν θέλουν να ξανακυβερνήσει η δεξιά με το Κινημα Αλλαγής σε ρόλο υποστηλώματος. Άφησε μάλιστα να εννοηθεί πως ο ίδιος ως αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ ηγείται πλέον ενός άλλου κόμματος, που συνεχώς μεταλλάσσεται. Όπως ειπε ο ΣΥΡΙΖΑ του 2019 δεν είναι ο ίδιος με αυτόν του 2015. Όταν δεν αλλάζεις γίνεσαι μνημείο του εαυτού σου».

Η προώθηση Βαρουφάκη από τα ΜΜΕ
Εκτός από την πολιτική αποδόμηση της Φ. Γεννηματά ο Α. Τσίπρας με αντίστοιχο τρόπο κινήθηκε και κατά του πρώην υπουργού Οικονομικών και επικεφαλής του κόμματος ΜΕΡΑ 25 Γιάνη Βαρουφάκη, υποστηρίζοντας πως εμμέσως πλην σαφώς πως η προώθηση του από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης είναι σκανδαλώδης. «Αυτό που με έχει εκπλήξει είναι το συστημικό πουσάρισμα που γίνεται στον κ. Βαρουφάκη, την ίδια στιγμή που ο κ. Βελόπουλος έχει εξαφανιστεί επειδή κόβει από τη Ν.Δ» παρατήρησε ο Α. Τσίπρας, ενώ χαρακτήρισε αλαζονική τη δήλωση του πρώην τσάρου της ελληνικής οικονομίας πως είναι χαμένη η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές.
Σύμφωνα με τον Α. Τσίπρα η επικοινωνιακή αβάντα στον Γ. Βαρουφάκη γίνεται με σκοπό να ανακοπεί η πολιτική ανατροπή που επιδιώκει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Γιώργος Κατσίγιαννης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα