back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Αισχύλεια 2019: ο πολιτισμός τρόπος ζωής

Διαβάστε επίσης

Τα 45 του χρόνια γιορτάζει το Φεστιβάλ Αισχυλείων, που διοργανώνει κάθε φθινόπωρο ο Δήμος Ελευσίνας, με ένα πρόγραμμα εκδηλώσεων μουσικής, θεάτρου και κινηματογράφου στο Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας. «Ο χώρος του Παλιαού Ελαιουργείου αποτελεί το φυσικό χώρο παρουσίας και παραγωγής του Φεστιβάλ όπου τα Αισχύλεια επιδρούν καταλυτικά και συμβολικά προσδιορίζοντας μια διαφορετική σχέση μεταξύ του Ελαιουργείου και του πολιτισμού» δήλωσε ο Δήμαρχος Ελευσίνας Γιώργος Τσουκαλάς σημειώνοντας ότι παραχωρήθηκε από την Εθνική Τράπεζα για τα επόμενα 4 χρόνια ενισχύοντας την πρόθεση της δημοτικής αρχής να πραγματοποιούνται στο Παλαιό Ελαιουργείο εκδηλώσεις όλο το χρόνο. 

«Πιστεύουμε ακράδαντα ότι το Φεστιβάλ Αισχύλεια έχει προσφέρει μια αντίστοιχη παιδεία πολιτισμού στην Ελευσίνα και ευρύτερα. Αυτή τη χρονιά τα Αισχύλεια υιοθετούν ένα ξεχωριστό χαρακτήρα σε μια περίοδο οικονομικής ανάκαμψης αλλά κυρίως πολιτιστικής προοπτικής» δήλωσε η Κωνσταντίνα Μαρούγκα καλλιτεχνική διευθύντρια των Αισχυλείων.

Το πρόγραμμα

Στην 45η διοργάνωση τους, το πρόγραμμα των Αισχύλειων περιλαμβάνει αυστηρά επιλεγμένες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν, με φόντο την παραλία της Ελευσίνας. Ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί σε εμφανίσεις σημαντικών ανθρώπων του ελληνικού τραγουδιού όπως ο Γιώργος Νταλάρας, η Λίνα Νικολακοπούλου, ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, ο Νίκος Πορτοκάλογλου,η Ελεονώρα Ζουγανέλη και οι Χαΐνηδες. 

Οι φετινές εκδηλώσεις ξεκινούν στις 25 Αυγούστου με τη στιχουργό Λίνα Νικολακοπούλου και την μουσική παράσταση «Πάμε κάπου…» με βασική ερμηνεύτρια την Αργυρώ Καπαρού. Συμμετέχουν σε μια διαφορετική συνύπαρξη ο Άγγελος Παπαδημητρίου και ο Σταύρος Σιόλας.

 Θα φιλοξενηθούν παραστάσεις που αναμένεται να συζητηθούν το φετινό καλοκαίρι, αρκετές από τις οποίες προέρχονται από το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, όπως: η τριλογία της «Ορέστειας»,  παραγωγή του Εθνικού Θέατρου και οι «Εκκλησιάζουσες» σε μορφή οπερέτας από το Θέατρο Τέχνης. Τέλος υπάρχει παράλληλο πρόγραμμα κινηματογραφικών προβολών με ταινίες Ελλήνων σκηνοθετών όπως το «Ακίνητο ποτάμι» του Άγγελου Φραντζή και η «Η Ευνοούμενη» του Γιώργου Λάνθιμου.

 

 Αναλυτικά το πρόγραμμα εδω

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα