back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ένα μοναδικό ταξίδι πίσω στον χρόνο για παιδιά

Διαβάστε επίσης

Σε έναν διαφορετικό περίπατο στο Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου, που ξυπνάει αναμνήσεις και συναισθήματα μιας άλλης εποχής φέρνοντας σε δημιουργική συνδιαλλαγή επισκέπτες και πρωταγωνιστές της ιστορίας προσκαλεί τα παιδιά και τις οικογένειές τους, το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο.

Το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο, στο πλαίσιο της συνεργασίας του με το Βιοτεχνικό Βιομηχανικό Εκπαιδευτικό Μουσείο, πραγματοποιεί το οικογενειακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ιστορίες από Πέτρα και Μέταλλο στο παλιό εργοστάσιο της Γαλλικής Εταιρείας Μεταλλείων Λαυρίου» την Κυριακή 30 Ιουνίου 2019 και ώρες 11:00 – 12:30 στο Τεχνολογικό & Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου του Ε.Μ.Π.

Το πρόγραμμα

Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα, να συλλέξουν στοιχεία για τη Γαλλική Εταιρεία Μεταλλείων Λαυρίου αξιοποιώντας τόσο τα δεδομένα από τον χώρο, όσο και από τους ίδιους τους πρώην εργαζόμενους που λειτουργούν ως ζωντανές πηγές. Οι πρώην εργαζόμενοι μοιράζονται με τους συμμετέχοντες τις αναμνήσεις τους, από την περίοδο εργασίας τους στην Εταιρεία ενώ ο ίδιος ο χώρος, ανενεργός πλέον σήμερα, ζωντανεύει και δίνει νόημα στις αφηγήσεις των παλαιών εργαζομένων. Πρόκειται για έναν διαφορετικό περίπατο στο Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου, ζωντανό και μοναδικό, περίπατο που ξυπνάει αναμνήσεις και συναισθήματα μιας άλλης εποχής φέρνοντας σε δημιουργική συνδιαλλαγή επισκέπτες και πρωταγωνιστές της ιστορίας.

Τα παιδιά μέσα από ένα παιχνίδι ρόλων, θα έχουν την ευκαιρία να ζωντανέψουν το εργοστάσιο, ανακαλύπτοντας στοιχεία για τον τρόπο εργασίας, παίρνοντας ρόλους εργατών σε ένα εργοστάσιο μεταλλουργίας.

Info

Διάρκεια προγράμματος: 90 λεπτά

Η οικονομική συμμετοχή είναι 5,00 ευρώ για κάθε άτομο

Η περιήγηση στους χώρους του ΤΠΠΛ πραγματοποιείται ομαδικά υπό την καθοδήγηση ελληνόφωνου και αγγλόφωνου προσωπικού του Β-ΒΕΜ και σε συνεργασία με πρώην εργαζόμενο της ΓΕΜΛ.

Προτείνεται στους συμμετέχοντες να φορούν άνετα ρούχα για την περιήγηση.

Παροτρύνεται η χρήση οπτικοακουστικών μέσων.

Στο χώρο του ΤΠΠΛ λειτουργεί fun park cafe “Home” για μικρούς και μεγάλους.

Για κρατήσεις ή περαιτέρω πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε καθημερινά στο τηλέφωνο του Μουσείου: 2292025575 από τις 8:30 -13:30 ή και στο e-mail: [email protected],

Λεπτομερείς πληροφορίες για το Μουσείο και την ιστορία του χώρου της ΓΕΜΛ μπορείτε να βρείτε στο δικτυακό τόπο www.bbem.edu.gr.

Σημείο συνάντησης: Είσοδος του Τεχνολογικού & Πολιτιστικού Πάρκου Λαυρίου & ώρα 10:45

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα