back to top
24.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

24.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Φ. Γεννηματά: Η λογική επιστρέφει στη χώρα – Η ψήφος στο ΚΙΝΑΛ είναι η χρήσιμη και κρίσιμη ψήφος

Διαβάστε επίσης

Στο διακύβευμα των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου αναφέρθηκε η Φώφη Γεννηματά κατά την ανοικτή προεκλογική ομιλία της στη Θεσσαλονίκη επισημαίνοντας οτι η ψήφος στο Κίνημα Αλλαγής είναι η χρήσιμη και κρίσιμη ψήφος.

Το δίλημμα είναι καθαρό: Δεν είναι Τσίπρας ή Μητσοτάκης. Δεν είναι Μητσοτάκης ή χάος. Είναι ισχυρό Κίνημα Αλλαγής ή νέες περιπέτειες τόνισε η κ.Γεννηματά και επανέλαβε: Είμαστε δύναμη ομαλότητας και πολιτικής σταθερότητας στη χώρα. Φωτογραφίζοντας εκ νέου την μετεκλογική στάση του ΚΙΝΑΛ η Φώφη Γεννηματά αφού αναφέρθηκε στα περί αυτόνομης πορείας του Κινήματος Αλλαγής, μίλησε για τα θέματα στα οποία μπορεί να συνδράμει την επόμενη κυβέρνηση λέγοντας: Δεν μας απασχολούν οι Υπουργικές καρέκλες, δεν είναι αυτοσκοπός η εξουσία. Μας ενδιαφέρει η Ελληνική Κοινωνία, οι άνθρωποι. Αυτούς νοιαζόμαστε, σε αυτούς στρέφουμε το ενδιαφέρον μας. Την εθνική συνεννόηση την πιστεύουμε και την εννοούμε και πρόσθεσε: “Ως υπεύθυνη αντιπολίτευση και όσο περνάει από το χέρι μας, θα αποτρέψουμε κάθε κίνδυνο αποσταθεροποίησης, κάθε απόπειρα που θα βλάψει την πολιτική ομαλότητα και θα θέσει σε κίνδυνο εθνικά και δημοκρατικά κεκτημένα. Σε κρίσιμα εθνικά θέματα, στην αλλαγή του εκλογικού νόμου, στη συνταγματική αναθεώρηση, σε προοδευτικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις, στην επαναδιαπραγμάτευση με τους εταίρους μας, δεσμεύσεων της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, θα συμβάλλουμε θετικά και ουσιαστικά”. Mε φόντο πάντως τα περί ακυβερνησίας που θέτει η ΝΔ, η κ. Γεννηματά δήλωσε οτι αποσιωπεί κάτι που είναι πολύ σημαντικό υπενθυμίζοντας οτι για να μην πάει η χώρα σε απλή αναλογική απαιτούνται 200 ψήφοι στη βουλή και όχι 151 για την αλλαγή του νόμου και ως εκ τούτου η ψήφος στο ΚΙΝΑΛ είναι κρίσιμη. Παράλληλα, υπογράμμισε “Είμαστε απέναντι σε πολιτικές που έρχονται σε διαμετρική αντίθεση με τις προγραμματικές μας θέσεις.”

Πυρά κατά Τσίπρα

Η Φώφη Γεννηματά εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα απο την οικονομία μέχρι και τα εθνικά θέματα. Τον κατηγόρησε οτι καθήλωσε την οικονομία, επέβαλε εξοντωτικούς φόρους, φτωχοποίησε τη μεσαία τάξη και εγκατέλειψε τη νέα γενιά. Με αφορμή την εξωτερική πολιτική οτι καλλιέργησε τον διχασμό και έκανε παραχωρήσεις στα εθνικά θέματα, λέγοντας χαρακτηριστικά: Τα έδωσε όλα με την συμφωνία των Πρεσπών στα Σκόπια. Χειρίστηκε χωρίς σοβαρή προετοιμασία και από θέση αδυναμίας τη σχέση με την Τουρκία. Η οποία αποθρασύνθηκε. Παραβιάζει το διεθνές δίκαιο. Κλιμακώνει τις προκλήσεις , τις απειλές, την επιθετικότητα. Ο απερχόμενος Πρωθυπουργός-τόνισε η κ. Γεννηματά- ένα πράγμα έχει χρέος να πράξει μέχρι τις εκλογές, να μην προβεί σε άστοχες κινήσεις που θα ζημιώσουν τα εθνικά συμφέροντα. Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, χαρακτήρισε κρεσέντο υποκρισίας τις αναφορές του κ.Τσίπρα στον Ανδρέα Παπανδρέου λέγοντας μάλιστα οτι έχει απύθμενο θράσος ο συγκυβερνήτης του Καμμένου, το βαρίδι της αριστεράς να παριστάνει τον αριστερό. Οι προοδευτικοί πολίτες τώρα ξέρουν. Είτε ψηφίσεις Τσίπρα , είτε Μητσοτάκη, βγαίνει Καραμανλής.

Βολές κατά ΝΔ και Μητσοτάκη

Η μοίρα της Ελλάδας και του Ελληνικού λαού δεν είναι η μιζέρια που μας οδήγησε ο κ. Τσίπρας και μας επιφυλάσσει ο κ. Μητσοτάκης, πρόσθεσε η κ. Γεννηματά υπογραμμίζοντας οτι δεν είναι λύση η επιστροφή της δεξιάς. Επανέλαβε οτι είναι η παράταξη που ευθύνεται, με την καταστροφική πολιτική της, την περίοδο 2004-2009, για την κρίση και τα μνημόνια που μας βασανίζουν ακόμη.

Σύμφωνα με την Φώφη Γεννηματά η ΝΔ βασίζει όλη τη στρατηγική της στο δόγμα των οριζόντιων φορο-απαλλαγών. Προσδοκά ότι αυτό από μόνο του αρκεί για να οδηγήσει σε νέες επενδύσεις.

Η απασχόληση, το κοινωνικό κράτος, η ενίσχυση των χαμηλών εισοδημάτων θα έλθουν κάποτε και αυτά με κάποιο αυτόματο τρόπο που δεν εξηγείται πουθενά, πιθανότατα επειδή μάλλον δεν την ενδιαφέρει. Έχομε βαθιές ιδεολογικές διαφορές για τα θέματα κιονωνικής συνοχής, ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Γεννηματά και κατηγόρησε τη ΝΔ οτι αποδέχεται πλήρως τον ρόλο του Υπερταμείου της υποτέλειας.

Στο επίκεντρο το κοινωνικό κράτος

Η Φώφη Γεννηματά αφού αναφέρθηκε στο Σχέδιο Ελλάδα και στις 12 προτάσεις του ΚΙΝΑΛ για τη σταδιακή αποκατάσταση και βελτίωση των χαμηλών και μικρομεσαίων εισοδημάτων τόνισε εκ νέου οτι το Κοινωνικό Κράτος αποτελεί κεντρικό στόχο και επιλογή. Δεν είναι σημαία ευκαιρίας, είναι πυλώνας ανάπτυξης, όπως σημείωσε χαρακτηριστικά. Καμία προσπάθεια στην οικονομία δεν θα τελεσφορήσει αν η Κοινωνία, οι απλοί πολίτες δεν αισθανθούν ότι θα ωφεληθούν και αυτοί από την συμμετοχή τους πρόσθεσε και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στους νέους. Ειδικότερα δήλωσε: “Μας ενδιαφέρουν οι νέοι και οι νέες που είναι άνεργοι ή που αναγκάστηκαν να φύγουν στο εξωτερικό

Μας ενδιαφέρουν οι νέοι και οι νέες, που ψήφισαν με 13% την Χρυσή Αυγή. Δεν μπορεί να φταίνε τα παιδιά. Φταίμε όλοι εμείς, που μιλάμε αλλά δεν ακούμε. Φταίει η άθλια πόλωση , το μίσος και ο διχασμός, που κάνει τα νέα παιδιά να αποστρέφονται την πολιτική και τους πολιτικούς και να στρέφονται σε σκοτεινά μονοπάτια. Μας ενδιαφέρουν οι νέοι και οι νέες που αναγκάστηκαν να φύγουν στο εξωτερικό. Η Ελλάδα κινδυνεύει να χάσει ένα μέρος μίας ολόκληρης γενιάς, όπως στα τέλη του ΄50 και στις αρχές του ’60”. Εμείς μπορούμε να εγγυηθούμε τις προοδευτικές λύσεις που έχει ανάγκη η χώρα επεσήμανε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.Γι’ αυτό -όπως είπε-χρειάζεται και επιδιώκουμε μια καθαρή και ισχυρή εντολή από τους πολίτες στο Κίνημα Αλλαγής, στις ερχόμενες εκλογές.Εντολή που θα αποτρέπει την κυριαρχία της ΝΔ και παράλληλα θα αποδυναμώσει τώρα, καθοριστικά τον ΣΥΡΙΖΑ. Τέλος, επανέλαβε οτι με αχαλίνωτη δεξιά που θα σαρώσει κατακτήσεις και με ισχυρό αντιπολιτευτικό πόλο τον ανεύθυνο ΣΥΡΙΖΑ με τον Ρουβίκωνα παρά πόδας, η χώρα μπαίνει σε περιπέτειες, η χώρα θα καεί. Μοναδική εγγύηση αποτελεί ένα ισχυρό Κίνημα Αλλαγής.

Κατερίνα Παπαβασιλείου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα