back to top
20 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

20 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Καταγγελία των Ειδικών Φρουρών για την κατάργηση του κέντρου διαβιβάσεων της Ομάδας ΔΙΑΣ

Διαβάστε επίσης

Την έντονη αντίδραση του Σωματείου των Ειδικών Φρουρών προκάλεσε η απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας να καταργήσει το κέντρο διαβιβάσεων της Ομάδας ΔΙΑΣ (Δίκυκλη Αστυνόμευση) και να το ενοποιήσει με αυτό της Άμεσης Δράσης και των περιπολικών.

Ήδη το κέντρο διαβιβάσεων της Ομάδας ΔΙΑΣ έχει πάψει να λειτουργεί με το Σωματείο των Ειδικών Φρουρών να κάνει λόγο για «ξαφνικό θάνατο» και ότι έτσι «έπεσε η αυλαία σε ένα σκηνικό προαναγγελθέντος θανάτου σε μια διαδικασία υποβάθμισης, υποτίμησης και αποδυνάμωσης του έργου και της αποστολής των γυναικών και των ανδρών της Ομάδας Δ.ΑΣ.».

Μιλώντας το πρωί σε τηλεοπτική εκπομπή ο Γενικός Γραμματέας των Ειδικών Φρουρών, Ευστράτιος Μαυροειδάκος, υποστήριξε ότι με την κατάργηση του ανεξάρτητου κέντρου διαβιβάσεων της Ομάδας ΔΙΑΣ, την κατάργηση δηλαδή του ασύρματου της ΔΙΑΣ και του εκφωνητή που μεταφέρει τις εντολές στις περιπολίες, πλέον όλο το βάρος και ο φόρτος εργασίας μεταφέρεται στο κέντρο διαβιβάσεων και στον εκφωνητή των περιπολικών.

Έτσι καθίσταται επισφαλής η αποτελεσματικότητα και η άμεση και έγκαιρη επέμβαση της αστυνομίας σε έκτακτα και επείγονται περιστατικά.

Για την απόφαση αυτή το Σωματείο των Ειδικών Φρουρών εξαπέλυσε επίθεση και στην υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη αναφέροντας ότι «δεν ανακάλυψε ποτέ σε ποιό υπουργείο ανέλαβε καθήκοντα, επιτρέποντας με τον τρόπο της να “αλωνίζουν” επιχειρησιακά και αστυνομικά ανεπαρκείς, με αποτέλεσμα την τραγική εικόνα του Οργανισμού της Ελληνικής Αστυνομίας αλλά και την τραγική εικόνα της Ελληνικής κοινωνίας από πλευράς εγκληματικότητας».

Δημήτρης Πέρρος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα