back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

MeXOXO: η καλή νεράιδα των γυναικών

Διαβάστε επίσης

MeXOXO: ο οργανισμός που στηρίζει τις γυναίκες

Από το 2013 μέχρι σήμερα η ΜΚΟ MeXOXO έχει έρθει κοντά, εκπαιδεύσει, συζητήσει, καθοδηγήσει με περίπου 3.215 γυναίκες στο Μεξικό, το Ισραήλ, τη Γερμανία, την Κύπρο, τις Ηνωμένες Πολιτείες, το Νεπάλ, τη Λιβερία, την Κόστα Ρίκα και την Ελλάδα. μέσω εκπαιδευτικών δράσεων που τις βοηθούν να χρησιμοποιήσουν τη δύναμή τους για να κάνουν τα όνειρά τους, τις ιδέες τους, μία βιώσιμη επιχείρηση ή να κυνηγήσουν αυτό που πραγματικά θέλουν.

Το 95% των γυναικών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα κάνει το επόμενο βήμα. Το 40% των γυναικών λαμβάνει συμβουλευτική κατ’ ιδίαν ενώ το 65% συνεργάζονται μεταξύ τους. Πέρυσι, η MeXOXO δημιούργησε ευκαιρίες 1 εκατομμυρίου ευρώ για τις γυναίκες που εμπιστεύτηκαν το όνειρό τους στον οργανισμό.

Η MeXOXO, είναι ένας Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός που υποστηρίζει την κοινωνικό-οικονομική ανάπτυξη των γυναικών στην Ελλάδα από το 2015, μέσω εκπαιδευτικών δράσεων με θέμα την επιχειρηματικότητα, με την αποκλειστική υποστήριξη της Coca-Cola στην Ελλάδα και του Ιδρύματος της Coca-Cola (The Coca-Cola Foundation).

5000 γυναίκες στον κόσμο μέχρι το 2020

«Στόχος μας η εκπαίδευση και ενδυνάμωση των γυναικών προκειμένου να κάνει το όνειρό τους πραγματικότητα είτε ζουν στην πόλη είτε στην επαρχία» δηλώνει η Ελπίδα Αναστασία Κόκκοτα, President Hult Prize Greece & Ιδρύτρια του MeXOXO, η οποία σημειωτέον έχει δεσμευθεί στον εαυτό της και τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Bill Clinton, να βοηθήσει 5000 γυναίκες στον κόσμο μέχρι το 2020!

Το πρώτο MeXOXO Commitment Day

Σε ειδική εκδήλωση στην Πρεσβεία της Γαλλίας παρουσιάστηκαν οι επίσημες δεσμεύσεις Ελλήνων ηγετών προς τις γυναίκες καθώς και τα συμπεράσματα τριών Στρογγυλών Τραπεζών, τις οποίες διοργάνωσαν η MeXOXO και το δίκτυο καινοτομίας MAZINOV με τις εξής θεματικές ενότητες:

– Γυναίκες και επιχειρηματικότητα

– Γυναίκες και πολιτική

– Γυναίκες και κοινωνία των πολιτών

Παράλληλα στην εκδήλωση ακούστηκαν οι προσωπικές ιστορίες 7 επιτυχημένων γυναικών, η πορεία τους, οι διακρίσεις που υπέστησαν λόγω του φύλου τους, οι δυσκολίες που συνάντησαν και η βοήθεια που πήραν από την MeXOXO.

Οι γυναίκες του αύριο

Ξεχώρισε η ιστορία μιας ομάδας έφηβων κοριτσιών, τα οποία με τη καθοδήγηση του οργανισμού έχουν υλοποιήσει την επιχειρηματική τους ιδέα και το σημαντικότερο όλων δηλώνουν ότι μέχρι στιγμής στην πορεία τους δεν βίωσαν διακρίσεις ή ρατσισμό λόγω φύλου.

Η Τζίλντα, η Βασιλική και η Αλίκη 16 και 17 ετών αφού εκπαιδεύτηκαν παρακολουθώντας τα εκπληκτικά, όπως τα χαρακτήρισαν, σεμινάρια επιχειρηματικότητας της MeXOXO για τρία χρόνια κατάφεραν και δημιούργησαν ένα fashion blog στο Instagram . Η ομάδα των κοριτσιών επιλέχτηκε να εκπροσωπήσει τη χώρα μας σε έναν διεθνή διαγωνισμό Ισραηλινού Πανεπιστημίου, που στοχεύει στην ανάδειξη των ερευνητών της επόμενης γενιάς στην καινοτομία και την τεχνολογία. ‘Όπως ανέφεραν οι ίδιες στόχος τους μέσω του fashion blog που «τρέχουν» είναι «να στηρίξουν και να εμπνεύσουν κορίτσια της ηλικίας τους έτσι ώστε να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση και να μάθουν να αγαπούν το εαυτό τους για αυτό που είναι».

«Αν θέλουμε, πέρα από τα λόγια, να οικοδομήσουμε μια κοινωνία όπου οι γυναίκες θα έχουν τα ίδια δικαιώματα και τις ίδιες πιθανότητες πρόσβασης σε θέσεις ευθύνης με τους άνδρες, πρέπει να επενδύσουμε με βούληση και φαντασία. Δυστυχώς οι κοινωνίες μας παραμένουν ακόμα πολύ άνισες, παρά την πρόοδο που έχει επιτευχθεί από το 1960» επεσήμανε ο Πρέσβης της Γαλλίας Christophe Chantepy.

Στις τρεις Στρογγυλές  Τράπεζες  συμμετείχαν και δεσμεύτηκαν να στηρίξουν την ισότητα των γυναικών στην εργασία αλλά και την ενδυνάμωση τους μεταξύ άλλων οι:

Cécile Duflot – πρώην Υπουργός, Γενική Διευθύντρια της Oxfam France

Αμαλία Ζέπου– Αντιδήμαρχος Κοινωνίας των Πολιτών και Καινοτομίας του Δήμου Αθηναίων

Αγγελική Κοσμοπούλου – Εκτελεστική Διευθύντρια του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αθανασίου Λασκαρίδη

Λώρα Παππά – Πρόεδρος της ΜΕΤΑδρασης – Δράση για τη Μετανάστευση και την Ανάπτυξη

Γιώργος Πατούλης – εκλεγμένος Περιφερειάρχης Αττικής

Μαρία Συρεγγέλα – Γραμματέας Ισότητας των Φύλων Νέας Δημοκρατίας, Αντιπρόεδρος των Γυναικών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (EPPW Women of the European People’s Party).

Καλλιόπη Ασλανίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα