back to top
20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

O καύσωνα σαρώνει την Ευρώπη – τρεις νεκροί στη Γαλλία

Διαβάστε επίσης

Tα πρώτα θύματα από το πρωτοφανές κύμα καύσωνα που πλήττει την Ευρώπη καταγράφονται στη νότιο Γαλλία.

Όπως μεταδίδουν τα γαλλικά ΜΜΕ, τρεις Γάλλοι, δύο άνδρες ηλικίας 70 και 75 ετών και μία γυναίκα 62 ετών, έπεσαν στη θάλασσα για να δροσιστούν από τις υψηλές θερμοκρασίες που πλήττουν τα τελευταία 24ωρα τη χώρα, η θάλασσα, όμως, ήταν τόσο κρύα και φέρεται να υπέστησαν καρδιακή ανακοπή.

Οι αρχές έχουν κηρύξει «πορτοκαλί συναγερμό» σε 58 διαμερίσματα στη Γαλλία, με το θερμόμετρο να σκαρφαλώνει σήμερα στους 40 βαθμούς Κελσίου, ενώ την Παρασκευή αναμένεται να αγγίζει τους 45.

Στο Παρίσι, έχουν διαμορφωθεί δροσεροί χώροι σε δημοτικά κτίρια, οι δημοτικές πισίνες είναι ανοικτές για βραδινή κολύμβηση και εγκατέστησαν επιπλέον βρύσες. Οι απολυτήριες εξετάσεις στα σχολεία αναβλήθηκαν μέχρι την επόμενη εβδομάδα, οι ΜΚΟ μοιράζουν νερό σε άστεγους και οι πωλήσεις ανεμιστήρων και κλιματιστικών έχουν αυξηθεί κατακόρυφα.

Για τρίημερο-κόλαση στην Ευρώπη προειδοποιούν οι μετεωρολόγοι, καθώς εκτιμούν ότι τα 24ωρα που ακολουθούν θα καταγραφούν θερμοκρασίες που θα καταρρίψουν όλα τα ρεκόρ υψηλών θερμοκρασιών που συνήθως σημειώνονται είτε στα τέλη Ιουλίου είτε τον Αύγουστο.

Η εκτίμηση αυτή, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους αφορά την Αυστρία, το Βέλγιο, την Τσεχία, τη Δανία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, το Λουξεμβούργο, την Ολλανδία και την Ελβετία.

.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα