back to top
18.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

18.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Πέντε δέσμες κοινωνικών μέτρων παρουσίασε ο Κ. Μητσοτάκης στην Ελευσίνα

Διαβάστε επίσης

Οι χαμηλότεροι φόροι, οι πολλές νέες δουλειές μέσα από επενδύσεις, η στήριξη της οικογένειας, η ενίσχυση των πιο αδύναμων και η τήρηση της εργατικής νομοθεσίας συνιστούν τις πέντε δέσμες κοινωνικών μέτρων που περιέγραψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας απόψε στην Ελευσίνα.

Μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΝΔ διευκρίνισε ότι το επίδομα 2.000 ευρώ αφορά “κάθε παιδί που γεννιέται στην Ελλάδα από Έλληνες πολίτες” και θα δίνεται “στους γονείς όλων των παιδιών που αυτόματα αποκτούν την ελληνική ιθαγένεια με τη γέννησή τους”, “δηλαδή ακόμη και ένας από τους δύο γονείς να είναι Έλληνας πολίτης, η οικογένεια θα δικαιούται το επίδομα’, τόνισε

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, o οποίος ζήτησε για μία ακόμη φορά ισχυρή εντολή, το κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ στοχεύει σε «ισχυρή ανάπτυξη για τη χώρα, ευκαιρίες προκοπής για όλους και κανείς πολίτης να μην είναι απροστάτευτος» και μεταξύ άλλων περιλαμβάνει:

-Μείωση του εισαγωγικού συντελεστή για μισθωτούς, συνταξιούχους, επαγγελματίες και αγρότες από 22% σε 9% για εισοδήματα μέχρι 10.000 ευρώ.

-Κατάργηση σταδιακά του τέλους επιτηδεύματος και της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης.

-Μείωση των εισφορών για κύρια σύνταξη από 20% σε 15% εντός της τετραετίας.

-Υποχώρηση του ΦΠΑ οχωρεί ώστε τελικά να καθιερωθούν δύο βασικοί συντελεστές 11% και 22%, με διατήρηση του υπερμειωμένου συντελεστή 6%.

-Μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% για όλους και παντού στην Ελλάδα.

-Αύξηση του αφορολόγητου κατά 1.000 ευρώ για κάθε παιδί

-Δέσμευση ότι κανένα παιδί δεν θα μένει εκτός παιδικού σταθμού.

-Επαναφορά των πολυτεκνικών επιδομάτων στα επίπεδα προ των μειώσεων του 2018.

-Αύξηση στο ένα δις ευρώ του προϋπολογισμού για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα

– Ενίσχυση κατά 200 εκατομμύρια των επιδομάτων ανεργίας.

– Προώθηση προγράμματος απόκτησης ψηφιακών δεξιοτήτων σε 50.000 μακροχρόνια ανέργους.

-Αξιοποίηση, σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση, διαθέσιμων ακινήτων που δεν χρησιμοποιούνται ως ένα μέρος της απάντησης, που ως κοινωνία οφείλουμε να δώσουμε, στο πρόβλημα των αστέγων.

Ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε λόγο εξάλλου για τήρηση της εργατικής νομοθεσίας λέγοντας ότι αθέμιτες πρακτικές, όπως η αδήλωτη και η ανασφάλιστη εργασία, δεν χωρούν, παλιές συνταγές, όπως η συμπίεση μισθού με απειλή απόλυσης, δεν νοούνται, καθυστερήσεις πληρωμών και εργασία εκτός νόμιμου ωραρίου, δεν συγχωρούνται και μη τήρηση των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας, απλά δεν επιτρέπεται.

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε τέλος πως η Ν.Δ συνδέει την ανάπτυξη με τις αυξήσεις των αμοιβών τονίζοντας ότι όσο αυξάνεται το ΑΕΠ τόσο θα αυξάνονται, κάθε χρόνο, και οι μισθοί και ο κατώτερος σε διπλάσιο ποσοστό από το ρυθμό ανάπτυξης, ώστε να φτάσει τελικά στα 730 ευρώ.

Απόστολος Χονδρόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα