back to top
13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Αλ. Τσίπρας: Δεν θα ξεμπερδέψουν έτσι εύκολα με την Αριστερά

Διαβάστε επίσης

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει την δυνατότητα να πραγματοποιήσει την μεγάλη πολιτική ανατροπή και να καλύψει την διαφορά των 500.000 ψήφων που καταγράφηκε στις ευρωκλογές από τη Ν.Δ εκτίμησε ο πρωθυπουργός Α. Τσίπρας κατά την διάρκεια ομιλίας του την Τετάρτη το βράδυ στη Δραπετσώνα.

«Τώρα του έχουν ζώσει τα φίδια, παρότι πανηγύριζαν για τη μεγάλη τους νίκη στις ευρωεκλογές» ανέφερε χαρακτηριστικά, αποδίδοντας άγχος αυτό της Ν.Δ στο γεγονός ότι ο ελληνικός λαός στις κάλπες της 7ης Ιουλίου θα αποφασίσει για τη ζωή του και με διαφορετική λογική από την εκλογική του στάση στην αναμέτρηση για το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο.

Μάλιστα άφησε αιχμές εναντίον του κ. Μητσοτάκη και όχι μόνο, καθώς την ίδια στιγμή μιλούσε μετά από δέκα χρόνια σιωπής και ο τέως πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής στη Θεσσαλονίκη, λέγοντας πως η κοινωνία δεν είναι πρόθυμη να παραδώσει τη ζωή της στα πολιτικά τζάκια και τις δυνάμεις που την οδήγησαν στο γκρεμό.
Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε για μια ακόμη φορά τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης πως κινδυνολογεί επειδή ανησυχεί για την έκβαση του εκλογικού αποτελέσματος, εκβιάζοντας τους ψηφοφόρους με επαναληπτικές εκλογές τον Αύγουστο.

«Η Παναγιά μαζί μας» σχολίασε δηκτικά, κάνοντας λόγο για παραμύθι με πέτσινο δράκο, αφού όπως ανέφερε αυτό που θέλει να πει ο αρχηγός της Ν.Δ είναι πως αν δεν πάρει λευκή επιταγή τότε αυτός θα προτιμήσει, ακόμη και αν νικήσει να δώσει πίσω τις 50 έδρες που του προσφέρει ο υφιστάμενος εκλογικός νόμος, επειδή τάχα μου είναι τόσο γενναιόδωρος».

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό η κίνηση αυτή του κ. Μητσοτάκη υποδηλώνει δυο πράγματα: Το πρώτο ότι δεν είναι καθόλου σίγουρο πως θα κερδίσει και το δεύτερο πως είναι αναξιόπιστος σε σχέση με το προηγούμενο αφήγημα του.

Δηλαδή πως πάνε περίπατο τα όμορφα λόγια του περί συνεργασίας και ομοψυχίας, τα οποία αντικαταστάθηκαν από λόγια αλαζονείας και βουλιμίας για την εξουσία.

Μάλιστα στο σημείο αυτό τόνισε πως υπέστη θεαματικό άδειασμα η Φ. Γεννηματά, που τις προηγούμενες ημέρες έπαιζε το σενάριο της συνεργασίας ή της παροχής ψήφου ανοχής προς τον Κ.Μητσοτάκη. «Κυρία Γεννηματά, λυπάμαι, όσο απλόχερα και αν σπεύσατε να τον στηρίξετε, αποτύχατε» είπε ο Α. Τσίπρας.

Γιώργος Κατσίγιαννης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα