back to top
23.6 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

23.6 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Αλ. Τσίπρας: Η δική μας φωνή δεν θα σωπάσει

Διαβάστε επίσης

«Όποιοι νομίζουν ότι αγώνας έχει κριθεί, κάνουν μεγάλο λάθος», είπε ο Αλέξης Τσίπρας ξεκινώντας την ομιλία του απόψε στην Πλατεία Ελευθερίας στην Καβάλα.

«Έχουμε ακόμη πολύ δρόμο που πρέπει να συνεχίσουμε να τον διαβαίνουμε προς τα μπρος, όχι να κάνουμε αναστροφή και να γυρίσουμε πίσω», τόνισε.

«Όμως η Ελλάδα που βγήκε από τα μνημόνια χρειάζεται ενότητα και προοπτική», υπογράμμισε.

«Στις εθνικές εκλογές αποφασίζουμε αν θα συνεχίσουμε όλοι μαζί τη πορεία προς τα εμπρός ή θα γυρίσουμε πίσω. Στην εποχή που όλοι θέλουμε να ξεχάσουμε όπου ο καθένας μόνος του θα παλεύει να επιβιώσει και όποιος αντέξει. Στις εθνικές εκλογές λοιπόν αποφασίζουμε για τη ζωή μας και η απόφαση θα είναι βαριά και κρίσιμη», είπε.

Ανέφερε ότι οι πολιτικοί αντίπαλοί του και ΜΜΕ προσπαθούν να πείσουν ότι το παιχνίδι έχει κριθεί «και προσπαθούν βουβά, μέσα στη λήθη, μέσα στη θερινή ραστώνη, να επιβάλλουν μια πραγματικότητα που τους βολεύει, όμως η δική μας φωνή δεν θα σωπάσει». Τους καταλόγισε αλαζονεία και ότι «εκβιάζουν και απειλούν ότι θα εκδικηθούν την ελληνική κοινωνία αν δε τους δώσει μάλιστα λευκή επιταγή για να γίνουν ακόμη πιο ανεξέλεγκτοι, ακόμη πιο εκδικητικοί, ακόμη πιο αλαζόνες».

«Ας τους αφήσουμε να εκτίθενται και οργανώσουμε με πίστη τη προσπάθειά μας να γυρίσουμε το παιχνίδι», τόνισε.

«Τους δοκιμάσαμε, κυβέρνησαν επί δεκαετίες, είχαν στη διάθεση του πολύ περισσότερα μέσα για να πετύχουν, αλλά απέτυχαν. Τώρα θέλουν να επιστρέψουν ακριβώς οι ίδιοι για να συνεχίσουν ακριβώς τα ίδια», είπε και τόνισε ότι «πρέπει να τους πούμε ένα μεγάλο όχι».

Για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Η Συμφωνία των Πρεσπών «αποκαθιστά την ιστορία μας, την ιστορία της Αρχαίας Ελληνικής Μακεδονίας και βάζει τέλος στον αλυτρωτισμό και τον εθνικισμό»,  τόνισε ο κ. Τσίπρας, δηλώνοντας υπερήφανος που έδωσε λύση σε ένα πρόβλημα δεκαετιών.

«Όσο κι αν προσπάθησαν πατριδοκάπηλοι να μας διχάσουν, μας δικαιώνει σήμερα η αλήθεια, η πραγματικότητα», είπε, παραπέμποντας στην επιτήρηση του ενάεριου χώρου της γειτονικής χώρας από τα ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη.

Νewsroom Aθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα