back to top
20.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

20.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

ΔΕΗ: Κατά του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου ο Μ. Παναγιωτάκης

Διαβάστε επίσης

«Η ΔΕΗ μπορεί σίγουρα να ανακάμψει και να γίνει σημαντικά κερδοφόρα με μικρές, απόλυτα διαχειρίσιμες επιβαρύνσεις της κατανάλωσης» τόνισε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της επιχείρησης Μανώλης Παναγιωτάκης μιλώντας σήμερα στη γενική συνέλευση των μετόχων.

Στην ομιλία του ο κ. Παναγιωτάκης σημείωσε πως η δημόσια επιχείρηση, «ούτε καταρρέει, ούτε βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού, ούτε αποτελεί καυτή πατάτα. Αντιμετωπίζει θέματα διαρθρωτικά αλλά και προβλήματα που μπορούν να λυθούν».

Βέβαια, ο επικεφαλής της ΔΕΗ τάχθηκε κατά του Κοινωνικού Οικιακού τιμολογίου, επισημαίνοντας ότι αποτελεί υποχρέωση της πολιτείας που την επωμιζεται η επιχείρηση.

Ο κ. Παναγιωτάκης τάχθηκε υπέρ της συμμετοχής στρατηγικού επενδυτή στο μετοχικό κεφάλαιο της ΔΕΗ εφόσον η επόμενη κυβέρνηση επιλέξει το δρόμο της περαιτέρω ιδιωτικοποίησης και σημείωσε ότι η πώληση περιουσιακών στοιχείων δεν είναι εξυγίανση αλλά θα μετατρέψει τη ΔΕΗ σε κουφάρι.

Είπε ακόμη ότι αν πουληθεί το 17% του μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ, τα έσοδα θα είναι πολλαπλάσια από την χρηματιστηριακή αξία της επιχείρησης και ότι δεν έχει λογική να μπει στρατηγικός επενδυτής της ΔΕΗ αφού έχουν πουληθεί περιουσιακά της στοιχεία.

Αναφερόμενος στον διαγωνισμό για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων, ο κ. Παναγιωτάκης σημείωσε ότι οι κάποιοι υποψήφιοι επενδυτές ελπίζουν να αποτύχει για να υλοποιηθεί ο διακαής τους πόθος να πάρουν και νερά.

Χριστιάννα Κούσιου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα