back to top
21 C
Athens
Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

21 C
Athens
Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Κ. Μητσοτάκης: Σε νέες εκλογές με απλή αναλογική η χώρα αν δεν συγκροτηθεί ισχυρή κυβέρνηση

Διαβάστε επίσης

Στην άποψη πως αν δεν συγκροτηθεί ισχυρή κυβέρνηση μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου η χώρα θα οδηγηθεί σε νέες εκλογές με απλή αναλογική, επιμένει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προβάλλοντας σε αυτή την περίπτωση τον κίνδυνο της ακυβερνησίας.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος επανέλαβε το δίλημμα αυτό σε συνέντευξη που παραχώρησε την Πέμπτη στον ρ/σ Σκάι, τονίζει την ανάγκη για ισχυρή εντολή στη ΝΔ και ζητά από τους πολίτες να συμμετέχουν στις εκλογές.

Παράλληλα διαβεβαιώνει πως η ΝΔ θα μπορέσει να υλοποιήσει το κυβερνητικό της πρόγραμμα, καθώς και ότι δεν θα λάβει έκτακτα μέτρα για την επίτευξη δημοσιονομικών στόχων. Μιλώντας στον Σκάι εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι μία κυβέρνηση της ΝΔ επιτύχει να οικοδομήσει πολύ γρήγορα αξιοπιστία και επανέλαβε ότι θα ζητήσει γρήγορα αλλά όχι άμεσα, μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων ώστε να διασφαλίσει ακόμη μεγαλύτερη μείωση φόρων

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι από τις πρώτες πρωτοβουλίες μίας κυβέρνησης της ΝΔ θα είναι η αλλαγή του εκλογικού νόμου και δήλωσε εκ νέου διατεθειμένος να επιδιώξει ένα νέο σύστημα που δεν θα διατηρεί το μπόνους των 50 εδρών για το πρώτο κόμμα ανεξάρτητα από το ποσοστό που θα έχει λάβει.

Με αφορμή εξάλλου αναφορά του Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι «δεν υπάρχει στο μυαλό του η έννοια «ξεμπερδεύω με την Αριστερά», ενώ εξέφρασε την ελπίδα εάν γίνει η ΝΔ κυβέρνηση ο κ. Τσίπρας να είναι υπεύθυνος στην αντιπολίτευση και «να μην επαναλάβει δοκιμασμένες και αποτυχημένες πρακτικές».

Απόστολος Χονδρόπουλος

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα