back to top
17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Καύσωνας στην Ευρώπη

Διαβάστε επίσης

Η Ευρώπη εξακολουθεί να ιδρώνει, καθώς συνεχίζεται ο καύσωνας. Τα ρεκόρ θερμοκρασίας πέφτουν το ένα μετά το άλλο σε μεγάλο μέρος της δυτικής και κεντρικής Ευρώπης καθώς καταγράφονται πρωτοφανείς θερμοκρασίες για μήνα Ιούνιο, ενώ την Παρασκευή μάλιστα, η θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει τους 45 βαθμούς Κελσίου στο γαλλικό Νότο.

Αύριο Παρασκευή ο υδράργυρος θα σκαρφαλώσει κι άλλο.  Στη Γαλλία ενδέχεται να σπάσει το «εθνικό ρεκόρ» που ανάγεται στον Αύγουστο του 2003 και είναι οι 44,1 βαθμοί που είχαν καταγραφεί στο Γκαρ.

Η Meteo France, η γαλλική μετεωρολογική υπηρεσία, έχει θέσει σε «κόκκινο συναγερμό» τέσσερα διαμερίσματα στα νότια της χώρας, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στη Γαλλία.

Ένα άλλο ρεκόρ καταρρίφθηκε στην Πολωνία: αυτό της κατανάλωσης ενέργειας, λόγω της εντατικής χρήσης των κλιματιστικών.

Στη Γαλλία το μεσημέρι η ζήτηση ανήλθε σήμερα στα 59,4 γιγαβάτ, πολύ κοντά στο απόλυτο ρεκόρ των 59,5 γιγαβάτ που είχε καταγραφεί πριν από δύο χρόνια. Στη Γερμανία, στις πόλεις Λέχνε και Μπαντ Εϊνχάουζεν (120.000 κάτοικοι), οι αρχές έλαβαν μέτρα για τον περιορισμό της κατανάλωσης νερού.

Η χρήση πόσιμου νερού θα περιοριστεί μόνο για «ζωτικές ανάγκες» και οι κάτοικοι απειλούνται με πρόστιμα ύψους έως και 1.000 ευρώ.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα