back to top
16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Μαζί με τον καύσωνα έρχονται και οι απεργίες στην Γαλλία

Διαβάστε επίσης

Δημόσιος Τομέας

Τα μεγαλύτερα συνδικάτα των δημοσίων υπαλλήλων καλούν σήμερα σε απεργία και συμβολική διαδήλωση το μεσημέρι μπροστά στο υπουργείο Οικονομικών. Το βασικό πρόβλημα των υπαλλήλων είναι η μεταρρύθμιση του δημοσίου τομέα που συζητιέται αυτές τις μέρες στην Γερουσία και αναμένεται να φέρει αρκετές αλλαγές στην λειτουργία των συνδικάτων αλλά και στο δικαίωμα της απεργίας.

Ανάμεσα στα αιτήματα των απεργών, το κύριο είναι η αύξηση των μισθών τους, ενώ επίσης διαμαρτύρονται και για την πρόσληψη πολλών συμβασιούχων στο δημόσιο.

Επείγοντα

Οι υπάλληλοι των ΕΚΑΒ και οι εργαζόμενοι στα Επείγοντα των νοσοκομείων απεργούν στις 2 Ιουλίου και σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύει σήμερα ο γαλλικός τύπος, η κινητοποίηση αυτή έχει την στήριξη της πλειοψηφίας των πολιτών. Συγκεκριμένα 9 στους 10 Γάλλους δηλώνει ότι κατανοεί τους λόγους αλλά και τα μέσα που χρησιμοποιούν οι εργαζόμενοι για να διεκδικήσουν τα αιτήματά τους.

Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι οι ασθενείς παραδέχονται ότι για το πρόβλημα που υπάρχει καθημερινά στα επείγοντα των νοσοκομείων, φέρουν και οι ίδιοι ευθύνη. Ένας στους 3 παραδέχεται ότι έχει επισκεφθεί τα επείγοντα για κάποιο πρόβλημά του ενώ δεν ήταν τόσο σοβαρό, απλώς επειδή του ήταν πιο εύκολο από το να βρει έναν γιατρό εκτός.

Πυροσβέστες

Από χθες, Τετάρτη ξεκίνησαν την απεργία τους οι πυροσβέστες με στόχο να συνεχίσουν μέχρι τις 31 Αυγούστου. Πρόκειται βέβαια για μία συμβολική απεργία αφού θα συνεχίσουν να εργάζονται κανονικά, απλώς θα φέρουν ένα ειδικό σήμερα στις στολές και στα κράνη τους.

Όπως υποστηρίζουν οι εργαζόμενοι στην Πυροσβεστική Υπηρεσία η απόφασή τους ήρθε μετά από απόγνωση μηνών αφού αυξάνεται συνέχεια το έργο τους ενώ διαθέτουν όλο και λιγότερα, παλιότερα και ακατάλληλα μέσα, χωρίς να μπορούν έτσι να ανταποκριθούν στις ανάγκες που προκύπτουν.

2 Ιουλίου

Την Τρίτη 2 Ιουλίου οργανώνεται μεγάλη κινητοποίηση με τίτλο “Ραντεβού για τους μισθούς 2020” όπου συμμετέχουν μεγάλα συνδικάτα από πολλούς χώρους.

Αυτό που κυριαρχεί ωστόσο στις αναλύσεις των μέσων, είναι το ερώτημα αν θα μπορέσει η κυβέρνηση να ανταποκριθεί στις διεκδικήσεις των εργαζομένων. Και αυτό γιατί, όπως σημειώνεται, τα πλαίσια που θέτει ο προϋπολογισμός είναι πολύ αυστηρά και δεν υπάρχουν περιθώρια για αλλαγές.

Μυρσίνη Λιοναράκη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα