back to top
17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Σε ποια περιοχή το θερμόμετρο έδειξε 37 βαθμούς σήμερα – Ο καιρός της Παρασκευής

Διαβάστε επίσης

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, οι υψηλότερες μέγιστες θερμοκρασίες σήμερα Πέμπτη σημειώθηκαν κυρίως στα δυτικά και στα βόρεια ηπειρωτικά, καθώς επίσης στη Νότια Κρήτη, με τις μέγιστες τιμές να ξεπερνούν κατά τόπους τους 37 βαθμούς Κελσίου.

Οι υψηλότερες θερμοκρασίες καταγράφηκαν στο Δίον Πιερίας (37,4 βαθμοί), στο Κρανίδι Αργολίδας (36,6), στην Αμφιλοχία (36,4), στην Ιθάκη (36,2), αλλά και στην Καλλιθέα Αττικής (35,7). Παράλληλα, το μελτέμι έπνεε με εντάσεις που έφτασαν έως τα 111 χιλιόμετρα την ώρα στην Παξιμάδα Καρύστου, ενώ σε πολλές περιοχές οι ριπές ξεπέρασαν τα 80 χλμ/ώρα. Στην Πάρνηθα καταγράφηκαν άνεμοι 90 χλμ/ώρα και στην Πεντέλη 79 χλμ/ώρα.

Αναλυτικά την Παρασκευή

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία  στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνεόυν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 26 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι  αρχικά αίθριος. Μετά το μεσημέρι θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και από αργά το απόγευμα θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνεόυν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση 3 με 4 με πρόσκαιρη ενίσχυση το απόγευμα στα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 24 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη αρχικά αίθριος καιρός και βαθμιαία  τοπικές νεφώσεις που μετά το μεσημέρι θα εκδηλωσούν πρόσκαιρους όμβρους κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη με σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνεόυν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και από το απόγευμα στα ανατολικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 ως 36 βαθμούς Κελσίου και στη δυτική Μακεδονία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, στη Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνεόυν μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυαμνθεί από 22 έως 35 και στα ηπειρωτικά τοπικά 36 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, τη Ευβοια και την ανατολική Πελοπόννησο γενικά αίθριος καιρός. Μετά το μεσημέρι θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στη Θεσσαλία και τις Σποράδες όπου τις βραδυνές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι ανεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα καυμενθεί πό 23 έως 38 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 31 και στη νότια Κρήτη έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από νόρειες διευθύνσεις με ένταση 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Το Σάββατο

Στα ανατολικά και τα βόρεια ηπειρωτικά και στα νησιά του βορείου Αιγαίου, λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Στα υπόλοιπα γενικά αίθριος καιρός, αλλά το απόγευμα στην Πελοπόννησο θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά και βόρεια 3 με 5, στα ανατολικά και νότια έως 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Την Κυριακή

Γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά μέχρι το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους με την ίδια ένταση. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6, στο Αιγαίο 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε νέα πτώση στα ανατολικά.

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα