back to top
14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 07:00

Διαβάστε επίσης

Το πόρισμα της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, σχετικά με τα δημοτικά σχολεία, αναμένεται να μεταφέρει το απόγευμα στον πρωθυπουργό, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας.

Αύριο αναμένεται να ανακοινωθούν οι κυβερνητικές αποφάσεις, για το πότε και το πώς θα λειτουργήσουν δημοτικά σχολεία και βρεφονηπιακοί σταθμοί.

Επαναλειτουργούν από αύριο τα καταστήματα εστίασης τα οποία διαθέτουν εξωτερικούς χώρους. Εκείνα που διαθέτουν μόνο εσωτερικούς, αναμένεται να λειτουργήσουν το πρώτο 15νθημερο του Ιουνίου, σύμφωνα με τον υφυπουργό Ανάπτυξης, Νίκο Παπαθανάση.

Οι επαγγελματίες της εστίασης που υπάγονται στο Δήμο Αθηναίων θα μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά αίτηση για επιπλέον τετραγωνικά, είτε για μείωση τελών ή ακόμα για χρήση κοινόχρηστου χώρου για τραπεζοκαθίσματα. Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται στην ψηφιακή πλατφόρμα του Δήμου eservices.cityofathens.gr, με τη χρήση των κωδικών του Taxisnet.

Ελεύθερες από αύριο οι μετακινήσεις προς τη νησιωτική χώρα. Για ικανοποιητικό αριθμό κρατήσεων μιλούν οι ακτοπλοϊκές εταιρίες.

“Ελληνικό έδαφος ουδέποτε κατελήφθη από ξένες δυνάμεις” τονίζει σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, με αφορμή τα γεγονότα στον Έβρο. «Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν επιτρέπουν την αμφισβήτηση των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων από κανέναν» διεμήνυσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, από την Κάρπαθο, όπου παρέστη στις εκδηλώσεις μνήμης για τον σμηναγό Κωνσταντίνο Ηλιάκη.

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε λίγο πριν από τις 2 τα ξημερώματα, με επίκεντρο τον θαλάσσιο χώρο νότια της Άρβης στην Κρήτη.

Δικογραφία σε βάρος 30 κρατουμένων σχηματίστηκε μετά τα ευρήματα στο κατάστημα κράτησης της Νιγρίτας Σερρών. Μεταξύ άλλων εντοπίστηκαν κινητά τηλέφωνα, μαχαίρια, μεταλλικές λάμες, ναρκωτικά χάπια, ηλεκτρικά είδη και εξοπλισμός κουζίνας. Διατάχθηκε πειθαρχική έρευνα για τον Διευθυντή και τον Αρχιφύλακα των φυλακών, οι οποίοι απομακρύνθηκαν.

Στο νοσοκομείο Κέρκυρας με πολλαπλά κατάγματα, νοσηλεύεται φρουρούμενος ο 47χρονος ο οποίος κατηγορείται για την απαγωγή και τον βιασμό 34χρονης αλλοδαπής. Ο αποκαλούμενος “δράκος της Κέρκυρας” εντοπίστηκε σε δύσβατη περιοχή της Λευκίμμης και στην προσπάθειά του να διαφύγει από τους αστυνομικούς έπεσε σε χαράδρα βάθους 30 μέτρων πάνω από την παραλία του Αγίου Γόρδη.

Διεθνή

Στις ΗΠΑ, τη χώρα που θρηνεί μακράν τα περισσότερα θύματα λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 1.127 νέοι θάνατοι. Συνολικά, ο απολογισμός των θυμάτων ξεπερνά τις 97 χιλιάδες.

Στη Βρετανία, η δοκιμή του εμβολίου του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης κατά του νέου κορονοιού, έχει μόλις 50% πιθανότητες επιτυχίας όπως δηλώνει στην εφημερίδα Telegraph ένας από τους καθηγητές που ηγείται της έρευνας. Ο Άντριαν Χιλ, διευθυντής του Ινστιτούτου Τζένερ της Οξφόρδης, δηλώνει ότι μια επερχόμενη δοκιμή, με τη συμμετοχή 10.000 εθελοντών, απειλείται να μην έχει «κανένα αποτέλεσμα» λόγω της χαμηλής μετάδοσης της Covid-19 στην κοινότητα.

Καιρός

Γενικά αίθριος στην Αττική. Θερμοκρασία από 14 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα