back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 19:00

Διαβάστε επίσης

Σε εννέα ανέρχονται τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Ελλάδα, ενώ δύο ακόμη άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας του κορωνοϊου, το τελευταίο 24ωρο. Σύμφωνα με γραπτή ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας που υπογράφει ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, συνολικά στα 2819 ανέρχονται τα επιβεβαιωμένα κρούσματα, 162 είναι οι θάνατοι, 23 συμπολίτες μας νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Στην αυριανή απογευματινή ενημέρωση, θα μετέχει και ο Υφυπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης, ο οποίος αναμένεται να αναφερθεί διεξοδικά στους όρους επαναλειτουργίας των καταστημάτων εστίασης, από την ερχόμενη Δευτέρα, 25 Μαΐου.

Στο μεταξύ, σήμερα οι οργανωμένες παραλίες της χώρας υποδέχτηκαν τους λουόμενους τηρώντας όλα τα πρωτόκολλα προστασίας της Δημόσιας Υγείας. «Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο για την πειθαρχία που έχει επιδείξει όσον αφορά στην τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων. Ήδη, τα διεθνή μέσα ενημέρωσης «παίζουν» με πολύ θετικά σχόλια τις σημερινές εικόνες από τις ελληνικές παραλίες. Όλα θα πάνε καλά. Ο ελληνικός λαός, με πειθαρχία και με υπομονή, έχει κερδίσει ένα μεγάλο στοίχημα και τώρα ξεκινάμε την προσπάθεια να κερδίσουμε και το επόμενο στοίχημα, που είναι αυτό της οικονομίας και του ανοίγματος ξανά της κανονικής μας ζωής», σχολίασε μεταξύ άλλων ο Υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος συνοδευόμενος από τον Υφυπουργό, Νίκο Παπαθανάση, επισκέφθηκε νωρίτερα πολλές παραλίες της Αττικής.

Από αύριο με παρουσία πιστών θα γίνονται οι θείες λειτουργίες στις Εκκλησίες, με την τήρηση ωστόσο όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Τη Δευτέρα 18 Μαΐου επαναλειτουργούν εμπορικά κέντρα, εκπτωτικά χωριά outlets, με τους ισχύοντες κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης και προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας απο τις 7 το πρωί έως τις 10 το βράδυ τις καθημερινές και έως τις 9 το βράδυ τα Σάββατα. Ρολά θα ανοίξουν επίσης διαιτολογικά κέντρα, και κέντρα περιποίησης σώματος, υπηρεσίες στολισμού σχολές εκπαίδευσης κατοικίδιων ζώων, βοτανικοί και ζωολογικοί κήποι, ενώ επαναλειτουργούν και οι γραμματείες των δικαστηρίων.

Την ίδια μέρα ελευθερώνονται και οι μετακινήσεις εκτός νομού. Το Υπουργείο Μεταφορών υπενθυμίζει ότι για τις σιδηροδρομικές μεταφορές και τις μετακινήσεις με υπεραστικά , τουριστικά και ιδιωτικής χρήσης λεωφορεία, επιτρέπεται η πλήρωση των θέσεων έως 50%, ενώ υποχρεωτική είναι η χρήση της μάσκας από όλους τους επιβάτες. Τα μέτρα προφύλαξης θα επανεξεταστούν στις 31 Μαΐου.

«Ευσεβείς πόθους της αντιπολίτευσης» χαρακτηρίζει το Υπουργείο Οικονομικών δημοσιεύματα περί σχεδίου μείωσης των μισθών στο Δημόσιο και ξεκαθαρίζει ότι ” η κυβέρνηση ουδέποτε σχεδίασε, ούτε σχεδιάζει μειώσεις μισθών στο Δημόσιο». Νωρίτερα αναφορά στα συγκεκριμένα δημοσιεύματα έκανε και ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, ο οποίος καταλόγισε στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό, σχέδιο εσωτερικής υποτίμησης βγαλμένο απευθείας από τα νεοφιλελεύθερα εγχειρίδια του ΔΝΤ.

«Οι εφημερίδες αντιμετωπίζουν κρίση και η ανεργία των δημοσιογράφων διευρύνεται. Προτείνουμε έκτακτα μέτρα για την επιβίωσή τους. Η στήριξή τους είναι και θέμα δημοκρατίας. Επισημαίνουμε την ανάγκη μεγάλων αλλαγών με πρωτοβουλία τους για να ξανακερδίσουν το αναγνωστικό κοινό» δήλωσε μεταξύ η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, μετά την τηλεδιάσκεψη που πραγματοποίησε με την Πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ.

Αναχώρησαν για την Ελβετία 23 ανήλικοι πρόσφυγες προκειμένου να επανενωθούν με τις οικογένειές τους. Σύμφωνα με το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, πρόκειται για 18 αγόρια και 5 κορίτσια, ηλικίας από δέκα έως 17 ετών. Δύο από τα παιδιά είναι υπήκοοι Κογκό και τα υπόλοιπα προέρχονται από το Αφγανιστάν.

 

Και ο καιρός…

Γενικά αίθριος αύριο στην Αττική. Η Θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 39 βαθμούς.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα