back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Κύκλοι Κ. Καραμανλή για δημοσίευμα: Επιβεβλημένη τακτική κίνηση

Διαβάστε επίσης

Ως επιβεβλημένη τακτική κίνηση προκειμένου η Ελλάδα να αντιστρέψει τα εις βάρος της τετελεσμένα, χαρακτηρίζουν κύκλοι του Κ.Καραμανλή επιστολή του τότε πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή στον τότε πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζορτζ Μπους που δημοσιεύει η εφημερίδα Documento, με την οποία μεταξύ άλλων φέρεται να είχε ταχθεί υπέρ της λύσης με το όνομα «Μακεδονία-Σκόπια».

Το έγγραφο δεν αναφέρεται σε ελληνική πρόταση, αλλά σε πρόταση του Μάθιου Νίμιτς, με σκοπό την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, ήταν μεταξύ άλλων η απάντηση κύκλων του πρώην πρωθυπουργού και επισημαίνουν
ότι αναφέρεται σε μία εποχή κατά την οποία οι μαζικές αναγνωρίσεις της τότε ΠΓΔΜ με τη συνταγματική της ονομασία έφεραν την Ελλάδα σε εξαιρετικά δυσμενή θέση.

Για να συμπληρώσουν ότι με αυτή την τακτική κίνηση, αλλά κυρίως με μία ολοκληρωμένη στρατηγική που κατέληξε στο βέτο στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι, καταφέραμε να αντιστρέψουμε τα δεδομένα.

Η εφημερίδα Documento δημοσιεύει επιστολή του τότε πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή στον τότε πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζορτζ Μπους, με την οποία, όπως αναφέρει η εφημερίδα, δεχόταν την εκχώρηση ονόματος και γλώσσας ενώ φέρεται να είχε ταχθεί υπέρ της λύσης με το όνομα «Μακεδονία-Σκόπια» και χωρίς να προτείνει συνταγματική αναθεώρηση για τη γείτονα χώρα.

Κουμουτσάκος: Ατυχής και άθλια προσπάθεια παραμόρφωσης της ιστορίας
Εκείνοι που συμφωνήσαν σε μια επιζήμια συμφωνία στο ζήτημα της Μακεδονίας δεν μπορούν να κουνούν το δάχτυλο σε εκείνους που αντιστάθηκαν σε ισχυρές διεθνείς πιέσεις, έκαναν το πατριωτικό τους καθήκον και προστάτευσαν το εθνικό συμφέρον.

Η σκόπιμα αποσπασματική παρουσίαση ενός τμήματος της τότε διαπραγμάτευσης, η οποία δεν κατέληξε σε καμία συμφωνία, αποτελεί ατυχή και άθλια προσπάθεια παραμόρφωσης της ιστορίας. Ο θρίαμβος του Βουκουρεστίου ήταν ένα κεκτημένο που θυσίασε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στις Πρέσπες» αναφέρει ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας Γ.Κουμουτσάκος με ανάρτησή του στο twitter με αφορμή το δημοσίευμα στο Documento για τη διαπραγμάτευση επί Καραμανλή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα