back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Αρχίζουν τα δρομολόγια από το Λαύριο στο Τσεσμέ

Διαβάστε επίσης

Για σήμερα, Κυριακή 30 Ιουνίου έχει προγραμματιστεί το πρώτο δρομολόγιο πλοίου, που θα συνδέει το Τσεσμέ της Τουρκίας με το Λαύριο.

Πρόκειται για το επιβατηγό – οχηματαγωγό πλοίο «Kaunas», με σημαία Παναμά, το οποίο πρόκειται να αποπλεύσει από το Τσεσμέ το βράδυ της Κυριακής και να καταπλεύσει στο Λαύριο το πρωί της Δευτέρας 1 Ιουλίου.

Το πλοίο δρομολογείται από τη συνεργασία της τουρκικής εταιρείας «Aegeanseaways» με την ελληνική «Stefmar», που ανοίγουν τη γραμμή για την οποία στο παρελθόν πολλά έχουν ακουστεί και ακόμη περισσότερα έχουν γραφτεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες το ταξίδι θα διαρκεί περίπου 8 ώρες και το πλοίο θα αναχωρεί βράδυ Δευτέρας – Τετάρτης και Παρασκευής από το Λαύριο, ενώ το βράδυ Τρίτης – Πέμπτης και Σαββάτου από το Τσεσμέ. Παράλληλα στα σχέδια της συνεργασίας είναι και εμβόλιμο ταξίδι την Κυριακή, καθώς η μέχρι σήμερα ζήτηση θεωρείται πολύ ικανοποιητική με ευοίωνες προοπτικές.

Μπορεί ο αρχικός προγραμματισμός να ήταν για το πρώτο δρομολόγιο στις 2 Ιουνίου όμως η γραφειοκρατία έκανε και πάλι το «θαύμα» της προκαλώντας καθυστέρηση στην έναρξη σύνδεσης των δύο λιμανιών.

Σημειώνεται, ότι πριν λίγες μέρες πραγματοποιήθηκε η 4η συνάντηση της Κοινής Ομάδας Ναυτιλιακής Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας, που ασχολήθηκε με το θέμα.

Οι δύο πλευρές αντάλλαξαν απόψεις με έμφαση:

στη βελτίωση της διμερούς ναυτιλιακής συνεργασίας στη βάση του υφιστάμενου συμβατικού θεσμικού πλαισίου (Bilateral Maritime Cooperation between Turkey and Greece),

στην εγκαθίδρυση νέων θαλάσσιων συνδέσεων μεταξύ ηπειρωτικών περιοχών των δύο χωρών (π.χ. Λαύριο – Τσεσμέ, Σμύρνη – Θεσσαλονίκη), ως σημαντικό παράγοντα ανάπτυξης των παράκτιων περιοχών και του θαλασσίου εμπορίου (Establishment of Maritime Lines between the two countries),

στη συνεργασία στο πλαίσιο του Διεθνούς Ναυτιλιακού οργανισμού (Cooperation within the context of IMO),

στη συνεργασία επί θεμάτων Ελέγχου Κράτους Λιμένα (Cooperation on Issues related to Port State Control) και

στην περαιτέρω ανάπτυξη θεματικών αντικειμένων ναυτιλιακού ενδιαφέροντος στο πλαίσιο της υποστήριξης της τρέχουσας τουριστικής περιόδου.

Νεκτάριος Ανδριόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα