back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Φ. Γεννηματά: Ο κ. Μητσοτάκης απειλεί τον ελληνικό λαό με το όπλο του κ. Τσίπρα

Διαβάστε επίσης

Ευθεία επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη με αφορμή το θέμα της αυτοδυναμίας εξαπολύει με συνέντευξη της στο Βήμα της Κυριακής και το συνάδελφο Δημήτρη Χόνδρο, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά κατηγορώντας εκ παραλλήλου τον Αλέξη Τσίπρα για τα πεπραγμένα της απερχόμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Η κ. Γεννηματά επαναλαμβάνει ότι η ψήφος στο Κίνημα Αλλαγής δεν είναι μόνο χρήσιμη, είναι και κρίσιμη καθώς-όπως τονίζει- μόνο ένα ισχυρό Κίνημα Αλλαγής αποτελεί εγγύηση για τη σταθερή πορεία που έχει ανάγκη ο τόπος. Παράλληλα, κατηγορεί τον κ. Μητσοτάκη οτι υπερέβη τα εσκαμμένα.

Ένα θεμιτό στόχο του να διεκδικεί την αυτοδυναμία, τον μετατρέπει σε ωμό εκβιασμό. Μητσοτάκης ή χάος, μας είπε. Ή εγώ μόνος ή ξανά εκλογές. Ποια πολιτική σταθερότητα μπορεί να εγγυηθεί έτσι; διερωτάται η κ. Γεννηματά σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Απειλεί τον Ελληνικό λαό με το όπλο του κ. Τσίπρα. Αποκαλύπτεται ότι η προτεραιότητα της ΝΔ δεν είναι η πολιτική σταθερότητα αλλά το πώς θα κατακτήσει ανεξέλεγκτη την εξουσία».

Το Κίνημα Αλλαγής δεν θα γίνει δεκανίκι κανενός

Κληθείσα να σχολιάσει αν θα δώσει -υπό όρους- ψήφο ανοχής στη ΝΔ σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας, η Φώφη Γεννηματά επισημαίνει εκ οτι ο ελληνικός λαός με την ετυμηγορία του θα αναθέσει ρόλους και θα καθορίσει το πώς θα κυβερνηθεί ο τόπος. Υπογραμμίζει οτι το ΚΙΝΑΛ έχει χαράξει αυτόνομη πορεία και δεν θα γίνει δεκανίκι κανενός.

Δεν μας ενδιαφέρουν οι υπουργικές καρέκλες, αναφέρει χαρακτηριστικά η κ. Γεννηματά υπενθυμίζοντας οτι το Κίνημα Αλλαγής πιστεύει στην εθνική συνεννόηση και το έχει αποδείξει στην πράξη. Ειδικότερα σημειώνει: «Δεν θέλουμε να οδηγηθεί η χώρα σε ακυβερνησία και ως υπεύθυνη αντιπολίτευση υπάρχουν τρόποι να διασφαλίσουμε την πολιτική σταθερότητα και να συμβάλλουμε για να ολοκληρωθεί η Συνταγματική Αναθεώρηση, να αλλάξει ο εκλογικός νόμος και να προχωρήσει η διαπραγμάτευση με τους Ευρωπαίους για να αλλάξουν οι απαράδεκτοι και επαχθείς όροι της συμφωνίας Τσίπρα».

Η πολιτική της ΝΔ θα διερύνει τις ανισότητες

Σύμφωνα με την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ, η ΝΔ βασίζει όλη τη στρατηγική της στο δόγμα των οριζόντιων φορο-απαλλαγών, προσδοκώντας ότι αυτό από μόνο του αρκεί για να οδηγήσει σε νέες επενδύσεις. Η πολιτική της ΝΔ -υπογραμμίζει η Φώφη Γεννηματά -θα διευρύνει τις ανισότητες.

Πολλοί θα βρουν ευκαιρία να αυξήσουν μόνο τα κέρδη τους. Όσοι είναι φτωχοί ή δεν έχουν αρκετά εισοδήματα για να ωφεληθούν από τις φορο-ελαφρύνσεις κινδυνεύουν να μείνουν στην ίδια κατάσταση απόγνωσης.

Η ανάπτυξη, η στήριξη της επιχειρηματικότητας, ο ρόλος του δημόσιου τομέα δεν μπορεί να στηριχθούν σε συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα και ανασφάλειας, αναφέρει η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, κατηγορώντας τη ΝΔ οτι παραπέμπει στις ελληνικές καλένδες την διαπραγμάτευση για την αλλαγή των επώδυνων δεσμεύσεων Τσίπρα και τους στόχους για πλεονάσματα 3,5% ως το 2022.

Ψελλίζει μόνο για τα υπερπλεονάσματα του προϋπολογισμού, τα πέραν των 3,5%, συμπληρώνει η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.

Νέα δεξιά ο ΣΥΡΙΖΑ-ανεύθυνη αντιπολίτευση

Καμιά σοβαρή εκτίμηση δεν διαπιστώνει οποιαδήποτε πρόθεση και δυνατότητα μετατροπής του ΣΥΡΙΖΑ σε κόμμα κεντροαριστερό, τονίζει η Φώφη Γεννηματά επαναλαμβάνοντας οτι με την πολιτική του και τις συμμαχίες με την ακροδεξιά έχει δημιουργήσει τη νέα δεξιά.

Σύμφωνα με την κ. Γεννηματά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να σταθεί ούτε ως υπεύθυνη και σοβαρή αντιπολίτευση. Το απέδειξε και παλαιότερα με τις πλατείες των αγανακτισμένων και τον δήθεν αντιμνημονιακό αγώνα.

Με ανεξέλεγκτη δεξιά που θα σαρώνει κατακτήσεις και με ισχυρό αντιπολιτευτικό πόλο τον ανεύθυνο ΣΥΡΙΖΑ με τον Ρουβίκωνα παρά πόδα, η χώρα μπαίνει σε περιπέτειες, δηλώνει χαρακτηριστικά η κ. Γεννηματά υπογραμμίζοντας οτι μοναδική εγγύηση αποτελεί ένα ισχυρό Κίνημα Αλλαγής που δεν θα επιτρέψει να εγκλωβίσουν τη χώρα σε ένα φαύλο κύκλο μιζέριας για τους πολλούς και εξυπηρέτησης των συμφερόντων των λίγων.

Η λογική επιστρέφει στη χώρα στις 7 Ιουλίου, με τη ψήφο των πολιτών, σημειώνει χαρακτηριστικά.

Υπόθεση Novartis

Η Φώφη Γεννηματά τονίζει οτι η θέση του ΚΙΝΑΛ για την υπόθεση Novartis είναι σταθερή και ξεκάθαρη.

Και με τα νέα στοιχεία που έρχονται στο φως είναι ηλίου φαεινότερον πως με ευθύνη της Κυβέρνησης “στήθηκε” πάνω σε μια υπαρκτή υπόθεση, με διεθνείς διαστάσεις, μια βρώμικη και πολιτικά καθοδηγούμενη σκευωρία. Κάνει λόγο για απροσχημάτιστη, λυσσαλέα προσπάθεια να πληγεί το ΠΑΣΟΚ, και τα στελέχη του.

Επιμένουμε ότι η υπόθεση πρέπει να ερευνηθεί σε βάθος και να αποκαλυφθούν οι υπεύθυνοι. Η Δικαιοσύνη έχει τον λόγο και κατά το Σύνταγμα εφ’ όσον συναντήσει πολιτικά πρόσωπα, ο φάκελος θα έρθει στη Βουλή και οι σκευωροί θα λογοδοτήσουν, επισημαίνει η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

Ελληνοτουρκικά

Η Φώφη Γεννηματά εμφανίζεται επικριτική και ως προς τους χειρισμούς της κυβέρνησης στα ελληνοτουρκικά, λέγοντας οτι φάνηκε αδύναμη και ανεπαρκής και προσθέτει: «Δεν ξεχνάμε σε καμία περίπτωση, πως έχουν προηγηθεί δύο αποτυχημένες συναντήσεις Τσίπρα-Ερντογάν, χωρίς επαρκή προετοιμασία. Η πρώτη στην Αθήνα, με τα γνωστά αρνητικά αποτελέσματα και η δεύτερη στην Τουρκία, όπου ακόμη ουδείς γνωρίζει τί ακριβώς συζητήθηκε».

Η Τουρκία κλιμακώνει τις προκλήσεις, τις απειλές, την επιθετικότητα, συμπληρώνει η κ. Γεννηματά και καλεί τον Αλέξη Τσίπρα μέχρι τις εκλογές, να μην προβεί σε άστοχες κινήσεις που θα ζημιώσουν τα εθνικά συμφέροντα.

Κατερίνα Παπαβασιλείου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα