back to top
18.8 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

18.8 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Συγκρίνουν Μίροτιτς με Τσίλντρες

Διαβάστε επίσης

Πολλοί Ισπανοί δημοσιογράφοι συγκρίνουν την μεταγραφή του Νίκολα Μίροτιτς στη Μπαρτσελόνα με το «μπαμ» του Ολυμπιακού το 2008 και την έλευση του Τζος Τσίλντρες.

Η επικείμενη μεταγραφή του Νίκολα Μίροτιτς στην Μπαρτσελόνα έχει προκαλέσει τεράστια αίσθηση στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, αφού πρόκειται για ένα παίκτη σε καλή ηλικία, ο οποίος εγκαταλείπει το κορυφαίο πρωτάθλημα στον κόσμο για να επιστρέψει στην Ευρώπη.

Θυμίζουμε ότι o 28χρονος φόργουορντ αποχώρησε προ πενταετίας από την Ρεάλ Μαδρίτης για να μεταβεί στους Σικάγο Μπουλς, όπου πέρασε 4 χρόνια. Στη συνέχεια για περίπου ένα χρόνο στους Πέλικανς (2018-19), ενώ στα μέσα στης φετινής σεζόν έγινε συμπαίκτης με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο στους Μπακς. Τη φετινή σεζόν είχε κατά μέσο 15.2 πόντους, 7.4 ριμπάουντ, 1.2 ασίστ ανά αγώνα.

Πολλοί Ισπανοί δημοσιογράφοι συνέκριναν την περίπτωση του Μαυροβούνιου άσου με αυτή του Τζος Τσίλντρες, ο οποίος άφησε το καλοκαίρι του 2008 τους Χοκς και το NBA για να έρθει στον Ολυμπιακό σε ηλικία μόλις 23 ετών.

Αυτό που προξένησε βέβαια μεγαλύτερη εντύπωση είναι οι οικονομικές διαφορές και τα αστρονομικά ποσά. Ο Τσίλντρες αγωνίστηκε στον Ολυμπιακό για δύο σεζόν αμειβόμενος με 7 εκατ. δολάρια το χρόνο, ενώ ο Μίροτιτς για τα έξι χρόνια που θα αγωνιστεί στην Μπαρτσελόνα θα λάβει το αστρονομικό ποσό των 80 εκατ. δολαρίων, δηλαδή περίπου 12 εκατ. ετησίως, χρήματα απλησίαστα για ευρωπαϊκή ομάδα!

Ωστόσο, υπάρχει μια σύγχυση ως προς το αν οι απολαβές του 28χρονου NBAer είναι μεικτές ή καθαρές…

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα