back to top
17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Αναβολή της κλήρωσης στη Σουπερλίγκα ζητά ο ΠΑΣ Γιάννινα

Διαβάστε επίσης

Την αναβολή ή και αναστολή της κλήρωσης του πρωταθλήματος της Superleague 1 μέχρι να ξεκαθαρίσει το τι μέλλει γενέσθαι με τα τηλεοπτικά δικαιώματα της SL 2, ζητάει ο ΠΑΣ Γιάννινα, με επιστολή του στην ΕΠΟ και τον Πετρ Φούσεκ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΠΑΣ:

Η Π.Α.Ε. Π.Α.Σ. ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966 απέστειλε σήμερα Δευτέρα 01 Ιουλίου 2019 την ακόλουθη επιστολή προς την ΕΠΟ και τον Ανεξάρτητο Εμπειρογνώμονα Σύμβουλο FIFA/UEFA κ.Petr Fusek, ενώ κοινοποιήθηκε αντίστοιχα και στον Συνεταιρισμό Περιορισμένης Ευθύνης της Α’ εθνικής κατηγορίας επαγγελματικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου υπό τη νέα ονομασία της «SuperLeague 1».

Από: Ποδοσφαιρική Ανώνυμη Εταιρεία «ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966»,

(Π.Ε.Α.Κ.Ι. Ανατολής Ιωαννίνων, τηλέφωνο: 26510 70340, Fax: 26510 75570)

Προς: – Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ

Πρόεδρο ΕΠΟ, κ. Ευάγγελο Γραμμένο και
Ανεξάρτητο Εμπειρογνώμονα – Σύμβουλο FIFA/UEFA, Mr. Petr Fusek
(Πάρκο Γουδί Αθήνα, Fax: 210 9359666)

Κοιν.: Συνεταιρισμό Περιορισμένης Ευθύνης της Α’ εθνικής κατηγορίας επαγγελματικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου υπό τη νέα ονομασία της «SuperLeague 1» (οδός Μεσογείων 174 Μαρούσι, Fax: 210 6857464)

Ιωάννινα, 1η Ιουλίου 2019

Αξιότιμοι κύριοι

Το περασμένο καλοκαίρι του 2018, αποφασίστηκε η αναδιάρθρωση του ελληνικού ποδοσφαίρου, όπως αυτή αποτυπώθηκε και στην πρόσφατη τροπολογία του Αθλητικού Νόμου που ψηφίστηκε στη Βουλή και κυρώθηκε με το Ν. 4612/2019 (ΦΕΚ 77/Α/23.5.2019) και η οποία σκοπό είχε δήθεν την βιωσιμότητα των επαγγελματικών κατηγοριών πρωταθλήματος.

Η απόφαση της αναδιάρθρωσης περιλάμβανε όπως πολύ καλά γνωρίζετε μεταξύ άλλων τη μείωση των ομάδων της πρώτης κατηγορίας επαγγελματικού πρωταθλήματος (Superleague), στην οποία μετείχε και η αντρική ομάδα μας κατά την προηγούμενη αγωνιστική σεζόν, αλλά και τη δημιουργία μίας νέας κατηγορίας, αυτής της SuperLeague 2, ως δεύτερη τη τάξει κατηγορία πρωταθλήματος.

Η ως άνω απόφαση για την μείωση των ομάδων, στο όνομα, όπως επισημάναμε, της βιωσιμότητας των πρωταθλημάτων, είχε ως αποτέλεσμα τον υποβιβασμό της ομάδας μας στη Super League 2 κατηγορία, ως καταταχθείσα τρίτη από το τέλος στο βαθμολογικό πίνακα της Superleague. Ωστόσο πρέπει να σημειώσουμε ότι πριν την έναρξη του πρωταθλήματος της σεζόν 2018 – 2019, είχαμε καταρτίσει με τον τηλεοπτικό πάροχο της Nova – Forthnet ένα διετές συμβόλαιο παροχής τηλεοπτικών δικαιωμάτων, με τον όρο ότι η ισχύς αυτού θα αναστέλλονταν σε περίπτωση υποβιβασμού της ομάδας μας στην κατώτερη κατηγορία πρωταθλήματος, όπως και έγινε. Αν δεν επέρχονταν όμως η αναδιάρθρωση, η ομάδα μας θα παρέμενε στην πρώτη κατηγορία πρωταθλήματος και θα διατηρούσε σε ισχύ το τηλεοπτικό συμβόλαιο που είχε υπογράψει.

Και η πραγματικότητα σήμερα είναι ότι παρά την αναδιάρθρωση, ουδεμία τελικά βιωσιμότητα του ελληνικού ποδοσφαίρου και δη της νέας κατηγορίας Superleague 2 διαφαίνεται. Τα χρήματα τα οποία είχε εγγυηθεί ο Υφυπουργός Αθλητισμού μέσω της παραχώρησης τηλεοπτικών δικαιωμάτων στην “ΕΡΤ ΑΕ” δεν υπάρχουν όπως διαβεβαίωσε και ο ίδιος ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ σε πρόσφατη συνάντηση του με αντιπροσωπεία των ομάδων της Superleague 2 και Football league.

Η ΕΡΤ συγκεκριμένα αρνείται να υλοποιήσει τη συμβατική δέσμευση που ανέλαβε με το γνωστό σε όλους τους εμπλεκόμενους στο ποδόσφαιρο, από 10.8.2018 Προσύμφωνο που υπέγραψε με τις λεγόμενες το περασμένα καλοκαίρι επτά «τηλεοπτικά άστεγες» ΠΑΕ.

Ως εκ τούτου, υπό αυτά τα δεδομένα, οι ομάδες που απαρτίζουν σήμερα την κατηγορία της SuperLeague 2 και Football League, ουδένα σχεδιασμό και προγραμματισμό για την λειτουργία τους και την πορεία τους κατά την επικείμενη αγωνιστική περίοδο, μπορούν να κάνουν και αρνούνται ρητώς να λάβουν οιαδήποτε απόφαση για την έναρξη των αντίστοιχων πρωταθλημάτων.

Επιπλέον, εμείς ως ΠΑΕ που υποβιβαστήκαμε, αντιμετωπίζουμε πολλές οικονομικές υποχρεώσεις στις οποίες δυσκολευόμαστε να ανταπεξέλθουμε, λόγω μάλιστα και των ήδη ισχυόντων από την προηγούμενη χρονιά συμβολαίων ποδοσφαιριστών. Και είναι γεγονός ότι πριν την αναδιάρθρωση, ήμασταν πράγματι μία βιώσιμη ΠΑΕ, που διέθετε έσοδα προερχόμενα κατά το μεγαλύτερο ποσοστό τους από το τηλεοπτικό συμβόλαιο που είχε υπογράψει, ενώ σήμερα η βιωσιμότητά μας τίθεται εν αμφιβόλω.

Επειδή επομένως, η απόφαση της αναδιάρθρωσης, υπό τον τρόπο μάλιστα που αυτή αποφασίστηκε, δεν συμβάλει σε καμία περίπτωση στη βιωσιμότητα των πρωταθλημάτων, αλλά αντιθέτως όπως προκύπτει πια, αντιστρατεύεται αυτή.

Επειδή, τα χρήματα που εγγυήθηκε ο Υφυπουργός Αθλητισμού, προκειμένου να επιτευχθεί η αναδιάρθρωση δεν υπάρχουν κατά ρητή ομολογία του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΡΤ ΑΕ και επομένως ο όλος προγραμματισμός για την αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων, θα πρέπει να επανεκτιμηθεί, θέτοντας σας τοιουτοτρόπως ενώπιον των ευθυνών σας.

Επειδή οι ομάδες κυρίως της SuperLeague 2 αρνούνται να συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα αυτής, το οποίο και αναμένεται να μην αρχίσει χωρίς να διασφαλιστεί η ανάληψη των τηλεοπτικών δικαιωμάτων των ομάδων και για το ύψος συγκεκριμένα της αμοιβής για την οποία υπήρξε σχετική δέσμευση.

Επειδή, η εξέλιξη και λειτουργία του πρωταθλήματος της Sueprleague1 δεν έχει κανένα νόημα, αν δεν υφίσταται πρωτάθλημα της SuperLeague 2.

Επειδή, δεν υφίσταται καμία απολύτως επείγουσα ανάγκη και σπουδαίος λόγος, να γίνει τόσο άμεσα και τόσο βεβιασμένα η κλήρωση του πρωταθλήματος της Α’ εθνικής κατηγορίας της SuperLeague 1.

Επειδή έχουμε έννομο συμφέρον ως ΠΑΕ που υποβιβάστηκε από τη πρώτη τη τάξει κατηγορία πρωταθλήματος στην δεύτερη κατηγορία και η οποία αν δεν γινόταν η αναδιάρθρωση δεν θα υποβιβάζονταν διατηρώντας σε ισχύ το τηλεοπτικό συμβόλαιο που είχε υπογράψει με την nova.

Επειδή, η όποια ανάληψη πρωτοβουλίας για την μορφή, τη βιωσιμότητα και τη λειτουργία των επαγγελματικών κατηγοριών πρωταθλήματος, επαφίεται πια στη νέα Κυβέρνηση που θα αναδειχθεί από τις επικείμενες εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019, σε συνεργασία φυσικά πάντοτε με την ΕΠΟ.

Δια ταύτα, με την παρούσα μας και με επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μας, ΑΙΤΟΥΜΑΣΤΕ όπως εισηγηθείτε την αναβολή ή άλλως αναστολή της κλήρωσης του πρωταθλήματος της SuperLeague1 κατηγορίας πρωταθλήματος, έως ότου επιβεβαιωθεί και η δομή και η λειτουργία του πρωταθλήματος της Superleague 2 κατηγορίας. Και σε κάθε περίπτωση, ΑΙΤΟΥΜΑΣΤΕ να μην εγκρίνετε την κλήρωση και κυρίως την προκήρυξη της Superleague1 κατηγορίας, έως ότου καταστεί σαφές τι μέλει γενέσθαι με τη δεύτερη τη τάξη κατηγορία πρωταθλήματος, ενόψει ακριβώς και των επικείμενων εκλογών της 7ης Ιουλίου 2019.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα