back to top
15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Απειλεί να μην συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα η Σεμένια

Διαβάστε επίσης

Την πρόθεσή της να απουσιάσει από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Κατάρ ανακοίνωσε η Νοτιοαφρικανή δρομέας, Κάστερ Σεμένια, αν αλλάξει ο κανονισμός περί επιπέδων τεστοστερόνης στις γυναίκες.

Ο λόγος είναι η ενδεχόμενη αλλαγή στον κανονισμό σχετικά με τα επίπεδα τεστοστερόνης στις αθλήτριες, έναντι της οποίας η Νοτιοαφρικανή έχει καταθέσει ένσταση.

Εν αναμονή της τελικής απόφασης, η 28χρονη δρομέας που έχει προκαλέσει έντονες συζητήσεις τους τελευταίους μήνες στη διεθνή κοινότητα εξ αιτίας της γενετικής της ιδιαιτερότητας, ταράζει εκ νέου τα νερά απειλώντας να απέχει από το IAAF World Championships που θα διεξαχθεί στην Ντόχα μεταξύ 28 Σεπτεμβρίου και 6 Οκτωβρίου.

Η Σεμένια νίκησε και στο χθεσινό μίτινγκ του Diamond League στην Καλιφόρνια και σε δηλώσεις της γνωστοποίησε την απόφασή της να μη συμμετάσχει σε κανένα αγώνισμα πλην των 800 μέτρων αν δε γίνει δεκτή η ένσταση της.

«Εάν δεν τρέξω στα 800 μέτρα, δεν θα τρέξω στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Ο στόχος μου είναι να υπερασπιστώ τον τίτλο μου. Αν δεν μου επιτρέπεται, δεν μου επιτρέπεται. Ούτε 1500, ούτε τίποτα. Θα κάνω απλά διακοπές και θα επιστρέψω τον επόμενο χρόνο».

Η επικείμενη αλλαγή του κανονισμού της IAAF προβλέπει τη χορήγηση φαρμακευτικής αγωγής για να μειωθεί η τεστοστερόνη σε αθλήτριες με διαφορετικότητα στην σεξουαλική τους ανάπτυξη. Αυτός θα είναι και ο μόνος τρόπος να αγωνιστούν σε αποστάσεις μεταξύ των 400 μέτρων και του ενός χιλιομέτρου, διαφορετικά θα πρέπει να επιλέξουν νέα απόσταση.

Ανδρέας Χανιάς

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα