back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Κ. Μητσοτάκης: Μονόδρομος η πολιτική μείωσης των φόρων

Διαβάστε επίσης

Ισχυρή εντολή στη ΝΔ για να μην μπει η χώρα σε περιπέτειες, ζήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας την Δευτέρα στην τηλεόραση του Σκάι.

Υποστήριξε πως η χώρα «δεν αντέχει περιπέτειες» και ότι «δεν πρέπει να μπούμε σε λογική παζαριών και εκπτώσεων σε αυτά που πρέπει να κάνουμε», ενώ έκανε λόγο μάλιστα για «παλινωδίες ΚΙΝΑΛ» σχετικά με το τι θα κάνει και εκτίμησε ότι και δικοί του ψηφοφόροι αντιλαμβάνονται ότι «το βασικό διακύβευμα είναι ισχυρή και σταθερή κυβέρνηση με προοπτική τετραετίας».

Δεσμεύθηκε ότι σε περίπτωση νίκης της ΝΔ οι μειώσεις φόρων θα αποτυπωθούν στον προϋπολογισμό του 2020, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν θα κοπεί κανένα επίδομα, οικογενειακό, στεγαστικό ή προνοιακό. Αναφέρθηκε στην πρόθεση αύξησης του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, αλλά επέμεινε ότι τα επιδόματα είναι χρήσιμα, όμως η απάντηση στη φτώχεια είναι οι καλές δουλειές.

Ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε εξάλλου ότι δεν πρόκειται να υπαναχωρήσει από δεσμεύσεις της ΝΔ επικαλούμενος την κατάσταση που θα παραλάβει. «Δεν έχω δικαίωμα να πω ότι «παρέλαβα καμένη γη», τόνισε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι «η πολιτική μείωσης των φόρων είναι μονόδρομος σήμερα για να πάρει μπροστά η μηχανή της ανάπτυξης»

Τόνισε επίσης ότι επίδομα προς τους συνταξιούχους θα δοθεί και το επόμενο έτος, αλλά στο τέλος του χρόνου.

Ο πρόεδρος της ΝΔ υποστήριξε ότι η ισχυρή εντολή θα ενισχύσει και την αξιοπιστία του στην Ευρώπη και σημείωσε ότι οι πολίτες «πρέπει να επιλέξουν ποιον θέλουν στο Συμβούλιο να διαπραγματευθεί για λογαριασμό της Ελλάδας κρίσιμα ζητήματα όπως η Κοινή Αγροτική Πολιτική και το μεταναστευτικό»

Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε «καλοδεχούμενη» την απόφαση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να δώσει συνέντευξη στον Σκάι, προσθέτοντας ωστόσο ότι δεν μπορεί να μην σχολιάσει ότι «κινήσεις που αλλάζουν την στρατηγική ενός κόμματος 4-5 ημέρες πριν τις εκλογές, μάλλον πανικό και απελπισία δείχνουν».

Υπογράμμισε παράλληλα ότι είναι θετικό να μην υπάρχει εμπάργκο από κανέναν και για κανέναν στα μέσα ενημέρωσης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι δεν είναι «ούτε ρεβανσιστής, ούτε εκδικητικός», ενώ αναφερόμενος στο ζήτημα της ηγεσίας του Αρείου Πάγου υπογράμμισε την «απόλυτη εμπιστοσύνη στον θεσμικό ρόλο του ΠτΔ» και πρόσθεσε ότι «η επόμενη κυβέρνηση θα διορίσει άμεσα την ηγεσία της Δικαιοσύνης και θα επιλεγούν πρόσωπα με κύρος που θα μπορούν να επιτελέσουν στο ακέραιο τον ρόλο τους που είναι κρίσιμος, καθώς πρέπει να αποκατασταθεί το κύρος της Δικαιοσύνης».

Ο πρόεδρος της ΝΔ απηύθυνε έκκληση για μαζική συμμετοχή στις εκλογές και κάλεσε ιδιαίτερα τους νέους να πάρουν τις τύχες στα χέρια τους, ενώ επανέλαβε ότι στο πρώτο νομοσχέδιο θα καταργηθεί το πανεπιστημιακό άσυλο και φιλοδοξεί σε τρεις μήνες η κατάσταση στα Πανεπιστήμια να έχει αλλάξει. Εκτίμησε εξάλλου ότι “κόμματα οργής, πόλωσης, θυμού κινδυνεύουν με εξαφάνιση σε αυτή την κάλπη” και αυτό- όπως είπε- είναι καλό για την επόμενη ημέρα

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, στο κυβερνών κόμμα «δεν υπάρχει αφήγημα για την επόμενη ημέρα, αλλά μόνο μία προσπάθεια να διαστρεβλώνονται οι δικές μας θέσεις».

Ερωτηθείς για την ΔΕΗ υπογράμμισε ότι «θα την σώσουμε, αλλά θα αναζητηθούν και ευθύνες γι’ αυτούς που μας παραδίδουν την ΔΕΗ σε αυτά τα οικτρά χάλια». «Εμείς θα κάνουμε αυτό που πρέπει, αλλά δεν θα μείνουμε και αδιάφοροι στο τι έγινε», πρόσθεσε.

Εκτίμησε τέλος ότι θα υπάρξουν πολλές ανακοινώσεις επενδυτικών σχεδίων που ανέμεναν να ξεκαθαρίσει το πολιτικό τοπίο, ενώ υπογράμμισε ότι θα υπάρχουν καθαροί κανόνες για όλους τους επιχειρηματίες.

Απόστολος Χονδρόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα