back to top
17.9 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

17.9 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Παγωτό καφέ

Διαβάστε επίσης

Σήμερα θα φτιάξουμε ένα δροσιστικό παγωτό για να μας γλυκάνει και να μας ξυπνήσει τις αισθήσεις με την δύναμη του καφέ…

Θα χρειαστούμε 200 γρ. γάλα πλήρες, 170 γρ. ζάχαρη, λίγο αλάτι στη μύτη του μικρού κουταλιού, 1 βανίλια, ένα κουτάκι των 250 γρ. κρέμα γάλακτος, εγώ αγοράζω φυτική όταν είναι να κάνω παγωτό και φυσικά καφέ.

Μπορείτε να βάλετε όποιο είδος καφέ προτιμάτε, εσπρέσο ή νες καφέ …την ποσότητα την κανονίζετε εσείς, ανάλογα με τον πόσο δυνατή θέλετε την γεύση του καφέ στο παγωτό σας, η συνταγή θέλει τρία κουταλάκια του γλυκού νες ή ένα φλιτζανάκι εσπρέσο…

Και πάλι είπαμε εσείς κανονίζετε…

Σ ένα κατσαρόλάκι ζεσταίνουμε το γάλα με την ζάχαρη και τον καφέ μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη, δεν το βράζουμε το μείγμα, προσθέτουμε την βανίλια, ανακατεύουμε για λίγο, το βγάζουμε από την φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει καλά καλά…

Αμέσως μετά χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγί και την ανακατεύουμε στο κρύο μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα μας τα υλικά.

Μεταφέρουμε το παγωτό μας σ’ ένα δοχείο για κατάψυξη και το αφήνουμε να παγώσει για 4-6 ώρες.
Όσοι έχετε παγωτομηχανή, κάντε ότι λένε οι οδηγίες.  Χωρίς παγωτομηχανή, για να γίνει το παγωτό μας αφράτο, μετά από δυο ώρες χτυπήστε το για λίγο με το μίξερ και ξαναβάλτε το στην κατάψυξη. Αν το χτυπήσετε κατά διαστήματα περίπου μιας ώρας δυο τρεις φορές, το παγωτό μας θα γίνει πολύ αφράτο…
Όταν είναι να σερβίρετε το παγωτό, θα το βγάλετε από την κατάψυξη δέκα λεπτά πιο πριν για να μαλακώσει λίγο και είναι έτοιμο για σερβίρισμα…

Γλυκές, μυρωδάτες δροσιές…

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα