back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

«Ζero K» του Ντον ΝτεΛίλλο

Διαβάστε επίσης

Όταν η Άρτις Μαρτινό, η δεύτερη σύζυγος του δισεκατομμυριούχου Ρος Λόκχαρτ, η οποία πάσχει από μια εκφυλιστική ανίατη ασθένεια, ανακαλύπτει πως δεν έχει πολύ χρόνο ζωής ακόμα, ο Ρος αποφασίζει να επενδύσει σε ένα πρωτοποριακό πρότζεκτ που υπόσχεται την παράταση της ζωής.

Σε κάποιες εξελιγμένες ιατρικές εγκαταστάσεις στα βάθη της Ασίας, οι γιατροί τους υπόσχονται ότι με τη σύγχρονη τεχνολογία της κρυογονικής η Άρτις θα καταψυχθεί και θα ξαναξυπνήσει υγιής στο μέλλον.

Το νέο μυθιστόρημα του Ντον ΝτεΛίλλο, του κορυφαίου, κατά πολλούς, εν ζωή αμερικανού συγγραφέα, εμπνέεται από τις σύγχρονες επιστημονικές ανακαλύψεις και τις πρωτόγνωρες δυνατότητες που προσφέρουν στον άνθρωπο. Ίσως βρήκαμε τον τρόπο να ζούμε για πάντα, αλλά είναι στα αλήθεια αυτό, η επιθυμία μας;

Ο Τζέφρι, ο γιος του Ρος από τον πρώτο του γάμο, ένας νεαρός Νεοϋορκέζος ταξιδεύει στην Ασία για να αποχαιρετίσει την Αρτις. Με πολύ σκεπτικισμό γι’ αυτό το πείραμα της κρυογονικής, παρατηρεί τα πάντα από απόσταση και στοχάζεται όχι μόνο για τις επιλογές που μπορεί να έχουμε γύρω από το θάνατο, αλλά και τις επιλογές γύρω από τη ζωή, από το πώς αποφασίζουμε εν τέλει να τη ζήσουμε.

Μέσα από τις περιπέτειες και τις συμπεριφορές των ηρώων, ο Ντον ΝτεΛίλλο αναπτύσσει οικουμενικούς προβληματισμούς και υπαρξιακές αναρωτήσεις, που είναι ταυτόχρονα επίκαιρες, αλλά και διαχρονικές όσο ο σκεπτόμενος άνθρωπος.

Μετάφραση: Λαμπρινή Κουζέλη

Το μυθιστόρημα του Ντον ΝτεΛίλλο, «Zero K», κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Εστία.

Έλενα Χατζηιωάννου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα