back to top
17.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 09:00

Διαβάστε επίσης

Εντείνονται οι διεργασίες για την δυνατότητα ασφαλούς επανέναρξης του τουρισμού. Εντός των επομένων ημερών, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα η παρουσίαση του κυβερνητικού σχεδίου.

Ο τομέας του τουρισμού θα απασχολήσει την τετραμερή σύνοδο κορυφής Ελλάδας-Βουλγαρίας-Ρουμανίας-Σερβίας που θα πραγματοποιηθεί στη μια το μεσημέρι.

Το άνοιγμα των συνόρων και η ασφαλής μετακίνηση των τουριστών αλλά και των πολιτών κρατών μελών της ΕΕ και των Δυτικών Βαλκανίων στο επίκεντρο της τηλεδιάσκεψης, με τη συμμετοχή του υπ. Εξωτερικών Νίκου Δένδια, στις 11 το πρωί, κατόπιν πρωτοβουλίας της ελληνικής πλευράς.

Φιλόδοξες, στοχευμένες και ευπρόσδεκτες χαρακτήρισε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ τις γαλλογερμανικές προτάσεις για την σύσταση Ταμείου Ανάκαμψης ύψους 500 δισ. ευρώ με στόχο την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας του κορονοϊού και την χρηματοδότηση χωρών που έχουν πληγεί περισσότερο από την κρίση και μάλιστα υπό μορφή επιχορήγησης και όχι δανείου. Για εποικοδομητική πρόταση έκανε λόγο η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Θετικά είναι τα μηνύματα για τη χώρα μας. Μόλις δύο είναι τα νέα κρούσματα για τον νέο κορονοϊό. Στους 165 ανέρχονται οι νεκροί. 24 άνθρωποι νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Περισσότεροι από 318.000 θάνατοι παγκοσμίως από το νέο κορονοϊό. Ξεπερνούν τα 4,8 εκατομμύρια τα κρούσματα.

Φουντώνει η κόντρα των ΗΠΑ με την Κίνα και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας για τους χειρισμούς στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αποκάλεσε τον Οργανισμό μαριονέτα της Κίνας και απείλησε με πάγωμα χρηματοδότησης .
Περισσότερα θα μας πει η Αθηνά Κορλίρα.

Σε μισή ώρα, η ειδική συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής για τη σημερινή Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. Το βράδυ θα φωταγωγηθεί η πρόσοψη του κτιρίου με συμβολικό λογότυπο-μήνυμα.

Η διεθνής αναγνώριση της Γενοκτονίας του Πόντου είναι ένα πολυσύνθετο θέμα και μια σελίδα μιας ευρύτερης γενοκτονίας που συνέβη κατά όλων των Ελλήνων της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, δήλωσε ο Βλάσης Αγτζίδης, διδάκτωρ Σύγχρονης Ιστορίας του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικές Σχολής του ΑΠΘ, μιλώντας νωρίτερα στον Αθήνα 9.84.

Περισσότερες από 10 μετασεισμικές δονήσεις έχουν σημειωθεί μετά την ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που σημειώθηκε στις 2:22 μετά τα μεσάνυχτα, στον θαλάσσιο χώρο 97 χιλιόμετρα νότια της Άρβης, στην Κρήτη, με εστιακό βάθος 10 χιλιόμετρα. Προς το παρόν δεν έχουν αναφερθεί τραυματίες ή ζημιές.

Μικρής έκτασης επεισόδια, σημειώθηκαν χθες το βράδυ έξω από το γήπεδο Μελίνα Μερκούρη στου Ρέντη μεταξύ αστυνομικών δυνάμεων και ομάδας περίπου 80 ατόμων που επέβαιναν σε μηχανές, όταν οι δεύτεροι άρχισαν να πετούν πέτρες και άλλα αντικείμενα με αποτέλεσμα οι πρώτοι να απαντήσουν με δακρυγόνα. 8 συλλήψεις.

Γενικά αίθριος σήμερα ο καιρός στην Αττική με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα. Μέγιστη θερμοκρασία 38 βαθμοί Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα