back to top
17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Φ. Γεννηματά: Ο κ. Τσίπρας απέφυγε το debate όπως ο διάολος το λιβάνι

Διαβάστε επίσης

Επέμεινε στη διμέτωπη επίθεση σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, η Φώφη Γεννηματά από την Ρόδο όπου πραγματοποιεί επίσκεψη στο πλαίσιο της προεκλογικής της εκστρατείας. Εξαπέλυσε βολές στο μεν κ. Τσίπρα για το θέμα του debate, στον δε Κυριάκο Μητσοτάκη για το θέμα της αυτοδυναμίας και το ενδεχόμενο εκλογών με απλή αναλογική.

«Ο κ. Τσίπρας απέφυγε το debate και πήγε στο Ηράκλειο με το κυβερνητικό αεροσκάφος», δήλωσε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ και πρόσθεσε: «Χθες το βράδυ ήμουν στο Ηράκλειο και ενώ ο κ. Τσίπρας είχε δηλώσει ότι δεν μπορεί τη Δευτέρα να παραστεί στο debate, εμφανίστηκε με το κυβερνητικό αεροσκάφος σε κομματική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ». Είναι προφανές-επεσήμανε η κ. Γεννηματά- ότι «δεν ήθελε το debate, το απέφυγε όπως ο διάολος το λιβάνι, γιατί δεν ήθελε να αναδείξουμε τι σημαίνει πραγματικές προοδευτικές πολιτικές».

Αναφερόμενη στον κ. Μητσοτάκη, δήλωσε ότι «βρίσκει λόγια να πει για να εκβιάσει ωμά τον ελληνικό λαό με το όπλο του κ. Τσίπρα, την απλή αναλογική, που κατά τα αλλά την καταδικάζει. Εάν λέει δεν είναι αυτοδύναμος θα ξαναπάμε σε εκλογές τον Αύγουστο. Θέλει ή να είναι μόνος και αυτοδύναμος ή απλή αναλογική και εκλογές. Θα αναλάβει λοιπόν την ευθύνη ο κ. Μητσοτάκης να οδηγήσει τον τόπο σε εκλογές με απλή αναλογική;», διερωτήθηκε η κ Φώφη Γεννηματά και κάλεσε τον πρόεδρο της ΝΔ να απαντήσει. Επιτέλους θα πρέπει κάποια στιγμή να ειπωθεί ολόκληρη η αλήθεια στον ελληνικό λαό διότι αν στην επόμενη Βουλή δεν βρεθούν 200 βουλευτές για να αλλάξει ο εκλογικός νόμος, τότε οι πρώτες εκλογές που θα γίνουν θα γίνουν με απλή αναλογική, τόνισε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ. Επιπλέον, υπενθύμισε ότι η συνταγματική αναθεώρηση στα περισσότερα άρθρα για να ολοκληρωθεί και μάλιστα με ένα προοδευτικό πρόσημο, χρειάζεται 180 βουλευτές.

«Είναι λοιπόν ξεκάθαρο ότι η κρίσιμη και χρήσιμη ψήφος για τον τόπο είναι η ψήφος στο Κίνημα Αλλαγής». Επανέλαβε ότι το ΚΙΝΑΛ είναι μια δύναμη σταθερότητας, ομαλότητας με πίστη στην εθνική συνεννόηση και το έχουμε αποδείξει αυτό στην πράξη. Η Φώφη Γεννηματά, κάλεσε όσους απογοητεύτηκαν από το ΣΥΡΙΖΑ και ίσως ψήφισαν στις ευρωεκλογές ΝΔ για να γλυτώσουν το συντομότερο από τον κ. Τσίπρα, να το ξανασκεφτούν και να μην παραδώσουν την προοδευτική τους ταυτότητα. «Είμαστε περήφανοι για αυτή την προοδευτική ταυτότητα και μπορεί να είναι πολύτιμη και για το παρόν και για το μέλλον του τόπου. Ραντεβού στην κάλπη στις 7 Ιουλίου με το Κίνημα Αλλαγής», κατέληξε η κ. Γεννηματά.

Κατερίνα Παπαβασιλείου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα