back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Σήμερα οι επικουρικές συντάξεις- Αναδρομικά για τους δικαιούχους της ΕτΕ

Διαβάστε επίσης

Σήμερα καταβάλλονται στους δικαιούχους οι επικουρικές συντάξεις.  Την σύνταξη τους και αναδρομικά επτά μηνών θα λάβουν και οι δικαιούχοι για το επικουρικό της Εθνικής Τράπεζας καθώς το ΣτΕ απέρριψε το αίτημα προσωρινής διαταγής της Εθνικής για την μη καταβολή τους.

Ωστόσο τα ποσά θα καταβληθούν μειωμένα έως και 40%, καθώς θα επανυπολογιστούν.

«Και πάλι το δημόσιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης εγγυητής της σύνταξης των ασφαλισμένων. Καταβάλλονται οι επικουρικές συντάξεις στους συνταξιούχους της Εθνικής, μετά την απόρριψη από το ΣτΕ προσφυγής της τράπεζας που δεν ήθελε να τις καταβάλει».

Αυτό αναφέρει ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος, σε ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter.

Το ΕΤΕΑΕΠ ανακοίνωσε ότι πιστώνονται 2 Ιουλίου, στους λογαριασμούς 16.000 συνταξιούχων του Λογαριασμού Επικούρησης Προσωπικού της ΕΤΕ (ΛΕΠΕΤΕ) και ΕΘΝΑΚ οι επικουρικές συντάξεις τους, μαζί με τα αναδρομικά ποσά από 1/1/2019.

Το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε χθές το αίτημα έκδοσης προσωρινής διαταγής, που είχε καταθέσει η Εθνική Τράπεζα Ελλάδος κατά του υπουργείου Εργασίας και του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών (ΕΤΕΑΕΠ), αναφορικά με τη διακοπή της επικουρικής σύνταξης συνταξιούχων της ΕΤΕ.

Η απόφαση του υπουργείου Εργασίας προέβλεπε την άμεση καταβολή της επικουρικής σύνταξης στους απόμαχους εργαζόμενους της ΕΤΕ για τους επτά πρώτους μήνες του 2019.  Το συνολικό ποσό των επικουρικών συντάξεων θα καταβληθεί κατά ένα τμήμα από το ΕΤΕΑΕΠ και κατά άλλο από την ΕΤΕ.

Το Α΄ Τμήμα Διακοπών του ΣτΕ, χθές το μεσημέρι απέρριψε το αίτημα προσωρινής διαταγής της ΕΤΕ.

Newsroom Αθήνα 9.84- Δ.Κωστάκος

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα