back to top
11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Σάντος: «Ο Ρεχάγκελ έκανε φανταστική δουλειά»

Διαβάστε επίσης

Ο Φερνάντο Σάντος στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του αυριανού φιλικού των Legends του 2004 με την Πορτογαλία αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο επίτευγμα του Ότο Ρεχάγκελ αλλά και στα προβλήματα μεταξύ των συλλόγων στη χώρα μας.

Παράλληλα, υποστήριξε για μία ακόμα φορά πως αισθάνεται Έλληνας κάθε φορά που έρχεται στη χώρα μας λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «Όταν έφτασα στο αεροδρόμιο χθες αισθάνθηκα την ειδική μυρωδιά της Ελλάδας. Όταν έρχομαι εδώ, όπως αυτή τη στιγμή, αισθάνομαι Έλληνας».

Σχετικά με το τι θα πει θα ήθελε να πει ο Σάντος στον Ρεχάγκελ για την ομάδα που δημιούργησε το 2004. «Νομίζω αυτό το οποίο κατάφερε ήταν καταπληκτικό, έχει γραφτεί στην ιστορία. Έκανε μία φανταστική δουλειά αν λάβουμε υπόψιν ότι έπρεπε να καταλάβει και ποια ήταν η νοοτροπία του ποδοσφαίρου εκείνη την εποχή.

Θυμάμαι πολύ καλά το ματς με την Ισπανία στη Λεωφόρο. Δέχθηκαν ένα γρήγορο γκολ και ήταν λίγο η νοοτροπία ‘’τώρα παίζουμε ή δεν παίζουμε;’’. Ο Ρεχάγκελ κατάφερε να φτιάξει μία καταπληκτική ομάδα με εξαιρετικούς παίκτες».

Για το ποια στοιχεία από την ομάδα του Ρεχάγκελ διατήρησε και ο ίδιος στη συνέχεια ανέφερε ότι «Είναι θεμελιώδες να δημιουργήσεις ένα οικογενειακό κλίμα. Όταν έχεις να κάνεις με εθνική ομάδα πρέπει να καταλάβεις πως λειτουργεί όλη η Ελλάδα. Πάντα υπήρχαν προβλήματα μεταξύ των ομάδων στην Ελλάδα.

Αυτά υπήρξαν και τα έβλεπα και όταν ήρθα στην Ελλάδα και όταν έφυγα αλλά και όταν πήγα στη Βραζιλία. Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί ο Έλληνας ποδοσφαιριστής έχει την αναγνώριση στο εξωτερικό. Για παράδειγμα το ότι πήραν οι παίκτες του 2004 το ευρωπαϊκό στην Ελλάδα εκτιμήθηκε, στο εξωτερικό όμως όχι».

Ο Φερνάντο Σάντος θυμήθηκε και μία ιστορία από τις πρώτες του ημέρες στην Ελλάδα για λογαριασμό της ΑΕΚ.

Συγκεκριμένα, για το πως μπορεί να πείσει έναν Έλληνα ποδοσφαιριστή να ακολουθήσει το πλάνο του απάντησε ότι «Είχα ένα πλεονέκτημα ότι σας γνώριζα πολύ καλά. Κατάλαβα πολύ γρήγορα πως είναι ο Έλληνας ποδοσφαιριστής. Πάντα λέω την ίδια ιστορία όταν ήρθα για πρώτη φορά στην Ελλάδα για την ΑΕΚ. Την πρώτη προπόνηση την έβαλα στις 8 το πρωί. Για μένα ήταν κάτι φυσιολογικό.

Τότε ήρθε ο Δέλλας και ο Νικολαΐδης και μου είπαν ότι δεν μπορεί να γίνει προπόνηση εκείνη την ώρα γιατί έχει πολλή κίνηση και έτσι το άλλαξα και το έκανα 7. Τότε ήρθαν όλοι και μου είπαν δεν πειράζει, ας το αφήσουμε στις 8. Οι Έλληνες παίκτες έχουν μία νοοτροπία που δεν είχα αντιληφθεί. Κατάλαβα πως πρέπει να τους εξηγείς τι θέλεις να κάνουν και γιατί. Υπάρχει σίγουρα η νοοτροπία της καφετέριας».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα