back to top
18.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

18.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Copa America: Στον τελικό το Περού μετά από 44 χρόνια

Διαβάστε επίσης

Ιστορική βραδιά για το Περού που για πρώτη φορά μετά από 44 χρόνια πήρε πανηγυρική πρόκριση για τον τελικό του Copa America, αποκλείοντας με 3-0 την κάτοχο του τίτλου, Χιλή.

Το Περού επιβλήθηκε 3-0 της Χιλής, που μάλιστα είναι η κάτοχος των δύο τελευταίων τροπαίων και ήταν και ένα από τα φαβορί για την εκ νέου κατάκτηση του και θα διεκδικήσει κόντρα στη Βραζιλία το βαρύτιμο τρόπαιο το βράδυ της Κυριακής. Αντίθετα η Χιλή θα αντιμετωπίσει το Σάββατο την Αργεντινή στον μικρό τελικό.

Το Περού άνοιξε το σκορ στο 21΄ με τον Φλόρες, ενώ στο 38’ ο Γιοτούν διπλασίασε τα τέρματα για την ομάδα του, ανοίγοντας διάπλατα το δρόμο για τον τελικό. Οι Χιλιανοί αντέδρασαν στο δεύτερο ημίχρονο, χωρίς όμως, αποτέλεσμα. Όμως το Περού ήταν αυτό που βρήκε και πάλι δίχτυα, με τον Γκερέρο στις καθυστερήσεις κάνοντας το τελικό 3-0 και στέλνοντας την ομάδα του με θριαμβευτικό τρόπο στο μεγάλο ραντεβού της Κυριακής με την Βραζιλία.

Η Χιλή είχε την ευκαιρία να πετύχει το γκολ της τιμής, αλλά ο Καγιέσε έπιασε «αλά Πανένκα» του Βάργκας στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Δείτε φάσεις και τα γκολ του ημιτελικού

https://youtu.be/h_MuP16wJg4

Απόστολος Βαξεβανέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα