back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δ. Κουτσούμπας από Λιβαδειά: «Ο λαός μας να πετάξει έξω από τη Βουλή εγκληματική-ναζιστική Χρυσή Αυγή δυναμώνοντας το ΚΚΕ»

Διαβάστε επίσης

«Την Κυριακή ο λαός μας πρέπει να δώσει το πιο αποφασιστικό χτύπημα στην εγκληματική-ναζιστική Χρυσή Αυγή. Να την πετάξει έξω από τη Βουλή δυναμώνοντας το ΚΚΕ, το μόνο κόμμα που τα βάζει παντού με τους φασίστες, που μπαίνει μπροστά για την απομόνωσή τους. Το μόνο κόμμα που πολέμα το ίδιο το σύστημα που γεννά και θρέφει τον φασισμό. Πρόκειται για τα καλύτερα τσιράκια του κεφαλαίου» είπε ο Γ.Γ. του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας στην προεκλογική ομιλία του στη Λιβαδειά.

Ο Γ.Γ. του ΚΚΕ, άσκησε δριμεία κριτική και στην Κυβέρνηση επισημαίνοντας ότι: «Ο ΣΥΡΙΖΑ, όχι απλά δεν κατάργησε τα μνημόνια αλλά ψήφισε και ένα τρίτο ακόμη πιο βάρβαρο.

Όχι απλά δεν επανέφερε τους μισθούς και τις συντάξεις εκεί που ήταν, αλλά τα μείωσε ακόμη περισσότερο.

Όχι απλά δεν κατάργησε τους άδικους φόρους, αλλά επέβαλε πολλούς νέους.

Έσπειρε την απογοήτευση, ενίσχυσε την παραλυτική λογική που λέει ότι “δεν υπάρχει άλλος δρόμος” και έτσι έστειλε “πακέτο” σχεδόν ένα εκατομμύριο ψηφοφόρους του στη ΝΔ.

Ξέρουμε όμως ότι δεν τους έβαλε όλους στο χέρι.

Υπάρχουν χιλιάδες αγνοί ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ, άνθρωποι αριστεροί, δημοκράτες ή απλώς τίμιοι βιοπαλαιστές, που δεν ακολούθησαν την ηγεσία του στον βούρκο.

Πολλοί έχουν ήδη δηλώσει τη συμπόρευσή τους με το ΚΚΕ.

Κάποιοι άλλοι μπορεί και να έδωσαν μια ακόμα ψήφο με βαριά καρδιά στον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές γιατί δεν θέλουν

να δουν τη δεξιά, με το αντεργατικό της πρόσωπο να επιστρέφει στις κυβερνητικές καρέκλες.

Τους λέμε, ότι δεν έχει νόημα πια να εγκλωβίζονται σε τέτοιου είδους διλήμματα.

Γιατί δε θα είναι αυτοί που θα φέρουν τη δεξιά αν εγκαταλείψουν τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ την έχει ήδη φέρει τη δεξιά με την ίδια την πολιτική του.

Η δεξιά πολιτική στην ουσία δεν έφυγε ποτέ.

Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών διάλυσε κάθε αμφιβολία για αυτό.

Αυτό που πρέπει να αναλογιστούν τώρα, είναι ποιος μπορεί να τα βάλει με την επόμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση της ΝΔ.

Και αυτός δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, που της έδωσε το δικαίωμα να δηλώνει δικαιωμένη και να κουνάει το δάχτυλο στον κόσμο…»

Στη συνέχεια της ομιλίας του ο Γ.Γ. του ΚΚΕ ανέφερε, τις διεκδικήσεις του κόμματός του, από την επόμενη των εκλογών, τονίζοντας τα εξής: «Θα διεκδικήσουμε πραγματική ανακούφιση των εργαζομένων, επίλυση κρίσιμων λαϊκών προβλημάτων. Αυτό είναι το πρόγραμμά μας, το σχέδιό μας:

– Για αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, αύξηση του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ.

– Για σταθερή δουλειά με δικαιώματα, κατάργηση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων.

– Για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στις δομές της δημόσιας Υγείας, της Παιδείας, στους οργανισμούς Τοπικής Διοίκησης, γενικά στις κοινωνικές υπηρεσίες και οργανισμούς.

– Για την κατάργηση όλων των νόμων που απελευθερώνουν τις απολύσεις, καταργούν την κυριακάτικη αργία, απελευθερώνουν το ωράριο.

– Για Δημόσια καθολική υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση, κανένας εργαζόμενος ανασφάλιστος.

– Επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης. Συνταξιοδότηση στα 60 για τους άνδρες, στα 55 για τις γυναίκες.

– Για την Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ. Για πάγωμα των χρεών για όλο το διάστημα της ανεργίας. Απαγόρευση πλειστηριασμού κύριας κατοικίας για χρέη έως 200.000 ευρώ.

– Για επανένταξη των αυτοαπασχολούμενων επαγγελματιών, βιοτεχνών, εμπόρων στο αφορολόγητο όριο, όπως ισχύει για μισθωτούς και αγρότες.

– Κατάργηση των χαρατσιών, όπως το τέλος επιτηδεύματος. Διαγραφή τόκων και προστίμων καθώς και του 30% των υπολοίπων χρεών τους σε εφορία – τράπεζες – δήμους.

Το ΚΚΕ με όλες τις δυνάμεις θα συνεχίσει να προβάλλει και να υπερασπίζεται και τα δίκαια αιτήματα των αγροτών που παλεύουν για την επιβίωσή τους. Γιατί το ΚΚΕ παλεύει στο πλάι των αγροτών.

Όλα αυτά και πολλά ακόμη, είναι το πρόγραμμά μας, θα τα διεκδικήσουμε ξανά μέσα στη βουλή αλλά και έξω από αυτήν, στο δρόμο, στο κίνημα, στους αγώνες, με τους χιλιάδες φτωχούς αγρότες αλλά και τους χιλιάδες άλλους εργαζόμενους, σωματεία και μαζικούς φορείς».

Χρήστος Καπούτσης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα