back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 07:00

Διαβάστε επίσης

Στις έξι το απόγευμα οι ανακοινώσεις από τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την οικονομία, με συγκεκριμένα μέτρα στήριξης της εργασίας, της ρευστότητας και της απασχόλησης των εργαζομένων στον Τουρισμό.
Κατά πληροφορίες, ο πρωθυπουργός θα καθορίσει το καθεστώς και τις προυποθέσεις έλευσης τουριστών από το εξωτερικό. Θα ακολουθήσει η παρουσίαση του συνολικού σχεδιασμού από τους αρμόδιους υπουργούς.
Ελεύθερη από τις 25 Μαΐου θα είναι η μετακίνηση από και προς όλα τα νησιά της χώρας, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ,Νίκος Χαρδαλιάς.

Τέσσερα νέα κρούσματα κορονοϊού το τελευταίο 24ωρο στη χώρα μας. 166 οι θάνατοι. Υπέρ του ανοίγματος των δημοτικών σχολείων τάχθηκε ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας. Τη Δευτέρα αναμένονται οι αποφάσεις.

Ξεπέρασαν τις 320.000 οι θάνατοι από κορωνοϊό σε όλον τον κόσμο. Περισσότερα από 4.850.670 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα.
Στις ΗΠΑ πάνω από 1.500 θάνατοι σε μία ημέρα, ενώ νέα μελέτη κάνει λόγο για 113.000 νεκρούς από τον νέο κορωνοϊό έως τις 13 Ιουνίου
Στη Βραζιλία, για πρώτη φορά σχεδόν 1.200 νεκροί σε 24 ώρες.
Στη δίνη της πανδημίας και η Χιλή. Ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων σε Περού και Νιακαράγουα.
Ο Ντόναλντ Τραμπ επανήλθε με νέες απειλές προς τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. «Πρέπει να κάνουν καλύτερη δουλειά. Οφείλουν να είναι πολύ πιο δίκαιοι σε άλλες χώρες, ανάμεσά τους και τις ΗΠΑ, σε διαφορετική περίπτωση δεν θα εμπλακούμε μαζί τους άλλο», είπε ο αμερικανός πρόεδρος.

Ομόφωνα ενέκρινε το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο τις προτάσεις του Υπουργείου Περιβάλλοντος για το ύψος των κτιρίων γύρω από την Ακρόπολη, καθώς και σε τμήμα της λεωφόρου Συγγρού.
Πέριξ της Ακρόπολης, δεν θα ξεπερνά τα 21 μέτρα, ενώ κατά μήκος της Συγγρού θα σταματά στα 24 μέτρα.
Με τη σημερινή νομοθεσία το ύψος των κτιρίων μπορεί να φτάσει μέχρι τα 32 ή και περισσότερα μέτρα.

Στις 12 το μεσημέρι στη Βουλή η ονομαστική μυστική ψηφοφορία επί της πρότασης της ΝΔ για την διεύρυνση του κατηγορητηρίου εις βάρος του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.
Θα απέχουν από τη διαδικασία ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΜέΡΑ25 και Ελληνική Λύση, ενώ το ΚΙΝΑΛ τάσσεται υπέρ.

Συνεδριάζει σήμερα η ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης με τους εκπροσώπους των δικηγορικών συλλόγων της χώρας, για την επαναλειτουργία των ποινικών δικαστηρίων.

Στην κατάρτιση νέου επιδοτούμενου προγράμματος απασχόλησης για 9.000 δικαιούχους, προχωρά ο ΟΑΕΔ. Θα προβλέπει την συμμετοχή όλων των επιχειρήσεων, ανεξαρτήτως του αριθμού των εργαζομένων που απασχολούν, χωρίς ηλικιακά όρια, με απλούστερη διαδικασία πρόσληψης, αυξημένη επιδότηση και υψηλότερες αποδοχές για τους δικαιούχους.

Στόχος βανδάλων έγινε το Μνημείο Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού στην Άρνισσα Πέλλας. Oι δράστες έγραψαν συνθήματα στο πλακόστρωτο, μπροστά από το μνημείο.

Την πρωτοβουλία του «Αθήνα 9,84» να προάγει τη μουσική και το θέατρο μέσα από τα ερτζιανά ανακοίνωσε η πρόεδρος του Δημοτικού Ραδιόφωνου Νίκη Αραμπατζή. Στην πρόσφατη τηλεσυνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η κ. Αραμπατζή αναφέρθηκε, απαντώντας στη μείζονα αντιπολίτευση, στην συμβολή του σταθμού για τη στήριξη του κινήματος support art workers, η οποία θα κινηθεί σε δύο άξονες.
Στην παραγωγή νέων τραγουδιών στους ανθρώπους της μουσικής βιομηχανίας και στην παραγωγή αναλογίου στους ανθρώπους του θεάτρου, δημιουργώντας ραδιοφωνικές παραγωγές.

ΔΙΕΘΝΗ

Δύο φράγματα κατέρρευσαν εξαιτίας θύελλας στην πολιτεία Μίσιγκαν των ΗΠΑ.
Οι αρχές συνέστησαν στους κατοίκους να αναζητήσουν καταφύγιο σε περιοχές με όσο μεγαλύτερο υψόμετρο είναι δυνατόν κι όσο πιο μακριά γίνεται από τον ποταμό Τιταμπαουάσι.

Μυστηριώδεις υπόγειοι θάλαμοι λαξευμένοι στον βράχο, ανακαλύφθηκαν από Ισραηλινούς αρχαιολόγους μερικές δεκάδες μέτρα από το Τείχος των Δακρύων, ηλικίας 2.000 ετών, στην Ιερουσαλήμ.
Τα διαδοχικά αυτά δωμάτια φέρεται να χρονολογούνται από τη ρωμαϊκή εποχή, σύμφωνα με αρχαιολόγους.

Ο παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς ανακοίνωσε χθες ότι η Παλαιστινιακή Αρχή αποσύρεται από όλες τις συμφωνίες που έχει υπογράψει με το Ισραήλ και τις ΗΠΑ.

ΚΑΙΡΟΣ
Γενικά αίθριος ο καιρός στην Αττική, με παροδικές νεφώσεις μέχρι το απόγευμα. Θερμοκρασία στην Αθήνα έως 35 βαθμούς Κελσίου. 21 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα