back to top
16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Φ. Γεννηματά : Το θράσος του κ. Τσίπρα είναι πράγματι απύθμενο

Διαβάστε επίσης

Στο κόκκινο η πολιτική αντιπαράθεση λίγα 24ωρα πριν από τις εθνικές κάλπες με βολές εκατέρωθεν μεταξύ Αλέξη Τσίπρα και Φώφης Γεννηματά και αιχμή του δόρατος τους ψηφοφόρους του προοδευτικού φάσματος.

Την έντονη αντίδραση της Χαριλάου Τρικούπη πυροδότησαν δυο σημεία της χθεσινοβραδινής ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα στην Πάτρα. Ειδικότερα, 1ον) η αναφορά του κ. Τσίπρα απευθυνόμενους προς του ψηφοφόρους του παλιού ΠΑΣΟΚ ότι η σημερινή ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, έχει συμφωνήσει να στηρίξει την επόμενη μέρα για κυβέρνηση τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη και έχει συμφωνήσει με αντάλλαγμα το κούρεμα των δανείων των δυο κομμάτων και 2ον) ότι δεν μπορούν οι συνεχιστές του Ανδρέα Παπανδρέου να αγκαλιάζουν τον γιο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, τον γιο του αποστάτη για πρωθυπουργό της χώρας την επόμενη μέρα. Η αυτογελοιοποίηση Τσίπρα έχει ξεπεράσει κάθε όριο τονίζουν οι επιτελείς της Χαριλάου Τρικούπη, παραπέμποντας επιπλέον στις σημερινές δηλώσεις Γεννηματά από τη Λαμία.

Το θράσος του κ. Τσίπρα είναι πράγματι απύθμενο, δήλωσε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής. Ο κ. Τσίπρας, που αφού συγκυβέρνησε με την ακροδεξιά επί 4,5 χρόνια, αφού συγκυβέρνησε με την καραμανλική συνιστώσα που τον κρατούσε στην εξουσία όλο αυτό το διάστημα, αφού έκανε ό, τι περνούσε από το χέρι του για να αποκρύψει τις ευθύνες της κυβέρνησης Καραμανλή την περίοδο 2004-2009 για την κρίση και τα μνημόνια, τώρα, μπροστά στις εκλογές, θυμήθηκε ότι ο κ. Καραμανλής άφησε έλλειμμα στη χώρα. Και μάλιστα, πρόσθεσε η κ. Γεννηματά, αφού υπονόμευσε την δημοκρατική παράταξη με εξαγορές, με συναλλαγές, με σκευωρίες, τώρα θυμήθηκε να πιάσει στο στόμα του και τον Ανδρέα Παπανδρέου. Όμως, ο ελληνικός λαός γνωρίζει πάρα πολύ καλά ότι ο μεγάλος χορηγός του κ. Μητσοτάκη και ο υπονομευτής της δημοκρατικής παράταξης έχει ονοματεπώνυμο: Αλέξης Τσίπρας, το βαρίδι της αριστεράς, υπογράμμισε η Φώφη Γεννηματά.

Θολό τοπίο το πολυδιαφημισμένο σχέδιο της ΝΔ

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής εξαπέλυσε βολές και κατά της ΝΔ χαρακτηρίζοντας θολό τοπίο το πολυδιαφημισμένο σχέδιο της ΝΔ. Την ίδια στιγμή που στελέχη της Νέας Δημοκρατίας μας μιλούν ακόμη και για νέο μνημόνιο, ο κ. Μητσοτάκης αρνείται να πει έστω και μία λέξη για την αλλαγή των δεσμεύσεων Τσίπρα, δηλαδή για να μπορέσουμε να βγάλουμε τη θηλιά από τον λαιμό του ελληνικού λαού, υπογράμμισε η κ. Γεννηματά. Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ επέμεινε ότι τίποτα δεν θα αλλάξει στον τόπο, αν δεν αλλάξει ο στόχος για τα πρωτογενή πλεονάσματα, αν δεν αλλάξει ο ρόλος του υπερταμείου της υποταγής, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε και πρόσθεσε: Θα συνεχιστεί το αδιέξοδο, θα συνεχιστούν οι περικοπές και οι θυσίες. Όλα τα άλλα είναι παραμύθια. Και από παραμύθια χορτάσαμε σε αυτόν τον τόπο.

Χρήσιμη και κρίσιμη ψήφος στο ΚΙΝΑΛ

Η Φώφη Γεννηματά χαρακτήρισε εκ νέου χρήσιμη την ψήφο στο Κίνημα Αλλαγής γιατί είναι το πολιτικό αντίβαρο στις πολιτικές της δεξιάς και στη συντήρηση. Είναι όμως και η κρίσιμη ψήφος στο Κίνημα Αλλαγής για την πολιτική σταθερότητα. Γιατί, όπως τόνισε, η αυτοδυναμία του κ. Μητσοτάκη δεν αρκεί για να εξασφαλίσει πολιτική σταθερότητα στον τόπο καθώς χρειάζονται 200 βουλευτές για να αλλάξει η απλή αναλογική και να μην υπάρξει ακυβερνησία. Αυτό μπορεί να το επιτύχει μονάχα η καθοριστική ενίσχυση του Κινήματος Αλλαγής δήλωσε η κ. Γεννηματά και τόνισε ότι η χώρα για να πάει μπροστά, χρειάζεται και μια ισχυρή και υπεύθυνη αντιπολίτευση. Εμείς, το Κίνημα Αλλαγής, έχουμε αποδείξει στην πράξη ότι βάζουμε το εθνικό συμφέρον πάνω από το κομματικό. Πιστεύουμε στην εθνική συνεννόηση και θα το κάνουμε πράξη ως υπεύθυνη αντιπολίτευση, κατέληξε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ

Προβοκάτσια εις βάρος του Κινήματος Αλλαγής εκδηλώθηκε στην Αχαΐα

το μεταξύ, το γραφείο τύπου του ΚΙΝΑΛ, καταγγέλλει με ανακοίνωση του προβοκάτσια εις βάρος του Κινήματος Αλλαγής στην Αχαΐα, υποστηρίζοντας ότι κυκλοφόρησαν ψηφοδέλτια με αλλαγμένη την εγκεκριμένη σειρά των υποψηφίων, με στόχο να βγουν άκυρα. Σκοπός της προβοκάτσιας- σύμφωνα με το γραφείο τύπου του ΚΙΝΑΛ- είναι να μειωθεί το εκλογικό ποσοστό του Κινήματος Αλλαγής και η παράταξη να μην εκλέξει βουλευτή στην Αχαΐα. Στην ανακοίνωση μάλιστα καλούν όλους τους φίλους και τα μέλη της παράταξης και τους προοδευτικούς πολίτες, να προσέξουν την εγκυρότητα των ψηφοδελτίων. Την ίδια ώρα, επισημαίνουν ότι έγκυρα ψηφοδέλτια είναι μόνο όσα διακινούνται εντός των εκλογικών κέντρων από τον δικαστικό αντιπρόσωπο, όσα διακινούνται από τα επίσημα εκλογικά κέντρα του Κινήματος Αλλαγής και όσα διακινούν οι ίδιοι οι υποψήφιοι του Κινήματος.

Στο πλαίσιο αυτό το Κίνημα Αλλαγής καλεί και τις εφορευτικές επιτροπές να ελέγχουν τα ψηφοδέλτια που δίνουν στους ψηφοφόρους, επισημαίνοντας ότι στα σωστά ψηφοδέλτια του Κινήματος Αλλαγής τα επώνυμα των υποψηφίων είναι γραμμένα με απόλυτη αλφαβητική σειρά.

 

Κατερίνα Παπαβασιλείου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα