back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

K. Μητσοτάκης από Θησείο: Η Ελλάδα έχει ανάγκη από καθαρή κυβερνητική λύση

Διαβάστε επίσης

“Η ΝΔ είναι έτοιμη να αναλάβει τις ευθύνες της. Ξέρουμε το δρόμο, και ξέρουμε πως θα πάμε επιτέλους την Ελλάδα μπροστά”, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας την Πέμπτη στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της ΝΔ στο Θησείο.

Υποστήριξε ότι η Ελλάδα “έχει ανάγκη από καθαρή κυβερνητική λύση και από καθαρό πολιτικό ορίζοντα τετραετίας, από ισχυρή κυβέρνηση της Ν.Δ”, όπως είπε.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι “σήμερα, η ΝΔ δεν είναι μόνον η μεγαλύτερη πολιτική παράταξη της χώρας, αλλά το ευρύ πατριωτικό ρεύμα όλων των Ελλήνων και είναι έτοιμη να εκφράσει όσους ζητούν σιγουριά και πρόοδο”

Δεσμεύθηκε να κυβερνήσει “αποτελεσματικά και με όπλο την αλήθεια και ένα τολμηρό, αλλά ρεαλιστικό σχέδιο”.

Ο πρόεδρος της ΝΔ υποστήριξε ότι “κλείνει ένας ολέθριος κύκλος που έζησαν οι Έλληνες” και καταλόγισε στον ΣΥΡΙΖΑ ότι “ήρθαν στην εξουσία με ψέματα, κυβέρνησαν με αλαζονεία και πρωτοφανή ανικανότητα και φεύγουν χωρίς καν να έχουν καταλάβει γιατί τους έδειξε το δρόμο της εξόδου ο ελληνικός λαός”.

Αναφερόμενος στο κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ, υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι:

–Η ανάπτυξη θα συνδεθεί με τις αυξήσεις των αμοιβών και ο κατώτερος, σε διπλάσιο ποσοστό από το ρυθμό ανάπτυξης ώστε να φτάσει, σε μια τριετία στα 730 ευρώ.

–Ο πρώτος φορολογικός συντελεστής για μισθωτούς, επαγγελματίες και αγρότες θα μειωθεί από 22% στο 9% για εισοδήματα μέχρι 10.000 ευρώ, χωρίς να μειωθεί το αφορολόγητο όριο.

-Ο ΕΝΦΙΑ θα πέσει κατά 30% για κάθε ιδιοκτησία, παντού στη χώρα.

Ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε αυτά θα ψηφιστούν από τον πρώτο μήνα και θα ισχύσουν από 1-1-2020. Πρόσθεσε εξάλλου πως η ΝΔ εγγυάται το ύψος των συντάξεων και των επιδομάτων, ενώ δεσμεύθηκε για αύξηση του αφορολόγητου κατά 1.000 ευρώ για κάθε παιδί, καθώς και για στήριξη με 2.000 ευρώ της οικογένειας κάθε παιδιού που γεννιέται στην Ελλάδα από Έλληνες πολίτες.

Τόνισε επίσης ότι κανένα παιδί δεν θα μείνει εκτός παιδικού σταθμού και ότι τα πολυτεκνικά επιδόματα θα επανέλθουν στα επίπεδα προ των μειώσεων του 2018.

Δεσμεύθηκε για αύξηση στο 1 δις ευρώ του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος και για ενίσχυση κατά 200 εκατομμύρια των επιδομάτων ανεργίας, με ταυτόχρονα προγράμματα για να αποκτήσουν ψηφιακές δεξιότητες 50.000 μακροχρόνια άνεργοι.

Προανήγγειλε επίσης μείωση του φόρου επιχειρήσεων από 28% σε 20% και του φόρου μερισμάτων από 10% σε 5% και ότι οι ΦΠΑ θα καταλήξει σε δύο συντελεστές 22%και 11% με διατήρηση και του μειωμένου 6%.

Ο πρόεδρος της ΝΔ καταδίκασε την επίθεση στα γραφεία της Athens Voice και διαμήνυσε ότι στις 8 Ιουλίου η ανοχή τελειώνει. Επανέλαβε ότι το πανεπιστημιακό άσυλο καταργείται μέσα στον πρώτο μήνα της νέας διακυβέρνησης, σημείωσε ότι η ασφάλεια είναι ατομικό δικαίωμα και ότι “χωρίς αυτήν δεν υπάρχει ούτε ελευθερία ούτε δημοκρατία”, ενώ υπογράμμισε ότι δέσμευσή του είναι και η κατάργηση του νόμου Παρασκευόπουλου και η άμεση αλλαγή των διατάξεων στον ποινικό κώδικα που ψήφισε μετά τις ευρωεκλογές η απερχόμενη κυβέρνηση.

Ο πρόεδρος της ΝΔ εξέφρασε την αισιοδοξία του για το εκλογικό αποτέλεσμα, τόνισε ότι “στις 26 Μαΐου οι πολίτες είπαν ένα ηχηρό όχι στην εξαπάτηση και στην ανικανότητα της απερχόμενης κυβέρνησης”, πρόσθεσε ωστόσο ότι “την Κυριακή όλα ξεκινούν από την αρχή και οι κάλπες θα είναι άδειες”.

Υπογράμμισε ότι “δεν υπάρχουν περιθώρια για χαμένες ψήφους, ούτε για περιπέτειες και πειράματα για τα οποία μπορεί να μετανιώσουμε αύριο” και “δεν είναι ώρα για μεσοβέζικες λύσεις, αλλά είναι η ώρα της ευθύνης, της συστράτευσης και της συμμετοχής.”

“Σας καλώ να κλείσουμε οριστικά την πόρτα στους λαϊκιστές, στους λαοπλάνους και στους αδίστακτους εμπόρους του διχασμού και του μίσους “, τόνισε και πρόσθεσε: “Η Ελλάδα αφήνει πίσω της το κακό παρελθόν της. Οι Έλληνες υπέφεραν και κουράστηκαν πολύ. Δεν αντέχουν νέα πειράματα”.

Απόστολος Χονδρόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα