back to top
19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Κ.Μητσοτάκης: Δεν υφίσταται θέμα πιστοληπτικής γραμμής

Διαβάστε επίσης

Έκκληση για μαζική συμμετοχή των ψηφοφόρων στην εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής απηύθυνε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σημειώνοντας ότι θα πάρουν απόφαση “αν θα κλείσει οριστικά μία δεκαετής περίοδος κρίσης ή θα συνεχίσουμε στη παρακμή και στην υπερφορολόγηση”.

Συνέδεσε εκ νέου την προοπτική σταθερής και ισχυρής κυβέρνησης με μία ισχυρή εντολή στη ΝΔ, ενώ υπογράμμισε ότι από τους κόλπους του μόνου εν δυνάμει κυβερνητικού συμμάχου, του ΚΙΝΑΛ, λέγονται διαφορετικά πράγματα για τις ενδεχόμενες συνεργασίες- «ένας απόλυτος αχταρμάς», όπως υποστήριξε, ζητώντας και από ψηφοφόρους του ΚΙΝΑΛ «αν θέλουν σταθερή κυβέρνηση να δώσουν ψήφο στη ΝΔ»

Μείωση φόρων και ΕΝΦΙΑ

Μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στον ρ/σ Real για την οικονομική πολιτική που θα ακολουθήσει η ΝΔ εάν κερδίσει τις εκλογές, επισήμανε μεταξύ άλλων ότι το φθινόπωρο θα ψηφιστεί το φορολογικό νομοσχέδιο και στον νέο προϋπολογισμό θα αποτυπώνονται οι πρώτες μειώσεις φόρων για επιχειρήσεις και στον ΕΝΦΙΑ με πρώτη δόση κατά 20% και κατά 30% σε μια διετία.

Δεσμεύθηκε εξάλλου ότι η εναρμόνιση του ΦΠΑ για όλα τα προϊόντα εστίασης θα γίνει από 1η Σεπτεμβρίου 2019.

Στον προϋπολογισμό του 2020 θα συμπεριληφθεί και το επίδομα γέννησης 2000 ευρώ για κάθε παιδί, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχουν χρήματα για να λάβουν οι συνταξιούχοι επίδομα τον προσεχή Δεκέμβριο, καθώς το έλαβαν για το 2019 τον περασμένο Μάιο και τόνισε ότι πρόθεσή του είναι να δίδεται στο τέλος του χρόνου..

Προανήγγειλε επίσης απλοποίηση του πλαισίου των 120 δόσεων, με μικρές δόσεις για οφειλές στο Δημόσιο έως 3000 ευρώ, ενώ επανέλαβε την πρόθεση για εισαγωγικό φορολογικό συντελεστή 9% για εισοδήματα έως 10.000 ευρώ.

Δεν υφίσταται κανένα ζήτημα πιστοληπτικής γραμμής

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι δεν υφίσταται κανένα ζήτημα πιστοληπτικής γραμμής, έκανε λόγο για προσωπική άποψη του υποψήφιου βουλευτή Μπ. Παπαδημητρίου και πρόσθεσε ότι “κανένα απολύτως ζήτημα δεν υφίσταται διότι δεν την χρειαζόμαστε εδώ που είμαστε και δεν θα την χρειαζόμαστε στην επόμενη ημέρα”.

Ξεκαθάρισε ότι θα ανακληθεί η κοινή υπουργική απόφαση για το Ελληνικό που εκτίμησε ότι στόχο είχε “να δυσκολέψει την ζωή της επόμενης κυβέρνησης” και είπε ότι θα υπογραφούν οι δύο υπουργικές αποφάσεις για να ξεκινήσει το συντομότερο δυνατόν αυτή η επένδυση

Απέριιψε εκ νέου την κριτική του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόταση της ΝΔ για τις επικουρικές συντάξεις, δαβεβαίωσε ότι θα υπάρξει απόλυτη προστασία στις υφιστάμενες επικουρικές συντάξεις και υποστήριξε ότι «ο κ. Τσίπρας ή είναι άσχετος ή είναι συκοφάντης»

Ο κ. Μητσοτάκης επέρριψε στον πρωθυπουργό την ευθύνη για την μη διεξαγωγή debate όλων των πολιτικών αρχηγών, ενώ του καταλόγισε ότι εμφανίζεται «αμετανόητος», καθώς και ότι «ψάχνει διαρκώς μια αρένα για να χρησιμοποιήσει ακραίο πολιτικό λόγο»

Χαρακτήρισε ως «το πιο αστείο που άκουσε» από τον κ. Τσίπρα ότι εν μέσω μιας μεγάλης κρίσης, όπως στο Μάτι, έφθασε στο συντονιστικό με κλειστό το κινητό. Τόνισε επίσης ότι η ΝΔ έχει σχέδια συγκεκριμένης παρέμβασης για το Μάτι και για το πως θα αναδιοργανώσουμε συνολικά την πολιτική Προστασία. Επισήμανε μεταξύ άλλων ότι ένας άνθρωπος που θα αποφασίζει την ώρα της κρίσης και θα επενδύσουμε την πρόληψη.

“Δεν μάθαμε τίποτα από αυτή την καταστροφή, η επόμενη αντιπυρική περίοδος θα μας βρει σε τελείως διαφορετικό στάδιο ετοιμότητας”, πρόσθεσε

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι δεν ζητά περίοδος χάριτος διότι ξέρει ότι δεν θα την έχει. «Δεν έχω δικαίωμα να το ζητήσω γιατί ξέρω ότι κάθε μέρα μετράει», σημείωσε, ενώ τόνισε ότι είναι υποχρέωσή του να είναι έτοιμος για την επόμενη ημέρα και ότι πρακτικά είναι έτοιμος ο προγραμματισμός για το επόμενο 6μηνο, με έτοιμα νομοσχέδια όπου οι υπουργοί θα βάλουν τις τελικές πινελιές.

Έκανε λόγο εξάλλου για μηχανισμό αξιολόγησης των υπουργών και πολύ αυστηρό χρονοδιάγραμμα, ενώ τόνισε ότι θα μπουν στο κυβερνητικό σχήμα και άνθρωποι από την αγορά, από Βρυξέλλες, αλλά και από πεδία που απαιτείται εξειδικευμένη γνώση.

Απόστολος Χονδρόπουλος

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα