back to top
20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Nέα επίθεση στα γραφεία της Athens Voice – Πέντε προσαγωγές

Διαβάστε επίσης

Επίθεση στα γραφεία της Athens Voice πραγματοποίησαν μέλη της αναρχικής ομάδας «Ρουβίκωνας» το μεσημέρι της Πέμπτης. Κατέστρεψαν γραφεία και πέταξαν μαύρες μπογιές.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, περίπου 10 άτομα που είχαν καλύψει τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, μπήκαν στα γραφεία, κατέστρεψαν γραφεία με λοστούς, πέταξαν μαύρες μπογιές και εξαφανίστηκαν.

Δείτε το βίντεο που ανέβασε η  ιστοσελίδα μετά την επίθεση:

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, τα άτομα αυτά προκάλεσαν φθορές και στη συνέχεια αποχώρησαν.

Η Αστυνομία προχώρησε σε πέντε προσαγωγές.


 

Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ

« Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση στα γραφεία της Athens Voice. Τέτοιου είδους επιθέσεις δεν έχουν καμιά θέση στη Δημοκρατία μας, ούτε φυσικά μπορούν να δικαιολογηθούν από οποιαδήποτε χυδαιότητα».

Ανακοίνωση της ΝΔ

«Η επίθεση στην Athens Voice είναι επίθεση στη Δημοκρατία. Μόνο που, αυτό που δεν έχουν καταλάβει οι πάσης φύσεως Ρουβίκωνες, είναι ότι οι πολίτες δεν τρομοκρατούνται, ούτε εκφοβίζονται. Και θα το αποδείξουν την Κυριακή, δίνοντας ισχυρή εντολή σε μια κυβέρνηση που θα δείξει μηδενική ανοχή στις πράξεις τους, βάζοντας οριστικό τέλος στην πρωτοφανή ανομία που ανέχτηκε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ».

Ανακοίνωση Κινήματος Αλλαγής

«Η επίθεση του Ρουβίκωνα στα γραφεία της Athens Voice είναι πλήγμα στην ελευθερία της ενημέρωσης και την καταδικάζουμε απερίφραστα. Η απαράδεκτη και καταδικαστέα ανάρτηση του μέσου, δεν δίνει σε κανέναν όμως το δικαίωμα για άνομες πράξεις βίας. Ο Ρουβίκωνας με την πλήρη ανοχή και κάλυψη του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει ανενόχλητος την δράση του».

Ανάρτηση Ευάγγελου Βενιζέλου

Η επίθεση οργανωμένης βίας στα γραφεία της Athens Voice, τρεις ημέρες πριν τις εκλογές, λειτουργεί, πρώτον ως ισχυρή υπόμνηση της σημασίας που έχει η ελευθερία του λόγου ακόμη και όταν η άσκησή της σε κάποια περίπτωση προκαλεί έντονες αντιδράσεις. Όσο αναζητούμε τη μέγιστη δυνατή ποιότητα στο δημόσιο λόγο κάποιοι άλλοι οργανώνουν και προβάλλουν ως προοδευτική την βίαιη παρεμπόδιση του. Λειτουργεί, δεύτερον, ως κίνητρο αναζήτησης της αλυσίδας γεγονότων που οδήγησαν στον τραγικό και τόσο άδικο θάνατο της Γκαϊντέ Κασαρτζιάν στο νοσοκομείο Νίκαιας. Τόσες ημέρες κάποιοι κοιτούν το δάκτυλο και όχι το φεγγάρι. Τα άλλα, σε σχέση με το επίπεδο ασφαλείας και τη διάχυση της βίας έχουν ειπωθεί δυστυχώς πολλές φορές.

Η καταδίκη της σημερινής και κάθε άλλης πράξης βίας και η συμπαράσταση στην AV και τους εργαζόμενους της είναι απόλυτη. Δεν αρκεί όμως. Ευτυχώς την Κυριακή οι πολίτες έχουν τρόπους να αντιδράσουν και να καταδικάσουν όσους υποθάλπουν ή ανέχονται τα φαινόμενα αυτά.

Επίσκεψη Γ. Μπρούλια στην Athens Voice  

Επίσκεψη συμπαράστασης στους εργαζόμενους και τη διεύθυνση της Athens Voice πραγματοποίησε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Μπρούλιας. «Η επίθεση σε ένα Μέσο Ενημέρωσης συνιστά επίθεση κατά της ελεύθερης έκφρασης και της πολυφωνίας. Καταδικάζουμε την επίθεση στην Athens Voice. Ο Τύπος δεν τρομοκρατείται, η βία δεν έχει καμιά θέση στη δημοκρατία και την πόλη και αυτό θα το υπερασπιστούμε μέχρι τέλους», δήλωσε ο κ. Μπρούλιας. 

Η ΕΣΗΕΑ καταδικάζει την επίθεση

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταδικάζει με κατηγορηματικό τρόπο την επίθεση στα γραφεία τη εφημερίδας «ATHENS VOICE» από δήθεν επαναστάτες που εμφανίζονται ως «τιμωροί».

Τα θεσμικά όργανα της ΕΣΗΕΑ αντιμετωπίζουν το θέμα που προέκυψε με την καταδικαστέα ανάρτηση της εφημερίδας. Τίποτε, όμως, δεν δικαιολογεί βίαιες επιθέσεις εναντίον του Τύπου.

Πριν από πέντε χρόνια η ΕΣΗΕΑ είχε καταδικάσει και πάλι τον εμπρησμό των γραφείων της εφημερίδας. Δυστυχώς η ιστορία δεν επαναλαμβάνεται ως φάρσα, αλλά ως μια χυδαία μορφή τρομοκράτησης.

Η βία και η απόπειρα φίμωσης του Τύπου ανήκουν στις πρακτικές του ολοκληρωτισμού. Η Ένωση Συντακτών βρίσκεται σταθερά απέναντι σ’ αυτά τα φαινόμενα. Θα αγωνιστούμε σθεναρά εναντίον εκείνων που επιθυμούν με τη βία να εγκαθιδρύσουν το σκοταδισμό. Οι Έλληνες δημοσιογράφοι έχουν αποδείξει ότι δεν φοβούνται και δεν πτοούνται από τη βία και τις απειλές. Είμαστε δίπλα στους συναδέλφους μας αντιστεκόμενοι στη βαρβαρότητα.

 

Εν τω μεταξύ, μέλη της Αντιπολεμικής Διεθνιστικής Κίνησης και της της φεμινιστικής ομάδας «Καμία Ανοχή», η οποία έχει αναλάβει την ευθύνη για τον πρώτο βανδαλισμό της εισόδου της Athens Voice, στο κέντρο της Αθήνας, πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την κεντρική πύλη του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας, όπου βρήκε τραγικό θάνατο η αποκλειστική νοσοκόμα από την Αρμενία.

Δημήτρης Πέρρος – Κώστας Κορέλλης

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα