back to top
11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Politico: Η Ούρσουλα με δικά της λόγια

Διαβάστε επίσης

Με τον τίτλο «Η Ούρσουλα με δικά της λόγια», η σημερινή έκδοση του περιοδικού Politico, επιχειρεί να σκιαγραφήσει τις ιδέες που φέρνει μαζί της η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, ως επικεφαλής πλέον της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο συντάκτης, αφού κάνει μία μικρή αναδρομή στην πολιτική διαδρομή της Γερμανίδας πολιτικού και μακροβιότερου μέλους της κυβέρνησης της Άνγκελα Μέρκελ, επισημαίνει το γεγονός πως η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, έχει εκφράσει δημοσίως και κατ’ επανάληψη τις απόψεις της για μία φεντεραλιστική Ευρωπαϊκή Ένωση, ένα μοντέλο δηλαδή το οποίο θα ενισχύσει την κοινή άμυνα των χωρών μελών σε πρώτη φάση, ακόμη κι αν χρειαστεί να καταργηθεί η αρχή της ομοφωνίας. Αναπόφευκτα, αυτό οδηγεί σε μια κοινή αμυντική πολιτική, η οποία θα διακρίνεται για την ευελιξία της και την αυξημένη ικανότητα παρέμβασης όταν και όπου χρειαστεί.

Ρωσία, Κίνα, Η.Π.Α.

Στη συνέχεια, βασισμένος σε διάφορες συνεντεύξεις που παραχώρησε η νέα ηγέτις της Ε.Ε. κατά το πρόσφατο παρελθόν, ο συντάκτης επισημαίνει πως η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, έχει κατά καιρούς αναφερθεί στην ανάγκη αντιμετώπισης της αυξανόμενης επιθετικότητας της Ρωσίας, κατατάσσοντάς την στους σκεπτικιστές έναντι του σημερινού ρωσικού καθεστώτος. Την ίδια στιγμή, θεωρεί πως οι σχέσεις της Ε.Ε. με τις Η.Π.Α. θα πρέπει να επαναπροσδιοριστούν, δεδομένης της πολιτικής Τραμπ ως προς το ΝΑΤΟ και το ρόλο του στο σύγχρονο κόσμο. Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι απόψεις της Ούρσουλα φον Ντερ Λάιεν σχετικά με την Κίνα, για την οποία θεωρεί πως, σε αντίθεση με τη Ρωσία που χρησιμοποιεί τη βία, η ανατολική χώρα προσπαθεί να διευρύνει την επιρροή της μέσω επιθετικών εξαγορών, πράγμα που επίσης πρέπει να αντιμετωπιστεί από την Ε.Ε.

Για το Brexit

Το Brexit για την Γερμανίδα πολιτικό, όπως και για πολλούς άλλους, είναι μία τραγωδία που θα μπορούσε να αποφευχθεί. Ωστόσο και παρά το γεγονός πως θεωρεί πως όλοι χάνουν από αυτή την απόφαση, προτίμησε να επικεντρώσει την προσοχή της στις φρούδες ελπίδες που υποσχέθηκαν οι οπαδοί της εξόδου από την Ε.Ε. του Ηνωμένου Βασιλείου, ανοίγοντας ένα ξεκάθαρο μέτωπο με τους εκπροσώπους των πάσης φύσεως λαϊκισμών, οι οποίοι αναδείχθηκαν από την κρίση χρέους πολλών κρατών κατά την τελευταία δεκαετίας.

Για την προστασία των μειονοτήτων

Τέλος, το Politico αναφέρεται και στις θέσεις της Ούρσουλας Φον Ντερ Λάιεν, αναφορικά με τα δικαιώματα των δύο φύλλων, της μεταξύ τους ισότητας αλλά και την προστασία που πρέπει να παρέχει η κοινωνία σε μειονότητες όπως το LGBD, θρησκευτικές, εθνικές, μεταναστευτικές, προκειμένου να προχωρήσει η Ε.Ε. στο επόμενο στάδιο οικοδόμησης της.

Newsroom Αθήνα 9,84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα