Σε εξέλιξη έρευνα της ΕΛΑΣ για την ρατσιστική οργάνωση «Κρυπτεία»

0
375

Tο ενδεχόμενο συμμετοχής ενός 48χρονου στην ακροδεξιά και ρατσιστική οργάνωση «Κρυπτεία» εξετάζουν οι Αρχές στο πλαίσιο προανακριτικής έρευνας μετά από εντολή του εισαγγελέα.

Ο 48χρονος συνελήφθη λόγω μιας σιδερογροθιάς που εντοπίστηκε στο σπίτι του μετά από σχετικό έλεγχο που έγινε στο πλαίσιο της συγκεκριμένης έρευνας για την «Κρυπτεία».

Πληροφορίες αναφέρουν ότι κατά τον έλεγχο στο σπίτι του βρέθηκαν κι άλλα στοιχεία που θα συμπεριληφθούν στη δικογραφία που σχηματίζεται.

Ο 48χρονος αναμένεται να οδηγηθεί σε ανακριτή και εισαγγελέα για παράνομη οπλοκατοχή.

Για τον αν έχει σχέση με την οργάνωση «Κρυπτεία» θα εξετασθεί από τις εισαγγελικές αρχές όταν πάρουν στα χέρια τους τη δικογραφία από την Αστυνομία.

Η οργάνωση «Κρυπτεία», είχε γίνει γνωστή όταν ανέλαβε την ευθύνη της επίθεσης στο σπίτι του 11χρονου Αμίρ από το Αφγανιστάν τον Νοέμβριο του 2017, ο οποίος, αν και είχε κληρωθεί να είναι σημαιοφόρος για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, τελικά παρήλασε με την ταμπέλα του σχολείου του.

Η ίδια οργάνωση έχει αναλάβει την ευθύνη για πολλές εμπρηστικές και άλλες επιθέσεις κατά μεταναστών και αλληλέγγυων σε πρόσφυγες και μετανάστες όπως σε στέκι μεταναστών στα Εξάρχεια και σε καταυλισμό μεταναστών στη Νέα Μανωλάδα Ηλείας.

Δημήτρης Πέρρος

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here