back to top
20 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

20 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Στο Θησείο η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της Ν.Δ

Διαβάστε επίσης

Η ώρα της κεντρικής προεκλογικής συγκέντρωσης της ΝΔ στην Αθήνα, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη στις 20.00 στο Θησείο,με κεντρικό ομιλητή τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος αναμένεται να ολοκληρώσει αύριο την προεκλογική εκστρατεία επισκεπτόμενος την Θεσσαλονίκη, κορυφώνει τα μηνύματα για ισχυρή εντολή στη ΝΔ, θέτοντας ξεκάθαρο δίλλημα γύρω από την προοπτική κυβερνητικής σταθερότητας, με στόχο την αυτοδυναμία στις κάλπες της Κυριακής.

Επιμένει στις παραινέσεις για μαζική συμμετοχή και μιλώντας την Τετάρτη το βράδυ στον Alpha υπογράμμισε ότι το αποτέλεσμα των εκλογών δεν έχει προεξοφληθεί.

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε στην κρισιμότητα της επίτευξης του στόχου για ανάπτυξη 4%, τον οποίο συνέδεσε και με την δυνατότητα διατήρησης της ενίσχυσης προς τους συνταξιούχους, ενώ ξεκαθάρισε με αφορμή στην “προσωπική άποψη” που διατύπωσε χθες ο γαλάζιος υποψήφιος βουλευτής Μπάμπης Παπαδημητρίου, ότι « δεν υφίσταται κανένα ζήτημα πιστοληπτικής γραμμής”. Καταλόγισε επίσης στον κ. Τσίπρα ότι η υπερφορολόγηση της μεσαίας τάξης και η αύξηση των δαπανών στο Δημόσιο ήταν δική του επιλογή και όχι μόνο δεν έχει απολογηθεί γι’ αυτό αλλά θέλει να την συνεχίσει

Κατά την χθεσινή συνέντευξη δεσμεύθηκε για μείωση μετακλητών και γενικών γραμματέων, αλλά και για “φρένο” στις δαπάνες για μισθούς στο Δημόσιο που υποστήριξε ότι έχουν αυξηθεί κατά 2 δις. Επανέλαβε εξάλλου ότι κανείς δημόσιος υπάλληλος δεν θα απολυθεί, αλλά και ότι η εργατική νομοθεσία πρέπει να εφαρμοστεί στο ακέραιο»

Στο πλαίσιο της έμφασης που έδωσε στην Ασφάλεια, εξήγγειλε για πρώτη φορά μεταφορά της αρμοδιότητας της σωφρονιστικής πολιτικής στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Σε ότι αφορά την Υγεία τόνισε ότι τα νοσοκομεία χρειάζονται ιδιωτικό μάνατζμεντ, έδωσε προτεραιότητα στα προγράμματα πρόληψης, δεσμεύθηκε για αυστηρή εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου, ξεκινώντας από την Βουλή.

Χαρακτήρισε αδιαπραγμάτευτη δέσμευση ότι το άσυλο θα καταργηθεί με τον πρώτο νόμο και εκτίμησε ότι οι αντιδράσεις δεν θα είναι τόσο έντονες.

Σε ότι αφορά την συμφωνία των Πρεσπών και τα δημοσιεύματα για την επιστολή του Κ. Καραμανλή δήλωσε ότι «η ιστορία έχει γράψει ότι ο Κώστας Καραμανλής στο Βουκουρέστι είπε όχι απειλώντας με βέτο, εκεί που ο Αλέξης Τσίπρας στη συνέχεια είπε «ναι».

Αναφέρθηκε επίσης σε βιβλίο όπου καταγράφεται, όπως είπε, ότι ο κ. Γιούνκερ είχε πει το 2015 στον κ. Τσίπρα ότι «εμείς θα σε βοηθήσουμε τώρα στην οικονομία, αλλά θέλουμε να μας λύσεις το Σκοπιανό”. “Δεν άκουσα κανέναν να το διαψεύδει μέχρι σήμερα”, είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι «αφήνει βάσιμα υπονοούμενα ότι ο κ. Τσίπρας εξαργύρωνε γραμμάτια στο ζήτημα της συμφωνίας των Πρεσπών”. Τόνισε πάντως ότι η συμφωνία δεν ακυρώνεται μονομερώς και προανήγγειλε μία μεγάλη εκστρατεία “με την οποία θα κερδίσουμε το παιχνίδι της παγκόσμιας κοινής γνώμης” σε ότι αφορά τα προϊόντα της Μακεδονίας.

Απόστολος Χονδρόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα