18.1 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

18.1 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Εγκρίθηκε η συμφωνία για τα τηλεοπτικά δικαιώματα στο ποδόσφαιρο

Διαβάστε επίσης

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στο Μέγαρο Μαξίμου σχετικά με τη διαδικασία διαπραγμάτευσης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων μετάδοσης ποδοσφαιρικών αγώνων του ελληνικού Πρωταθλήματος.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο υπουργός Οικονομίας Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς, η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Μυρσίνη Ζορμπά και ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ Ιωάννης Δρόσος.

Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν συνεργασίες της ΕΡΤ με ομάδες της SuperLeague 1 καιSuperLeague 2, αλλά και η συζήτηση που υπάρχει γα το τίμημα που θα πάρουν οι ομάδες για τα τηλεοπτικά τους δικαιώματα.

Μετά την εξέταση όλων των παραμέτρων η ειδική επιτροπή αποφάσισε να ανάψει το «πράσινο φως» στους ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και ΟΦΗ.

Ετσι αποφασίστηκε να υιοθετηθούν οι προσφορές των ομάδων ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και ΟΦΗ για την απόκτηση του συνόλου των τηλεοπτικών δικαιωμάτων τους από την δημόσια τηλεόραση.

Επίσης εγκρίθηκαν οι δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η ΕΡΤ έναντι της SuperLeague 2 και οι οποίες αποτελούσαν απαραίτητη προϋπόθεση για να ξεκινήσει η λειτουργία της νέας κατηγορίας στο ελληνικό πρωτάθλημα, όπως προέκυψε από την αναδιάρθρωση.

Για όλες τις περιπτώσεις ζητήθηκε από το ΔΣ της ΕΡΤ, σε συνεδρίασή του μετά τις εκλογές, και πάντως έγκαιρα ενόψει της έναρξης του πρωταθλήματος, να προχωρήσει τις σχετικές διαδικασίες.

Ανδρέας Χανιάς

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα