back to top
17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Εύβοια: Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής για τη μάχη με τις φλόγες – Μία σύλληψη

Διαβάστε επίσης

Συνεχίζεται για δεύτερο 24ωρο, η μάχη που δίνουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής με τις φλόγες στην Εύβοια.

Λίγο μετά τις 4 το απόγευμα, εκδηλώθηκε νέα φωτιά σε δασική περιοχή στο Τραχήλι του δήμου Κύμης – Αλιβερίου σε κοντινή απόσταση από τις πυρκαγιές που βρίσκονται σε εξέλιξη. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις που βρίσκονται στην περιοχή.

Σε νεώτερο twitter της λίγο μετά τις 19:30 η Πυροσβεστική Υπηρεσία αναφέρει ότι οι επίγειες δυνάμεις ενισχύθηκαν και  στις τέσσερις πυρκαγιές συνολικά επιχειρούν: 331 πυροσβέστες με 101 οχήματα.

Αναλυτικά: 195 πυροσβέστες, με 85 υδροφόρα οχήματα, 11 ομάδες πεζοπόρου τμήματος, με 104 πυροσβέστες, 32 πυροσβέστες με 16 οχήματα από το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (Μ.Ε.Τ.Π.Ε.), ενώ στο έργο της κατάσβεσης συνδράμει η Τοπική Αυτοδιοίκηση με 12 υδροφόρες και 6 μηχανήματα έργου, η ΕΛ.ΑΣ., το Ε.Κ.Α.Β. και η Δασική Υπηρεσία.

Σε όλα τα μέτωπα της πυρκαγιάς επιχειρούν δυνάμεις από τις Περιφέρειες Αττικής, Στερεάς Ελλάδας, Θεσσαλίας, Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας, Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου.

Κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) βρίσκεται από χθες στην περιοχή, διερευνώντας τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Παρακαλούνται οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής που εξελίσσεται η πυρκαγιά να ακολουθούν τις υποδείξεις των Αρχών, για την ασφάλειά τους και τη διευκόλυνση του έργου της κατάσβεσης.

[su_slider source=”media: 111440,111441,111442,111443,111444,111445″ width=”700″ height=”460″ title=”no”]

Εν τω μεταξύ, σε μία σύλληψη προχώρησε η Πυροσβεστική για την πυρκαγιά στα Μανίκια της Εύβοιας, ενώ νέα μέτωπα πυρκαγιάς εκδηλώθηκαν τη νύχτα στην ίδια περιοχή του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου. Ο συλληφθείς φέρεται να προκάλεσε την πυρκαγιά με τη χρήση γυμνής φλόγας, για την καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών στον περιβάλλοντα χώρο της οικίας του.

Σε όλη την περιοχή επιχειρούν αυτήν την ώρα ισχυρότατες δυνάμεις, που στην πλειοψηφία τους μεταφέρθηκαν και από άλλες περιοχές της χώρας. Συγκεκριμένα, 185 πυροσβέστες με 98 οχήματα, 60 άτομα πεζοπόρα τμήματα, υδροφόρες των ΟΤΑ και χωματουργικά μηχανήματα, 4 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα.

Κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) βρίσκεται στην περιοχή της Εύβοιας, προς διερεύνηση των αιτιών, για τις πυρκαγιές στον Άγιο Γεώργιο και στο Πυργί.

Υψηλός Κίνδυνος Πυρκαγιάς αύριο Σάββατο στη Λέσβο, στη Χίο, στη Σάμο στην Ικαρία, στα Δωδεκάνησα και στην Κρήτη. Πολύ Υψηλός Κίνδυνος Πυρκαγιάς στη Ρόδο.

https://twitter.com/GSCP_GR/status/1147085578846048256

Σημειώνεται ότι, κάτοικοι και πυροσβέστες έδιναν ολονύχτια μάχη στα μέτωπα της φωτιάς στην περιοχή του Δήμου Κύμης –Αλιβερίου, ενώ μετά τα μεσάνυχτα ξέσπασαν σχεδόν ταυτόχρονα νέες εστίες στο Πυργί και στον Άγιο Γεώργιο.

Για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκαν τα χωριά Δάφνη, Νεοχώρι, Λοφίσκος και Γαβαλάς, ενώ νωρίτερα είχε εκκενωθεί το χωριό Μακρυχώρι.

Πέντε άτομα μεταφέρθηκαν με αναπνευστικά προβλήματα στο κέντρο Υγείας Αλιβερίου, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του ΕΚΑΒ, Μιλτιάδη Μυλωνά.

Δεν υπάρχει πλέον κίνδυνος για κατοικημένες περιοχές, δήλωσε στον Αθήνα 984 ο αντιδήμαρχος Κύμης-Αλιβερίου και υπεύθυνος πολιτικής προστασίας Κωνσταντίνος Δήμας, εκφράζοντας την αισιοδοξία του ότι τις επόμενες ώρες η κατάσταση θα τεθεί υπό έλεγχο.

Ο Δήμαρχος Κύμης Αλιβερίου Θανάσης Μπουραντάς, ανέφερε ότι τα πρώτα στοιχεία δείχνουν εμπρησμό.

“Περάσαμε μία πολύ δύσκολη νύχτα, προχωρήσαμε σε πέντε προληπτικές εκκενώσεις οικισμών, γιατί πάνω από όλα σημασία έχει να προστατεύσουμε την ανθρώπινη ζωή. Αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζουμε τρεις φωτιές ταυτόχρονα, δίνεται μία πολύ καλή μάχη από την πυροσβεστική και από τα Σώματα Ασφαλείας», ανέφερε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος, Κώστας Μπακογιάννης, στην ΕΡΤ  “Τα καλά νέα είναι, ότι όπως φαίνονται τα πράγματα αυτή τη στιγμή δεν φαίνεται να διατρέχει κάποιο κίνδυνο η περιουσία, ή η ζωή ανθρώπων”

 

Newsroom Αθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα