back to top
20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Κυκλοφορεί βιβλίο με τα πολιτικά σκίτσα του Καρλ Λάγκερφελντ

Διαβάστε επίσης

Ένα νέο βιβλίο από τον γερμανικό εκδοτικό Οίκο Steidl συγκεντρώνει τα πολιτικά σκίτσα του Καρλ Λάγκερφελντ που δημοσιεύθηκαν από το 2012 στο μηνιαίο περιοδικό FAZ, ένθετο της εφημερίδας Frankfurter Allgemeine Zeitung.

 

Το 160 σελίδων βιβλίο φέρει τον τίτλο “Karlikaturen”. Πρόκειται για λογοπαίγνιο που αποτελείται από τη λέξη “Karikaturen” (“καρικατούρες” στα Γερμανικά) και το μικρό όνομα του διάσημου γερμανού σχεδιαστή που έφυγε από τη ζωή τον Φεβρουάριο. Περιέχει κείμενα στη γερμανική γλώσσα και φωτίζει ένα από τα ταλέντα του και τη χιουμοριστική ματιά του για τα παγκόσμια γεγονότα.

 

 

 

Ο Λάγκερφελντ αγαπούσε τα σκίτσα και τα καρτούν και του άρεσε να παρωδεί τους ηγέτες ανά τον πλανήτη – από την  Άνγκελα Μέρκελ και τον Εμανουέλ Μακρόν ως την Τερίσα Μέι και τον Ντόναλντ Τραμπ.

 

Παράλληλα, καυτηρίασε την σύγκρουση στην Ουκρανία, την χρηματοπιστωτική κρίση στην Ελλάδα, το Brexit και την προσφυγική κρίση.

 

 

 

 

 

 

 

Αγαπημένο του θέμα δεν θα μπορούσε παρά να αποτελεί η γερμανίδα καγκελάριος, την οποία απεικόνιζε πότε ως Κοκκινοσκουφίτσα, πότε ως χορεύτρια φλαμένκο -σχεδόν πάντα ντυμένη στα κόκκινα- πότε μαζί με τον πρώην πρόεδρο της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, σε σκίτσα-σχόλια των γαλλογερμανικών σχέσεων, αλλά και με μαύρο κοστούμι και κόκκινη γραβάτα μπροστά από την Πύλη του Βρανδεμβούργου, ενώ δεν παρέλειψε να σκετσάρει και τα περίφημα σακάκια της Άνγκελα Μέρκελ -μόδιστρος γαρ- σχολιάζοντας την ανάληψη της ηγεσίας των Χριστιανοδημοκρατών από την Άνεγκρετ Κραμπ-Κάρενμπαουερ (ΑΚΚ).

 

 

 

 

 

 

 

Από το 2012 έως το 2019 ο Λάγκερφελντ δημιούργησε 75 σκίτσα για τη γερμανική εφημερίδα για την Frankfurter Allgemeine Zeitung και το FAZ Magazine, τα οποία περιλαμβάνονται στο βιβλίο.

 

Δομίνα Διαμαντοπούλου 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα