back to top
19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Τελευταία ημέρα της προεκλογικής περιόδου

Διαβάστε επίσης

Αυλαία απόψε στην προεκλογική περίοδο. Στις 8 το βράδυ, στο Σύνταγμα, η τελευταία προεκλογική ομιλία του Αλέξη Τσίπρα. Χθες, από τη Θεσσαλονίκη, ο Πρωθυπουργός κατηγόρησε τη ΝΔ ότι «ταπείνωσε» τη μεσαία τάξη και την παρέδωσε στους δανειστές.

«Ζητώ ισχυρή εντολή, ώστε να μπορώ την επόμενη ημέρα να διαπραγματευτώ με άλλους όρους στην Ευρώπη», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Επανέλαβε ότι στο νέο πλαίσιο που θα αφορά τις νέες επικουρικές συντάξεις θα συμμετέχουν ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες, για τις οποίες θα υπάρχει αυστηρή εποπτεία. Πρόσθεσε ότι δεν θα κοπεί κανένα επίδομα. «Αντιθέτως, θα ενισχύσουμε το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ. Όσον αφορά το έκτακτο επίδομα στους συνταξιούχους, είπε ότι προτίθεται να το διατηρήσει το 2020 εφόσον υπάρξουν χρήματα από την ανάπτυξη. Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης θα ολοκληρώσει τον προεκλογικό του αγώνα στη Μακεδονία. Στις 15:00 θα έχει σύντομη συνάντηση στη Θεσσαλονίκη με τον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο της πόλης, κ. Κωνσταντίνο Ζέρβα, ενώ αμέσως μετά θα πραγματοποιήσει περιοδεία στην Πιερία, την Ημαθία και την Πέλλα. Συγκεκριμένα, ο κ. Μητσοτάκης θα βρεθεί στις 17:00 στο Αιγίνιο, στις 18:00 στη Βέροια και στις 19:15 στα Γιαννιτσά. Ο κ. Μητσοτάκης θα κλείσει την προεκλογική εκστρατεία στη Θεσσαλονίκη, όπου θα κάνει βόλτα στην Πλατεία Αριστοτέλους και θα συνομιλήσει με πολίτες. 

«Τεσσεράμισι χρόνια τώρα ο κ. Τσίπρας δείχνει πόσο απολαμβάνει την εξουσία, αγκαλιά με την ακροδεξιά και την καραμανλική συνιστώσα. Κατήντησε ο μεγάλος χορηγός του κ. Μητσοτάκη», ανέφερε η Φώφη Γεννηματά.

Το υποτονικό κλίμα και οι χαμηλοί τόνοι δείχνουν ότι ετοιμάζονται οι συγκλίσεις της επόμενης μέρας, καθώς ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και ΚΙΝΑΛ δεν έχουν να διαφωνήσουν ούτε για το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, ούτε για «τα μνημόνια που ψήφισαν παρέα», σημειώνει ο Δημήτρης Κουτσούμπας στα ΝΕΑ. Το βράδυ η τελευταία προεκλογική ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, στη Θήβα.

Πολιτική καταδίκη της επίθεσης του «Ρουβίκωνα» στα γραφεία της Athens Voice. «Τέτοιου είδους επιθέσεις δεν έχουν καμιά θέση στη Δημοκρατία μας», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ. «Τα γκρουπούσκουλα αυτά να γνωρίζουν ότι από τις 8 Ιουλίου θα έχουν άλλη αντιμετώπιση. Δεν θα κάνω καμία έκπτωση», διεμήνυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Για πλήγμα στην ελευθερία της ενημέρωσης έκανε λόγο το ΚΙΝΑΛ. «Είναι αδιανόητο, η οποιαδήποτε έκφραση μιας δημοκρατικής, ή ακόμη περισσότερο, αριστερής κουλτούρας να αποτυπώνεται με τραμπουκισμούς, προπηλακισμούς και κουκούλες», σημείωσε ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα