back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Τσίπρας από το Σύνταγμα: «Μπορούμε να πετύχουμε την μεγαλύτερη πολιτική ανατροπή στην ιστορία του τόπου»

Διαβάστε επίσης

«Ναι μπορούμε να πετύχουμε την μεγαλύτερη πολιτική ανατροπή στην ιστορία του τόπου» ανέφερε ο Α. Τσίπρας κατά την διάρκεια ομιλίας του σε ανοιχτή συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Συντάγματος.

Στην αυλαία της προεκλογικής εκστρατείας του ΣΥΡΙΖΑ ο Α. Τσίπρας εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση εναντίον της Νέας Δημοκρατίας και του κ. Μητσοτάκη, έκανε άνοιγμα στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, ζητώντας τους να μην εμπιστευτούν την ηγεσία της Φ. Γεννηματά που φλερτάρει με το σενάριο συνεργασίας με τον Κ. Μητσοτάκη, ενώ ειδική αναφορά για συστράτευεση απηύθυνε και στους απογοητευμένους ή προβληματισμένους ψηφοφόρους της αριστεράς προκειμένου με την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στον ΣΥΡΙΖΑ να βάλουν φραγμό στην παλινόρθωση της δεξιάς.

Το «όχι» του 2015
Το γεγονός ότι η τελευταία προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στο κέντρο της Αθήνας συνέπεσε με την επέτειο του δημοψηφίσματος του 2015 έδωσε την ευκαιρία στον Α. Τσίπρα να ισχυριστεί πως το «όχι» του ελληνικού λαού όχι μόνο δεν πήγε χαμένο, αλλά αντιθέτως δικαιώθηκε στην πορεία του χρόνου, καθώς με τις δικές του θυσίες η χώρα βγήκε από την μνημονιακή επιτροπεία. «Η ιστορία δικαιώνει όσους ματώνουν και αγωνίζονται» ανέφερε χαρακτηριστικά, επικρίνοντας τον κ. Μητσοτάκη επειδή σε μια από τις τελευταίες του συνεντεύξεις είχε «ειρωνευτεί»- όπως είπε- τον κόσμο που τον Ιούλιο του 2015 κατέβηκε στο σύνταγμα.

Η «ειρωνεία»

Μάλιστα σε μια προσπάθεια να ενεργοποιήσει τα «επαναστατικά» ανακλαστικά της ελληνικής κοινωνίας από εκείνη την περίοδο απέδωσε την «ειρωνεία» του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στο γεγονός ότι τόσο ο ίδιος όσο και τα κόμματα του παλαιού πολιτικού συστήματος ποτέ δεν συγχώρησαν την αντίσταση και την ανυπακοή του λαού που με τη στάση του κατάφερε να νικήσει το φόβο απέναντι στις απειλές των ισχυρών της Ε.Ε.
«Ερχονται να ζητήσουν εκδίκηση, όχι από εμάς, αλλά από έναν ολόκληρο λαό, που τους αγνόησε και στάθηκε όρθιος στις πιο δυσκολες ώρες, θέλουν να διαγράψουν τις στιγμές υπερηφάνειας και αξιοπρέπειας σε αυτή εδώ την πλατεία πριν από 4 χρόνια, άκουσα χθες βραδυ τον κ.Μητσοτάκη, να ειρωνεύται τους ελληνες που βρέθηκαν σε αυτή εδώ την πλατεία. Ακομα δεν συγχωρούν εκείνη τη βραδιά που γκρέμισε το φοβο, που οδ΄ήγησε σε παραίτηση τον Α. Σαμαρά, τον χειρότερο και πιο διχαστικό πρωθυπουργό. Η ιστορία δικαιώνει όσους ματώνουν, και αγωνίζονται» υποστήριξε μεταξύ άλλων ο Α.Τσίπρας.

Για τα ΜΜΕ
Στην καταληκτική του ομιλία ο Α. Τσίπρα επέλεξε να δαιμονοποιήσει εκ νέου τα ΜΜΕ, ισχυριζόμενος πως «μας πολεμούν λυσσαλέα», ενώ άφησε και υπαινιγμούς και κατά των ισχυρών οικονομικών παραγόντων, δηλαδή δέκα οικογένειες επιχειρηματιών που κατά τα λεγόμενα του φλερτάρουν με τη Ν.Δ. Μάλιστα για να διατηρήσει ζωντανή την αντιπαράθεση του με συγκεκριμένα εκδοτικά συγκροτήματα, παρουσίασε ως ηρωική πράξη την εμφάνιση του στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι, λέγοντας πως «αποφάσισα να δώσω τη μάχη σε ένα εχθρικό περιβάλλον, απέναντι σε έναν σταθμό που έχει επιλέξει να μας πολεμά δίχως αυριο, που αναπαράγει την επικοινωνιακή γραμμή του Κ. Μητσοτάκη».

Εμμέσως πλην σαφώς θέλησε να περάσει το μήνυμα πως έκανε ντιμπέιτ με τους δημοσιογράφους τους ΣΚΑΙ αντί του Κ. Μητσοτάκη, δηλώνοντας πως παρόλαυτα κατάφερε να τον κερδίσει έστω και εν τη απουσία του. Οι αναφορές του κατά του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης συνοδεύτηκαν και με παρομοιώσεις, θέλοντας με τον τρόπο αυτό να δείξει στον ελληνικό λαό πως έχει κρυφό πρόγραμμα και επιφυλάσσει δυσάρεστες εκπλήξεις σε περίπτωση που κερδίσει τις εκλογές.
Έφερε ως παράδειγμα το παραμύθι με τον Λύκο και τα τρία γουρουνάκια. Όπου ο λύκος μεταμορφώνεται σε καλοκάγαθη γιαγιά προκειμένου να του ανοίξουν την πόρτα και να τα φάει. «Ο ελληνικός λαός δεν θα του ανοίξει την πόρτα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Γιώργος Κατσίγιαννης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα