back to top
20.5 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

20.5 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Τσίπρας στην ΕΡΤ: «Την Κυριακή διακυβεύεται το μέλλον της χώρας και η ζωή μας»

Διαβάστε επίσης

Την Κυριακή διακυβεύεται το μέλλον της χώρας και η ζωή μας. Και το δίλημμα είναι εάν θα μας κυβερνήσουν αυτοί που λεηλάτησαν την ελληνική κοινωνία και οδήγησαν τη χώρα στη χαράδρα της χρεοκοπίας ή όσοι κατάφεραν να βγάλουν την Ελλάδα στο ξέφωτο και εκτός μνημονίων».

Με τον τρόπο αυτό ο Α. Τσίπρας στο πλαίσιο συνέντευξης του στην ΕΡΤ κάλεσε τον ελληνικό λαό και κυρίως τη Νεολαία να αναλογιστεί την κρισιμότητα της εκλογικής αναμέτρησης της 7ης Ιουλίου, εκφράζοντας ταυτόχρονα την αισιοδοξία πως παρά τις αρνητικές δημοσκοπήσεις ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να πετύχει την ανατροπή.
Κατηγόρησε τον Κ. Μητσοτάκη πως αδημονεί να επιστρέψει στις θέσεις εξουσίας, όπου γεννήθηκε και ανδρώθηκε, υποστηρίζοντας πως «εμάς μας θεωρούν ευκαιριακούς ενοικιαστές», καθώς έχουν ιδιοκτησιακή αντίληψη για την χώρα.

Κατά τον πρωθυπουργό ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης επέλεξε όλο το προηγούμενο διάστημα να δοξαστεί κρυπτόμενος επεδη φοβόταν την δημόσια αντιπαράθεση μαζί του,ώστε να μην αποκαλυφθούν οι προγραμματικοί σκελετοί που κρύβει στα συρτάρια του και στους φακέλους του. «Θέλησε να κάνει μια ασφαλή διέλευση, αποφεύγοντας κάθε τηλεοπτική αναμέτρηση. Ο λαός έχει βγάλει τα συμπεράσματα του» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Με κυβέρνηση Ν.Δ θα έρθουν χειρότερες μέρες»
Ο Α. Τσίπρας προειδοποίησε τον ελληνικό λαό πως με κυβέρνηση Ν.Δ θα έρθουν χειρότερες μέρες, η χώρα θα γυρίσει πίσω, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως οι δανειστές θα κάνουν ξανά κουμάντο, μαζί με δέκα οικογένειες επιχειρηματιών, ενώ δήλωσε πως δεν πείστηκε από τις διαψεύσεις της Πειραιώς ότι στα σχέδια του Κ. Μητσοτάκη δεν είναι η επταήμερη εργασία, η πιστοληπτική γραμμή στήριξης της ελληνικής οικονομίας, οι απολύσεις και η παράδοση της παιδείας και της υγείας σε ιδιώτες. «Τα εχουνε πει όλα, τα εχουν διαψευσει όλα, θα τα επαναφέρουν όλα» τόνισε χαρακτηριστικά.
Αίσθηση δε προκάλεσε η επιθετική ρητορική εναντίον των τραπεζών, συνδέοντας τη στάση του αυτή με το ενδεχόμενο μεροληπτικής αντιμετώπισης τους από τη Ν.Δ.
«Φτάνει πια με αυτές τις τράπεζες, με τόσες ανακεφαλαιοποιήσεις φαίνεται πως χόρταση δεν έχουν» σημείωσε, ενώ αιχμές άφησε και για τους ιδιώτες επενδυτές στο ελληνικό, λέγοντας πως έχουν κάνει παρασκηνιακή συμφωνία με τη Ν.Δ προκειμένου να αλλάξουν τους όρους της σύμβασης.

Γιώργος Κατσίγιαννης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα